Rode Kruis Rijtour door Overijssel en over de Veluwe zamelt geld in voor noodhulp

Rode Kruis Rijtour door Overijssel en over de Veluwe zamelt geld in voor noodhulp

Write a comment


Woensdag 7 juni 2023 vindt de derde editie van de Rode Kruis Rijtour IJsselland plaats. Een evenement van zo’n tweehonderd kilometer door Overijssel en over de Veluwe, met start en finish in Laag Zuthem. De opbrengst gaat naar noodhulpactiviteiten die geboden wordt vanuit Rode Kruis district IJsselland.
 

Noodhulp

Vorig jaar is er o.a. van de opbrengst van de Rijtour in district IJsselland een noodverzorgingsunit opgericht, waarvoor een speciaal aangepaste mobiele keuken is aangeschaft. Daarmee kan het Rode Kruis IJsselland in noodsituaties mensen voorzien van eten en drinken. Jan Spil, bestuurslid van het Rode Kruis IJsselland: “Dit jaar willen we die uitbreiden met meer voorzieningen zoals een watertank, stretchers, oplaadpunten voor mobiele telefoons en persoonlijke verzorgingspakketten. Bijvoorbeeld voor mensen op de vlucht, voor mensen die vanwege een (natuur)ramp geëvacueerd moeten worden en voor hulpverleners om even bij te tanken. Met deze uitbreidingen wordt de noodverzorgingsunit echt een plek om even tot rust te komen en in basisbehoeften te voorzien. Ook kan de unit dan bijvoorbeeld ingezet worden ter ondersteuning bij Humanitaire Service Points.”.

Daarnaast wordt de opbrengst gebruikt voor het bieden van workshops EHBO en Eerste Hulp aan Kinderen en workshops Goed Voorbereid, gericht op het voorbereiden van mensen op diverse noodsituaties.

Burgemeester Peter Snijders

In het Comité van Aanbeveling heeft Burgemeester Peter Snijders van de gemeente Zwolle zitting genomen voor de 2023 editie. “Met de rijtour zorgt het Rode Kruis voor een aansprekend en verbindend evenement in de regio waaraan veel mensen plezier beleven. Ik zelf kan zeker genieten van zo’n tocht. Een rally die zeven afdelingen en zo’n 500 vrijwilligers samenbrengt om al dat mooie en onmisbare werk met elkaar te kunnen blijven verzetten. Van harte aanbevolen”.

Rijtour

De derde editie van Rode Kruis Rijtour IJsselland vindt plaats op woensdag 7 juni a.s. en start bij Havezathe Den Alerdinck te Laag Zuthem. Deze start en finish plaats vormt het hart van de routes. De toer voert langs de IJssel met een ochtendstop op Landgoed Mantanze, over de Veluwe met een lunchstop bij Landgoed Het Roode Koper waarna de route verdergaat naar Elburg en Beachclub Nu. Het bureau Rally’s Bcause verzorgt de routes en de technische uitwerking. Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in om van de rijtour een succes te maken.

Klassen

Vanwege verschillende klassen is de rally geschikt voor diverse auto’s en zowel voor beginners als ervaren rallyrijders. Er wordt in drie klassen gereden: een Sportklasse die wordt verreden met een hogere moeilijkheidsgraad in navigeren, een Tourklasse met eenvoudigere navigatie-opdrachten en een Leisure-klasse, voor diegenen die relaxed en rustig een dag willen rondtoeren, zonder puzzelopdrachten en rijderstesten.


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast