uur
De ROZ Classic door een rookie equipe

De ROZ Classic door een rookie equipe

 

We gaan voor het eerst meedoen met de ROZ Classic 2016.

Harry en ik (Saco) hebben onder andere deelgenomen aan een Klip. Ook hebben we eerder in andere samenstelling gereden bij de Dutch Mini Rally. De laatste gezamelijke test was een wedstrijd in België voor het kampioenschap. Dat viel zwaar tegen. Denk aan gestileerde bol pijl. Ook jammer was het ontbreken van uitleg achteraf. Dat is echt anders bij de ROZ en de DHRC.

Bij het voorbereiden en het lezen van het reglement werd ook duidelijk dat bij de ROZ uitzetters weer een ander idee leeft. De grens over mogen bij grensbenadering is voor ons nieuw. Nog maar een keer het reglement lezen. Een ander dingetje was de reglementering omtrent de gps tripmeter. De Monit van Handa werkt met gps signalen. In het reglement staat dat je geen gps navigatie mag gebruiken. Maar wel digitale meting voor de tripmeter. In het NHRF reglement is het uitdrukkelijk verboden. We hopen er maar het beste van. Op de website van de organisatie is de voorpret verzekerd. De 4 te rijden sectie staan al globaal beschreven. Het ontbreken van stoplichten op de routes is een prettige gedachte.

De avond tevoren nog even de reglementen doorlezen in de BNB Paasloërhof . Ships, vergeten stempelkussen te kopen. Hoop dat Harry hem bij zich heeft. Bij de adminstratieve controle op vrijdagavond Dick en Anneke gesproken. Dick verzorgt het uitzetten van de ritten voor het DMR . We zijn gelijk een deel van hun team geworden. Samen met andere DMR rijders. Ik voel me vereerd.

koffie

Starttijd 8:43 Schema met bloktijden is handig.
Net op tijd de omweg over parkeerplaats/losplaats met letter gezien. Een van de weinige keren dat we terug zijn gereden.
Beiler Kontje en koffie bij de eerste stop. 10 min achter op schema en 15 min verplichte rust.
STOP Net op tijd fietsje gezien op de kaart. Hadden route al over fietspad geconstrueerd. Harry is scherp vandaag.
Eten bij Moorman. Fijn weer zo’n rustmoment. Twee minuten ingelopen op achterstand. 0 en 3 controles gemist in de ochtend.
Bikkelen in de middag. Fout gemaakt bij bepalen kortse route. Te ver omgereden en letters gemist. Koffie en een bokkepoot bij de stop. Weer wat achterstand opgelopen. Ook nog een opmerking van een official over de gps antenne voor de tripmeter. We hopen er maar weer het beste van.
Pacenotes, yeah. Ze gingen ons best wel goed af. Maar in het donker is het toch lastig rijden met de twee kaarsjes van de klassieke mini. Ook binnen moeten we nog een goede leeslamp scoren. Hier en daar waren wat letters weggehaald. Jammer.
Binnen de tijd binnen.

Dineren en op de uitslag wachten in het plezante gezelschap van de DMR teamleden.
In de twee middag sessies twee keer 3 punten en straftijd, dus van de 7e plek naar de 9e plek van de 35 deelnemers in de toerklasse. De uitleg was prima verzorgd. Zodat je van je fouten kunt leren. Prima geregeld. Het team werd 1e. Altijd een fijn gevoel.

De ROZ 2016 was een mooi evenement, over prachtige wegen, met veel plezier gemaakt door een ervaren crew en veel enthousiaste vrijwilligers.

Graag volgend jaar weer.

Equipe #88: Saco van Loon - Harry Willems

saco

healey

escort

tr3jan

mgb

Foto's: Peter Fischer

 


Image