Verslag 15e Happy New Year's Drive

Verslag 15e Happy New Year's Drive

1 Comment

 

Happy New Year ’s Drive 2020

Ook dit jaar waren start, lunch en finish bij Hotel Schimmel in Woudenberg. Komt goed uit want we wonen in Woudenberg, dus dat scheelt weer een paar minuten met later opstaan en korter reizen. Met gevolg dat onze MG nog niet was warm gereden en de choke er nog vol had op staan. Helemaal geen probleem zou je zeggen, maar lees verder….
We werden hartelijk ontvangen door Joan en haar team en na ontvangst van rallyschild snel aan de koffie en een serie heerlijke koeken/taartjes. Diverse bekenden gesproken en veel beste wensen rondgestrooid – daar is het de gelegenheid voor, toch ? We kregen te horen dat alle sportklassers een kwartier later zouden starten door wat onvoorziene omstandigheden, die de letterophanger/voorrijder tegenkwam. Geen probleem, nog maar zo’n lekker bakje en hapje, da’s echt geen straf.

Toen we de kaart op zouden kunnen halen, was ik in de auto om te starten en op te warmen, maar er zat geen leven in: gewoon verzopen. Halfwarm en choke waren net te veel en ondanks starterpilot en wachten (geduld: wat is dat??) kwam er geen leven in. Dank René en Huib voor de hulp, maar helaas. Terug naar de starttafel en gemeld wat de problemen waren. Voorgesteld met een andere oldtimer, die toevallig ook voor mijn deur stond, alsnog te gaan rijden en dat werd met open armen ontvangen. Ik werd thuisgebracht en was in twintig minuten met een schoon gewassen en voor een trouwritje klaarstaande Rover P5 m3,5 liter V8 terug voor een ietwat verlate start. De Rover heeft zich prima van zijn nieuwe taak gekweten en ik mag opnieuw gaan poetsen!

Toen we tenslotte van het parkeerterrein vertrokken, stonden de oprollers al klaar en die zijn we (bijna) voor weten te blijven! Het voordeel – en tegelijk een groot nadeel – was dat we een thuiswedstrijd reden. Je weet vooraf waar je heen gaat en wat je tegenkomt, maar dat kan tegen je gebruikt worden als er “geknoeid” is in de kaart. Door de vervangende Rover konden we geen afstanden meten en dat hebben we geweten! Na een ritje pijlen kortste route kwamen we bij een geheime TC, waar we vertelden de laatste te zijn. Het commentaar van de official: Maar ik heb er nog een aantal niet gehad..! Dat betekend dat we er ongemerkt al een paar hadden ingehaald (en zo hard hebben we die 8 cylinders niet op hun donder gegeven)

Bij pijl 13 was er geknoeid en dat hebben we niet in de gaten gehad: de dubbele U ging bij ons verloren: de fout van de morgen! Bij TC 2 wilden ze ons de ideale tijd niet geven, ondanks dat we 4 minuten te laat waren. Flauw he? Maar dat betekende wel dat we op onze eigen tijd rondreden en dus al 20 minuten hadden goedgemaakt! De ingetekende lijn had geen geheimen voor ons en de barricades werden soepel omzeild. Grapje bij de natuurlijke barricade bij Garderen hadden we ook doorzien, dus daar ving Joan bot bij ons! Intussen heerlijke weggetjes gereden met een lekker zonnetje. Regelmatig het zand op en in en dus lekker vieze auto! Bijna bij de finish letten we extra op: Joan wil dan nog wel eens een geintje uithalen en ja hoor, vlak boven Scherpenzeel was er weer geknoeid en een extra rondje leverde een extra stempel op.

Schimmel en lekker eten klopte ook nu weer. Naast de kroketten en de melk lagen er heerlijke hapjes en natuurlijk veel te veel. ’s-Middags toch maar weer met de Rover op stap, die MG kwam later wel. Begonnen met een grensbenadering met in Maarn een verneukhaakje bij de begraafplaats.Net onder Doorn de bermlijn niet gezien en het weggetje met de foute Z in. Bijna aan het eind een opstopping vanwege werkzaamheden aan de weg en iedereen moest keren en terug. Daarna de (goede) P wel gezien, maar het kwartje viel nog steeds niet. De knoei in de kaart bij Den Oord viel ook in het water omdat de boer met een lint de weg had geblokkeerd. Zeker weten dat dat menigeen strafpunten heeft gespaard: wij zeker- niet gezien!

Bij TC 5 nu wel de ideale tijd gekregen en over de dijk (verrassend weinig fietsers!) van Wijk naar Amerongen. Even op tijd een af/opje voor de letter Y en door naar Rhenen met zijn mooie huizen op de helling. Via Achterberg naar pijl 16 en daar was ook weer een weg verlegd en dus wij weer de klos. Geen E voor het omrijden! Vlak na de stempel U bij Veenendaal brak de hemel open met hagel/natte sneeuw regen en noem maar op en binnen no time lag het ijs op de voorruit. Rustig doorrijden, niet te veel en te plotseling gas geven en remmen en alles gaat goed. Via Ederveen en onder Renswoude door voor het laatste lusje en door naar het bier na de finish. Keurig op tijd en dus nu gelegenheid naar de MG te kijken en die sloeg meteen de eerste keer aan alsof hij wilde zeggen: Geen zin vandaag, volgende keer beter…. De oudjes gelijk maar thuisgebracht en met modern blik de uitslag afgewacht.

Dat de prijsuitreiking het zonder de eerste drie plaatsen van de sportklasse moet doen was jammer en een klap in het gezicht van de organisatie die toch voor ons allemaal hun best hebben gedaan en verdienen dat die waardering bij een prijsuitreiking tot uiting komt. … Joan en je hele team: van ons krijgen jullie weer een super pluim want we hebben weer genoten!

Emile en Maresa Huijsman MG C GT / Rover P5B saloon startnummer 31, als 10e gefinisht in de Sportklasse

Op de foto de winnaars van de Tourklasse: Carina Bosch - Ruud Bosch

 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.
  • Deze reactie is niet gepubliceerd.
    Frans · 1 jaar geleden
    Helaas was dit de laatste Happy Drive van Joan. Altijd leuke en gezellige ritten.
Schrijf hier iets...
of reageer als gast