Van Gelderen en Van Hoven winnen Via Iberica Classic 2023

Van Gelderen en Van Hoven winnen Via Iberica Classic 2023

Write a comment

Onder het motto 'A rally with a smile' vond recent de Via Iberica Classic plaats. In 12 rallydagen van Valencia via Evora naar Santiago de Compostela, een geweldige rit van ruim 2.100 km met zo’n 29 klassiekers. En wat hebben de deelnmemers genoten van het landschap, de heerlijk rijderswegen, het eten, de hotels en vooral ook de onderlinge gezelligheid. Ook al is het een rally met een 'smile' de deelnemers waren redelijk fanatiek. En misschien wel te fanatiek. Het oversteken van een doorgetrokken lijn om een oude wegsituatie op te zoeken werd menigeen fataal. Maar verkeersregels gaan nu eenmaal voor.

Via Iberica Classic 2023 7587

Niemandsland

Vanuit Valencia werden meteen de kleine bergweggetjes opgezocht.Meteen vanuit de grote stad het niemandsland in. Zelfs geen boom of struik, gewoon in de rotsen uitgehakte wegen. De middag zag een geheel ander landschap, na een paar kaarsrechte wegen in een Hollands landschap ineens haarspeldbochten. Maar dan naar beneden, een 20 km lange canyon in. Bizar op z’n minst. En zo ging het door, een afwisselend landschap met een rustdag in Evora, waar de auto’s midden in de antieke stad konden parkeren, op nog geen steenworp afstand van de Romeinse tempel van Diana.

Via Iberica Classic 2023 7965

Portugal

In Portugal nog twee werkelijk adembenemende bergwegen genomen. De eerst tussen de gletsjerrotsen (wat doen die daar?) en de tweede tussen de paarse heide. Maar uiteindelijk was het tijd voor de finish. En welke stad is daar meer geschikt voor dan Santiago de Compostela, het eindpunt van de Camino. Thé van Gelderen en Pieck van Hoven in hun Rover P6 mochten met de Raidillon chronograaf naar huis.


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast