Verslag "De Woeste Noord-Wester"

Verslag "De Woeste Noord-Wester"

Write a comment

 

De Woeste Noord-Wester

Na 11 eerdere afleveringen telde de 12e editie van deze rit dit jaar mee voor het NRF Klassiek kampioenschap kaartlezen. Door alle extra covid-19 maatregelen voor de Stichting DWNW een stevige klus om alles voor elkaar te krijgen.

Drie leden van de Vechtstreek mengden zich in de strijd om de bokalen.

2 start 

Start

Na een aanlooproute van 80 kilometer reden wij met de Alfa Romeo het Totaal tankstation binnen. Alle pompen bezet met klassiekers. Gelijk gezellig, helaas was er een pinstoring en werd het betalen lastig. Contant of als het meezat kon het ook contactloos. De eerste file was een feit.

De start was bij De Nadorst in Blokker (Hoorn). Misschien hebben Nacht van Weesp rijders nog wel herinneringen aan deze plek (36e 2007).

Een goede ruime plek, waar de looplijnen m.b.t. tot de RIVM duidelijk op kaart waren aangegeven. Documentencontrole en start buiten. De 1,5 M kon met 39 equipes zo goed gehandhaafd worden.

Na de documentencontrole, het aanbrengen van de rallyborden en het installeren van de kaartleesbak konden wij om 12:25 echt van start.

2 tr6

Traject 1 Hoorn – De Zingende Wielen Den Oever

6 verschillende systemen en 120 kilometer te gaan.

Als eerste gele punten kortste route en rode punten vrije route. Waarbij niet op de kaart staande wegen voor de vrije punten gebruikt mochten worden. En na je een geel punt had aangedaan, mocht je ook keren. Van rustig beginnen was dus geen sprake. Vervolgens pijlen kortste route. Hier moesten op verschillende verlegde situaties wat herconstructies bedacht worden. Dit verliep in het begin soepel, maar in het 2e deel sprokkelden wij toch 3 fouten bij elkaar.

De getimde special bestond uit 6 T’s. Nu zijn wij niet van het precies op tijd rijden en besloten dus de tijdtabel maar gelijk op de achterbank te gooien. In een mooi rustig tempo losten wij die 6 T’s foutloos op. Wel 12 tijdstrafpunten! De volgende special was coördinaten punten kortste route. Helaas was de uitzetter te lui om die punten te plaatsen en moest dat lastige klusje door ons zelf gedaan worden.

Ook dit werd door ons foutloos opgelost. Tot slot voor de rust nog pijlen kortste route waarbij zo min mogelijk gebruik gemaakt mocht worden van rode wegen. Liefst vier fouten maakten wij in dit stukje, waaronder een langsrijder en een miniem stukje rode weg verstopt in de G van een tekst. Lichtelijk vermoeid draaiden wij de parkeerplaats van de Zingende Wielen in Den Oever. Ook hier de TC’s In en Uit lekker buiten en geen problemen met 1,5 M.

2 vitesse

Vooraf hadden de deelnemers al de samenstelling van hun diner opgegeven.

Soepje, hoofdgerecht en drankje. Wij hadden gekozen voor varkenshaas saté met friet en salade. Geserveerd met kroepoek en atjar. Om 39 equipes in een beperkte tijd allemaal te voorzien van het hele diner is best een hele klus. Wij dachten door alleen voor de hoofmaaltijd te kiezen niet te lang te hoeven wachten. Dat viel iets tegen, de kok had besloten om eerste alle soepjes te serveren en daarna pas aan het hoofdgerecht te beginnen. Na wat aandringen bij de bediening kwam de smaakvolle maaltijd en de prima saté van wel 2 ons op tafel. Binnen 10 minuten hebben wij de saté tot ons genomen met een enkel frietje en lukte het ons om precies op de herstarttijd het routeboek 2 op te halen. 

2 kikker

Traject 2 Den Oever – Sportcentrum Hoorn

5 verschillende systemen en 98 km te rijden.

Vier pijlen kortste route. Niet te moeilijk en soepel te rijden. Natuurlijk wel goed blijven opletten en de juiste herconstructies vinden. Voor ons een foutloos begin met de nog niet geheel afgedaalde varkenssaté in de buik.

Erg leuk was de blinde lijn. Schaal 1:25.000, waarbij af en toe een stukje kaart enig houvast gaf in welk gebied je aan het rijden was. Veel dijk wegen met op- en afjes.

Bij een van die afjes vonden wij dat de afstand toch meer dan 50 meter afweek.

RC  Q niet geschreven, helaas volgens de uitzetter klopte het precies. Weer 30 strafpuntjes. Ook in dit traject een special, namelijk de visgraad. Voor routebeschrijvers is dit natuurlijk een eitje. Kort na de start leverde drie opdrachten met wegen voorzien van het verkeersbord rotonde de nodige problemen op. Bijna niemand begreep het en heel veel auto’s reden in het rond om de rotonde niet wetende wat te doen. Sjaak gebeld en die stond binnen 2 minuten naast ons. Zijn uitleg wilde bij ons niet doordringen in de hersenen, maar wij begrepen nu wel wat de bedoeling was. Resultaat nul strafpunten. Van Winkel naar Obdam grensbenadering, in principe zoveel mogelijk (linksaf) of (rechtsaf) slaan om de grenslijn te benaderen. Keuzes, altijd moeilijk!  Dat linksaf zat er 1 keer in en dat werd door ons niet gevonden. Kom ik later nog wel een keer op terug. Tot slot een stuk ‘ongenummerde punten passeren’. De afstand tussen de punten bepaalde de volgorde. Je moest steeds naar het punt dat hemelsbreed het dichtst bij het vorige punt lag. En dan de weg berijden die het dichtst langs het punt liep. En dit alles op een wat oude kaart die voor wat extra probleempjes zorgde. Met 4 fouten sloten wij de 12e DWNW niet zo best af.

De prijsuitreiking vond plaats op het tennisveld van het sportcentrum en de prijswinnaars mochten zelf hun prijs van de tafel ophalen. Alles conform de RIVM-maatregelen. De uitzetter Sjaak Cornelissen en narijders Bea Hubers en Rina en Arthur Denzler hebben een stevige Woeste Noord-Wester neergezet. ????????

Wim den Doop

2 2cv

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast