BEGELUX Rally 2021 #2

Write a comment

 

BEGELUX Rally 2021 #2: wanneer liefde voor de auto, ontdekking van regio's en gastronomie samenkomen!

Door dit nieuwe evenement te creëren aan het einde van een lange opsluiting, wilden we buiten de gebaande paden denken. We wilden niet nog een rit voor historische voertuigen creëren, maar een evenement ontwerpen dat autoliefhebbers zou verrukken.

Vertrekken vanuit Francorchamps, oorsprong van de Belgische autosport, het jaar van de 100ste verjaardag van het circuit, leek ons ​​vanzelfsprekend. Deze stralende dag zal beginnen met een stevig ontbijt samen in de prachtige hal van de Open Source, een etablissement volledig gewijd aan de autosport en gelegen aan de poorten van het mooiste circuit ter wereld.

De route van de eerste etappe brengt u via de mooiste wegen naar de Hoge Venen en de Belgische Eifel. Zoals we u al hebben laten weten, is de verharding van deze wegen het onderwerp geweest van een speciale selectie. We zijn niet bang om de route te kwalificeren als "Porsche GT3-friendly"! Maar onze deelnemers zullen het meest verrast zijn van de koninklijke landschappen die ze zullen ontdekken. Het drielandenpunt in de zuidelijke Oostkantons is gewoonweg ontzagwekkend. Vooral de Our-vallei, de natuurlijke grens tussen de drie staten, heeft ons een natuur laten ontdekken die de mooiste alpensites waardig is!

De toegang tot de Luxemburgse Oesling-regio verrukt de meest sceptische: kronkelende wegen naar believen om Urspelt en zijn kasteel te bereiken.  Nu de nieuwe tempel van gastronomie. De deelnemers kunnen er genieten van een heerlijk seizoen menu aan het einde van de 1ste etappe.

De 2de etappe, die van de terugkeer naar Stavelot, kruist de Oesling in het noorden door alvorens het Belgisch grondgebied en de Hoge Ardennen te bereiken. Men kunt deze geografische regio met een gemiddelde hoogtemeter van 450 m waarderen doorheen idyllische wegen.

Het parcours dat werd uitgestippeld in de Haute Ardenne en in de vallei van de Salm, die eigenlijk de Glain heet, eindigde met de meest uitzonderlijke landschappen.

Wij sluiten het parcours af in het prachtige pand in Spa-Francorchamps met een eenvoudige navigatie en behendigheidstest.

Tijdens de slotcocktail kunnen alle deelnemers afsluiten met sprankelde bubbels of een heerlijk streekbier. Tevens worden mooie prijzen waaronder een rijcursus op het circuit en een overnachting op het Kasteel aan de winnaars uitgereikt.

Hopelijk tot heel snel.

www.begeluxrally.com


Amac Avondritten gaan weer van start

Write a comment

 

Aankomende woensdagavond starten de avondritten van de Amac weer. De eerstkomende is de Eemland-ronde op 16 juni. Geen droog gepuzzel op de keukentafel maar een fraaie route in de gemeente Ede en da's best een mooi en groot gebied. En .... zeker niet onbelangrijk bij ons spelletje, er staan weer de bekende en authentieke oranje controlebordjes langs de weg, mits je uiteraard de juiste route rijdt.

Snuif de lucht van olie en benzine in plaats van de spruitjes uit de keuken. We kunnen weer ouderwets Genieten!

Eric Klunder heeft een leuke en uitdagende rit uitgezet met enkele genummerde barricades, maar ook voorzien van natuurlijke barricades. De oplossingen zijn niet altijd moeilijk. “Zo eenvoudig zal het toch niet zijn?”, zult u soms denken. Inderdaad, want er zitten ook wel een paar doordenkers in. En natuurlijk moet u ook blijven opletten of u de juiste route blijft volgen.
Kortom: 71,5 km met uitdagingen in de gemeente Ede.

Inschrijving in en start vanuit Hotel 1885 Schimmel, Stationsweg 243, Woudenberg (www.schimmel1885.nl)
 Inschrijving geopend vanaf 18.45 uur.
 Start vanaf 19.31 uur.
 Na afloop is een schriftelijke uitleg beschikbaar voor Sport en Tour.

Lees het bijzonder reglement op de website www.amac.tv 
 
Corona-maatregelen:
De van toepassing zijnde en voorgeschreven coronamaatregelen zullen door de AMAC nauwkeurig toegepast worden. Het is ieders belang hier zorgvuldig mee om te gaan! In het verleden hebben we bewezen hier goede uitvoering aan te kunnen geven!

Belangrijk:

Kijk op de amac-website voor de laatste info! Zeker belangrijk in deze coronaperiode!
 

 


Nieuw in 2022: BeNe Team Rally 2022

Write a comment

BeNe Team Rally 2022: Nederland versus België in een nieuwe Belgisch-Nederlandse historische kaartleesrally!

Op zaterdag 12 november 2022 slaat de Nederlandse stichting Horneland Rally de handen in elkaar met Belgische organisatoren Bjorn & Jens Vanoverschelde om een uniek Nederlands-Belgisch initiatief voor te schotelen aan de bezielers van het kaartlezen en historische voertuigen.

Robert Wolter, Stichting Horneland Rally: “Desondanks het Vlaamse landsgedeelte van België en Nederlanders dezelfde taal spreken en beide landen schitterende evenementen op hun kalenders hebben, stellen we vast dat er -op enkele uitzonderingen na- weinig Nederlandse equipes deelnemen aan Belgische evenementen en omgekeerd. En net die drempel willen we wegnemen! Samen met de Belgische navigatoren Bjorn & Jens Vanoverschelde, die ondertussen ook hun sporen hebben verdiend op organisatorisch vlak bij verschillende evenementen, ben ik ervan overtuigd dat we een ervaren Belgisch-Nederlands organisatiecomité hebben samengesteld voor dit nieuw & uniek initiatief met als doel de ‘kloof’ tussen België en Nederland te verkleinen en de meest complete deelnemerslijst samen te stellen in een compacte maar competitieve beproeving!

Het is een hele eer”, vervolgen Bjorn & Jens Vanoverschelde, “We hebben de afgelopen jaren het genoegen gehad om te kunnen navigeren tijdens verschillende Nederlandse karaktervolle evenementen en hebben een voorliefde voor het kaartlezen. Net daarom staan we te popelen om samen met één van de organisatoren van zo’n karaktervol Nederlands evenement te kunnen samenwerken. Onze organisatorische neuzen staan in elk geval in dezelfde richting en we hebben dezelfde ideeën over de inhoud van een karaktervolle historische kaartleesrally die zowel toegankelijk zal zijn voor Nederlandse als Belgische equipes!

Om het ‘BeNe’karakter extra in de verf te zetten, zal de route uitgezet worden deels in Nederland -met een onuitgegeven traject met 8 km non-stop gravel!- en deels in België met onder andere trajecten die bezaaid zullen zijn met haarspeldbochten. We hoeven u niet te verklappen dat de gekozen (rally)wegen er in november uitermate uitdagend bij zullen liggen en deels in de duisternis verreden zullen worden. De route zal een mix van ‘time control sections’, regelmatigheidsproeven en 1 of 2 afgesloten (circuit)proeven bevatten. Hoe het routeboek -dat zal bestaan uit 100% kaartlezen- exact opgemaakt zal worden houden we nog even geheim, maar we kunnen u verklappen dat zowel Belgische equipes als Nederlandse equipes met gelijke wapens van start zullen gaan. De voorbereidingen van het evenement, dat pas in november 2022 zal plaatsvinden, hebben we alvast tijdig gestart zodat we vanaf de eerste editie kunnen uitpakken met een compleet programma! Deelnemen kan in de categorie ‘Sport’ waar ‘the pressure on’ mag zijn en de toppers de nodige uitdagingen zal bieden, terwijl het iets rustiger mag in de categorie ‘Tour’, de meest toegankelijke categorie weliswaar met dezelfde uitdagende route.

Team-rally of solo-rally
Alsof dit nieuwe ‘BeNe-evenement’ nog niet uniek genoeg is, voegen we er nog een extra dimensie aan toe. Onder het motto ‘samen sta je sterker’, zullen equipes zich moeten inschrijven in teams. Elk team bestaat uit 2 equipes. Exact 1 uur voor de starttijd zal het routeboek en plotting instructions uitgereikt worden. Gedurende 1 uur kunnen twee equipes van hetzelfde team dus samen de route intekenen op de aangeboden stafkaarten. Op de vertrektijd starten beide equipes op exact hetzelfde ogenblik. De ene equipe gaat traject 1 rijden, de andere equipe gaat traject 2 rijden. Na het traject ontmoeten beide equipes elkaar tijdens de rust en kunnen opnieuw gegevens uitwisselen. Na de rust wisselen de equipes van traject. De equipe die traject 1 reed voor de rust, gaat na de rust traject 2 rijden (en omgekeerd). Het teamoverleg laat equipes dus toe om de krachten te bundelen in een poging de grootste trofee naar eigen land mee te nemen, want de winnaar zal het team (de combinatie van 2 equipes) die samen het minst strafpunten wist te verzamelen tijdens de time control sections, regelmatigheidsproeven en testjes. Teamoverleg is er enkel voor aanvang van elke etappe want onderweg hanteren we nog steeds een strak schema waar het kan (en een losser tijdschema in gebieden waar nodig), boeiende regelmatigheidsproeven, uitdagende (circuit)proeven en uitdagingen ‘in het veld’ zoals een echt historisch evenement hoort te zijn. Wie het evenement liever ontdekt als individuele equipe, zal kunnen inschrijven in een solo-klassement, al ligt de focus op het teamklassement.

Benieuwd naar meer? Registreer dan op onze newsletter. Wij gaan achter de schermen alvast aan de slag en koppelen na de zomerperiode alle organisatorische ontwikkelingen aan u terug.

logo beneteam

 

Voorlopige route.

voorlopige route

 


Nieuw: Rally (w) Anders

Write a comment

 

RwA

Het heeft even geduurd, maar nu is-ie er dan toch: de RwA-site. Qua look en feel sterk lijkend op de oude ABC-site en wel hierom: die vond ik prima. Niet teveel tierlantijnen, gewoon to-the-point info over routes (rally’s, ritten) die net even (w)Anders zijn. RwA publiceert met enige regelmaat routes in binnen- en buitenland, die met Rallycheck gecontroleerd worden. Prachtige routes, meer dan voldoende uitdaging, helemaal je eigen tijdschema bepalen, als individuele equipe of als groep van equipes rijden, routecontroles die er altijd zijn, direct na afloop een uitleg/uitslag, etc. Gaaf hoor. En dat voor weinig… ☺

Klik hier voor meer informatie en kijk onder Rallyroutes voor de beschikbare rallyroutes cq. wanneer ze beschikbaar komen. Daarnaast organiseert RwA nog één maal de GEO als ‘groepsevenement’, ben ik nog één maal uitzetter van de ABC en publiceer ik één maal per 2 jaar de RwA Lentedroogrit (waaraan je NU kunt beginnen en die natuurlijk ook nét even (w)anders is)…

Rally (w) Anders

Onder deze verzamelnaam vind je een (groeiend) aantal routes van de hand van Joep Wanders, die vanaf 1978 ervaring heeft opgedaan als rijder, navigator, uitzetter en organisator van vele rallyroutes (kaartlezen, routebeschrijving en bol-pijl).
Het zijn deels (delen van) oude rally’s, deels nieuw uitgezette routes, waarbij voor de controle van de route die je rijdt gebruik gemaakt wordt van de Rallycheck app, die Isource op basis van Joep’s idee gemaakt en verder ontwikkeld heeft. Onderweg doe je virtuele routecontroles aan die je smartphone registreert en zodra je gefinisht bent ontvang je de uitleg in je mailbox, inclusief het behaalde resultaat én een kaartje met de gereden route! Gaaf hoor… ☺

Deelname staat open voor iedereen!

Deelname aan een rallyroute van RwA staat open voor iedereen en is met elke auto (ongeacht leeftijd) op elk gewenst tijdstip te rijden. Wat RwA érg waardeert is dat je feedback geeft na afloop van het rijden van de route. Daar worden de rallyroutes uiteindelijk alleen maar beter van!

Wat heb je nodig?

Om te kunnen deelnemen aan een RwA-route heb je het volgende nodig:

een auto met een bestuurder en een navigator
een smartphone (androïd of iPhone) met de Rallycheck app
een houder voor de smartphone (smartphone horizontaal plaatsen!)
een oplaadsnoer of powerbank (je wilt niet dat je smartphone leeg raakt onderweg…)
een extra mobieltje voor als de gebruikte smartphone uitvalt
Belangrijk: als je voor het eerst een rallyroute met de Rallycheck app rijdt, lees dan op www.rallycheck.com onder Documentatie de Rallycheck app handleiding én Veel gestelde vragen goed door. Dan ben je optimaal geïnformeerd en weet je wat je onderweg kunt verwachten van de app, waar je op moet letten en wat je kunt/moet doen in voorkomende situaties. Linksonder op de home page vind je een paar filmpjes/tests die de moeite van het bekijken zeker waard zijn.

Afdrukken routeboek

Druk dit bij de door jou geselecteerde rally behorende routeboek (PDF met detailreglement, legenda en routekaart(en)) af op A4-formaat (in kleur en op ware grootte, anders kloppen de kaartschalen niet!). Het detailreglement is in hoofdlijnen gelijk bij elke route, alleen de bol-pijl- en/of kaartleessystemen verschillen per rallyroute. NB: In de Tourklasse komt omrijden niet voor!

Onvoorzien

Doordat een RwA-rallyroute op elk moment te rijden is, is het natuurlijk wél mogelijk dat de route door onvoorziene omstandigheden onderbroken is, bijv. door een wegopbreking, een dorpsfeest of een verkeersongeluk. Neem de voorgenomen route dan zo kort mogelijk na de onderbreking in de gewenste richting op. Bij het rijden van zo´n omweg hoef je je niet aan de bepalingen van het reglement te houden én dien je routecontroles die je eventueel tegenkomt NIET te accepteren!

Algemeen Reglement

De tekst van deze page is in elk routeboek als 1e bladzijde opgenomen. 

www.rallywanders.nl