Verslag Drie Provinciën Rally

Verslag Drie Provinciën Rally

Write a comment

 

De Drie Provinciën Rally 2021 - meters maken

Net als vele van onze collega-equipes hebben ook wij in het Corona tijdperk geprobeerd onze kaartleesvaardigheden te verbeteren door het regelmatig maken van de droogritten. Daarom was het spannend om weer echte rally’s te gaan rijden, met opeens zo’n kleine kaart in een schuddende, lawaaierige auto met een bestuurder die altijd maar haast heeft.
Vol goede moed, een opgewekt humeur en een schone, afgetankte auto togen we in de vroege ochtend richting de Fluitenberg. Daar aangekomen waren we getuige hoe de spiksplinternieuwe Start/Finish boog door een trotse Jaap Jongman en team werd opgebouwd.

Een deelnemersveld van meer dan honderd equipes met voor het merendeel prachtig verzorgde oldtimers maakten het plaatje compleet.
Wij mochten als zesde equipe in de expert-klasse van start, en uitdaging werd meteen geïntroduceerd met een 17 minuten lange regularity, vijf minuten na de start, een ingetekende lijn met verlegde wegsituatie die we zagen. Hoezo voorzichtig wakker worden en er langzaam in komen? f1Het feest werd voortgezet in de buitenwijken van Ruinen met pijlen met barricades, waar we een klein weggetje aan het einde van pijl 5 rechtsaf wel gezien maar niet als zodanig geïdentificeerd hadden. Jammer, maar helaas leverde dat flink wat strafpunten op, omdat dit bepalend was voor de gehele constructie voor pijl 4, 5 en 6. Prachtig gevonden van de uitzetter!

Vervolgens naar puntenvrije route gecombineerd met pijlen kortste route. Een serie fraaie instinkers waarbij de uitzetter ook mooi gebruikte maakte van de wisseling van het ene systeem naar het andere. Bij de brug van Wittelterburg realiseerden we ons nét op tijd dat de voor Punt 9 foutieve controle U, na het halen van de goede controle R, opeens wél de geldige controle werd op weg naar Pijl 10. En dat op een paar meter afstand!

f2en3
Punt 8 was trouwens ook een monumentale instinker, maar we gaan niet alles verklappen.
Vervolgens door met een gedeeltelijk blinde lijn, waar we veel tijd verloren met een klein U’tje naar links. Voorwaarts- en achterwaarts meten gaf voor ons geen duidelijkheid welke van de ingangen goed lag. We herkenden de onderliggende val, maar dachten met een dubbele val te maken te hebben. Dus niet! Door dit gebeuren misten we vervolgens de direct daarop volgende weggepoetste weg bij Boijl. Strafpunten en minuten stapelen!

De volgende kaarten kwamen we goed door, maar we waren zo veel tijd verloren dat we op het nippertje bij de TC-In aankwamen. Binnen vijf minuten een rally-kroket naar binnen gewerkt en vervolgens al weer op weg voor het middag traject.
Dat startte met een nieuw systeem Punten Onbekend. Een leuk systeem, waarbij we echter even van het padje waren door de blauwe punten , terwijl wij rode, witte of groene punten met bijbehorende regels verwachten. Het gebrek aan lunch brak ons hier in eerste instantie op, maar we konden ons goed herstellen. Het daarop volgende systeem Punten Gemengd liepen we foutloos door, ware het niet dat we, naar achteraf bleek, twee langsrijders hebben gemist.

Daarna volgen drie trajecten met uitsluitend ingetekende lijn met her en der een barricade. Al met al verliep dat voor ons niet slecht, behalve toen de uitzetter een omrijconstructie als gevolg van een niet berijdbare weg, voorzag van een opnieuw verlegde weg. Dat hadden we niet door…

f4en5

Paranoïde zijn en blijven is een must op dit niveau…`

We navigeerden vervolgens foutloos door de laatste twee kaartfragmenten 4 en 5 en waren warempel op tijd bij de TC- finish.
Misschien lag het aan onze “roestigheid”, maar we ervaarden de tijdsdruk in het ochtend traject als te hoog, terwijl de kaartleestechnische uitdagingen erg leuk waren. ‘s Middags was er duidelijk minder tijdsdruk. Verder hebben we behoorlijk lopen worstelen met al dan niet correct gemeten afstanden en de resultaten van de tripmaster. Opnieuw meten en rijden kost erg veel tijd en bracht voor ons lang niet altijd uitkomst.
Een suggestie onzerzijds voor de uitzetters is wellicht om de dag niet af te sluiten met drie trajecten ingetekende lijn. Dat is wat veel van het goede.

Na de finish moesten we helaas op tijd weg. Heel jammer want er werd een monsterlijk grote BBQ opgestookt, het rook fantastisch en het opgebouwde buffet zag er erg goed uit.
Achteraf bleek dat we na de diverse neutralisaties op de achtste plek zijn geëindigd.

Complimenten voor Jaap & het Team van Rally Control!

Omdat we aan het eind van de dag geregeld geen idee hebben waar we overal zijn geweest, de ruwe route maar eens uitgezet op Google Earth. Rallyrijden, je komt nog eens ergens!

Eric Hesp & Truus Bakker 

 f6

 

248258939 2428128217318315 2696363219012734680 n


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast