Nieuw evenement in 2022, de Rallye Gourmand

Nieuw evenement in 2022, de Rallye Gourmand

Write a comment

 

De organisatie van Rallye Gourmand is ervan overtuigd dat volgend jaar augustus het coronatijdperk ver achter ons ligt en dat de horeca weer functioneert zoals voor de epidemie.

Voor Martin Roosenboom en Frans Diepeveen reden om in deze rally-loze periode plannen te maken om eens een nieuwe rally op de kalender te plaatsen. Deze mannen, de drijvende kracht achter o.a. de Classic 500 Challenge, organiseren op zaterdag 20 augustus 2022 de première édition van Rallye Gourmand Achterhoek, welke zich vanzelfsprekend afspeelt in de Achterhoek. ????

Rallye Gourmand is niet alleen rallyrijden maar ook genieten van culinaire hoogstandjes van Achterhoekse streekgerechten. Maar denk niet dat het alleen een gezellig toertochtje wordt. Er wordt serieus gereden in 3 klassen, Expert-, Sport- en Toerklasse en conform de reglementering van de NHRF. Dus met de aanvullende verzekering en vergunningen zit het wel snor.

Inschrijven in drie klassen.

De Toerklasse is, zoals gebruikelijk, op een lager niveau met “Bol-Pijl” en “Ingetekende lijn” systemen. Hier ligt de nadruk op het genieten van een schitterende route met culinaire geneugtes maar hier en daar toch een valstrik(je).
De Expertklasse is natuurlijk andere koek; dit wordt serieus rallyrijden met meerdere zeer uitdagende kaartleessystemen. Dus van start tot finish scherp blijven. Vandaar dat we tijdens de rally zelfs geen klein glaasje alcohol schenken. De Sportklasse rijdt dan twee of drie tandjes minder, maar enige ervaring is zeker gewenst. Uiteraard geld ook voor deze beide klassen dat het culinaire deel zeker niet zal ontbreken.

rheden

Locaties:

Er wordt gestart bij Boerderij “De Deel” in Rheden, onderaan de “Posbank” iets ten oosten van Arnhem. Hier worden de deelnemers al voorzien van een royaal ontbijt. Vervolgens gaat het verder naar het oosten naar “Havezathe Carpe Diem” in Vethuizen voor een smakelijk voorgerechtje. Daarna op weg naar de bijzondere lunch bij “De Woord” in Corle, centraal gelegen tussen Winterswijk, Aalten en Lichtenvoorde. Na de lunch gaat men op weg naar Lievelde voor een drankje en een hapje bij “Loco” een sfeervolle horecalocatie aan het spoor dat sinds 1932 nauwelijks is veranderd. Een bezoek aan Loco is meer dan thuiskomen, waar je omarmt wordt door het gezellige interieur en de hartelijke mensen die er werken. Het laatste traject gaat richting Brummen naar de finishlocatie de “Bronckhorst Hoeve”, een prachtig gerestaureerde herenboerderij uit 1872. Hier wachten de deelnemers een afsluitende borrel en tongstrelend diner.

brockhorst

 

De lengte van deze rally bedraagt circa 200 km, mede doordat er meerdere tussenstops zijn en bij enkele locaties is er een wat langere pauze dan gebruikelijk.  

Het inschrijfgeld bedraagt € 375,00. Uiteraard zijn alle drankjes (bier, wijn en frisdranken) vanaf de start tot en met de finish en tijdens het diner inclusief.

Er is slechts plaats voor 60 equipes dit mede in verband met de grootte van de accommodaties. Alhoewel er nog meer dan een jaar te gaan is verwacht de organisatie veel belangstelling, dus wacht niet te lang. De eerste equipes hebben zich al aangemeld.

Meer informatie op www.rallyegourmand.nl 

 

rallyschild gourmand 400px

 

carpediem

 

 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast