Uitslag Belgian Westhoek Classic

Uitslag Belgian Westhoek Classic

Write a comment

VAN DER PALEN-VAN DER PALEN WINNEN BELGIAN WESTHOEK CLASSIC 2015

De Man – De Man winnaars in touringcategorie De strijd is gestreden.

Giel en Arjan van der Palen winnen (voor het eerst) de Belgian Westhoek Classic en openen daarmee het palmares der buitenlandse winnaars. Het team haalde het met hun Porsche 911 uiteindelijk met 56 seconden voorsprong op de equipe Hamers-Claes (ooit al op het podium tijdens de Belgian Westhoek Classic).

De top 3 wordt vervolledigd door Pappijn-D’Hoore die hun sterke prestatie van vorig jaar bevestigen. Ze gingen zelfs lange tijd aan de leiding, maar een gemiste bemande stempelcontrole deed hun kansen op de overwinning verkleinen. Hun achterstand op de winnaars bedroeg finaal 1’08”. Plaatsen 4 & 5 gingen ook richting Nederland, met respectievelijk de equipes De Rooij – De Rooij (op slechts 1 secondje van het podium) en Leurs – Van der Werf (+1’18”).

start1

In de touringcategorie leek het team Varrewaere-Vandoorn af te stevenen op een one-man show, maar 2 lekke banden zo’n 20 km voor het competitieve einde van de wedstrijd gooide roet in het eten. De Man - De Man wonnen zo uiteindelijk de touringcategorie, al waren ze ook quasi het ganse weekend op die tweede plaats te vinden en bleven ze het team Varrewaere-Vandoorn onder druk zetten.

Autonews-team Verstraete – Peeters kwamen als tweede over de finishlijn. Hun achterstand bedroeg 20 seconden. De strijd om de derde plaats was spannend tot het einde. Uiteindelijk was het Buyse – Buyse die hun wagen op het laagste schavotje van het podium parkeerden, zo’n 2 seconden voor het team Clauw – Clauw die als vierde eindigen. De top vijf werd vervolledigd door De Bruyne – Degroote op 2’19” van de winnaars.

TOP 5 MARATHON

1. Van der Palen – Van der Palen
2. Hamers – Claes (+56”)
3. Pappijn – D’Hoore (+1’08”)
4. De Rooij – De Rooij (+1’09”)
5. Leurs – Van der Werf (1’18”)

 

TOP 5 TOURING

1. De Man – De Man
2. Verstraete – Peeters (+20”)
3. Buyse – Buyse (+1’48”)
4. Clauw – Clauw (+1’50”)
5. De Bruyne – Degroote (+2’19”)

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

tc

 

De Nederlandse equipe Huub Mertens - Jos Jurriens in hun fraaie Alfa Romeo Giulietta moest op een smalle landweg uitwijken voor een Maserati (geen deelnemer) en kwam daardoor noodlottig in een greppel terecht.
Gelukkig konden zij, uiteraard met het nodige tijdverlies, de rally vervolgen.

jospech2

jospech2

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast