De South Belgian Rally 2022 krijgt ook een VHRS-nevenwedstrijd

De South Belgian Rally 2022 krijgt ook een VHRS-nevenwedstrijd

Write a comment

 

De tweede editie van de South Belgian Rally, gepland op zaterdag 19 maart, staat bij alle fans van het Belgian Rally Championship met stip aangeduid in de nieuwe agenda… maar niet enkel bij hen! Er wordt immers ook een VHRS-nevenwedstrijd georganiseerd, voor alle liefhebbers van regularity.

“Eén van de sterke punten van onze wedstrijd in Vresse-sur-Semois is dat die over een 100 procent natuurlijk en vlot rijdend asfaltparcours beschikt”, stelt Florian Jupsin in naam van organisator DG Sport. “Wegen die bovendien weinig schade aan de wagens veroorzaken. Het is dus niet nodig om over een volledig voor de sport aangepaste auto te beschikken om de regularity tests af te werken. Zelfs een wagen die zo goed als standaard is kan zich behoorlijk uit de slag trekken. In vergelijking met vorig jaar zijn de proeven iets technischer, wat betekent dat ook de kleinere auto’s iets in de pap te brokken zullen hebben. Het parcours langs de Semois is uiteraard wat bochtiger dan dat van de Spa Rally, maar voor de liefhebbers is dat enkel genieten geblazen.”

Op sportief vlak besloot DG Sport de kaart van de eenvoud te trekken, met tijdsopnames op welbepaalde plekken in het roadbook. Men hoeft dus niet over de meeste moderne elektronische apparatuur te beschikken om voorin te kunnen meespelen. Een tabel en een goede chronometer volstaan om heel wat rijplezier te beleven en een uitstekend resultaat neer te zetten.

Herinneren we er nog even aan dat de VHRS-nevenwedstrijd van de South Belgian Rally 2022 open staat voor wagens die minstens 30 jaar oud zijn. Wagens die dus ten laatste eind 1992 werden gebouwd. Het doel van DG Sport is om zoveel mogelijk schitterende bolides aan de start te brengen, zeker omdat de kans dat zo een juweeltjes op dit parcours schade zouden oplopen bijzonder klein is.

Voor zij die (nog) niet over de nodige licentie beschikken: geen paniek, het is immers ontzettend eenvoudig om een ‘One Event Historic Pass’ licentie (kostprijs 50 euro) te verkrijgen, waardoor u kan deelnemen aan het VHRS-luik van de South Belgian Rally.

Zoals de traditie het wil zal de VHRS-wedstrijd van de South Belgian Rally over een eigen, specifieke communicatie beschikken, zowel voor als na de wedstrijd. Info en inschrijvingen: www.southbelgianrally.com

southbelgian


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast