Verslag Belgian Westhoek Classic

Verslag Belgian Westhoek Classic

Write a comment

 

Gilbert Verstraeten is een Belgische rally- en rittenrijder en beschikt over een jarenlange ervaring met ons spelletje. Op verzoek van RallyNews heeft hij twee verslagen geschreven over, ondanks de COVID-19 ellende, twee afgelopen maand verreden kaartleesrally's. De "Belgian Westhoek Classic" en de in Nederland minder bekende rally, "Routes du Jura" waarvan je het verslag elders op onze site kunt lezen.

Belgian Westhoek Classic

Deelname aan de BWC is altijd een « must » voor de belgische rijders.
Vroeg inschrijven is de boodschap ! Eerst een plaats reserveren zonder bijrijder en later een vrijwilliger zoeken .... Vrijwilliger van dienst is Jean-Marc Piret, altijd paraat om iets bij te leren.
Jean-Marc rijd niet zoveel proeven met veel kaartlezen, spreekt nauwelijks engels en helemaal geen nederlands maar is wel leergierig. We gaan in de expert classe rijden en zien dat we vooral niet te veel fouten maken !

Vrijdag namiddag, afspraak bij ARTA Competition & Classic cars die ideaal gelegen is, halfweg tussen de start en de aankomst van de rally en voor ons paraat staat moesten er technische problemen zijn.

Vanwege de covid maatregelen starten we op aanmeldings tijd en niet op startnummer . Voor ons vrij laat om zeker te zijn dat we 's nachts rijden en ook niet te veel verkeer tegenkomen op de klein baantjes rond Nijvel .
Korte proloog : Alles op kaart,twee regularities met bemande start en een verbindingsroute zonder tijdsdruk . Tabellen krijgen we 10 seconden voor de start . Jean-marc is de « king » van de foefeldoos en op één kilometer tijd is alles ingevoerd ...
We rijden juist op tempo, maar op het einde van de eerste regularity, gaan we volledig verkeerd .... met een opgebrande joker als gevolg .... zonde natuurlijk !!
We dachten dat we daarmee niet te vroeg zouden sarten, maar dankzij de joker gaan staan we toch in de top tien .... wel met de bijnaam « king of joker » .

1 gv1

Zaterdag morgen dus vroeg op de baan voor een lange route richting ardennen waar we veel klassiekers van de belgische rally's gaan rijden . Een beetje bol-pijl, veel kaartlezen, strakke tijdschema en veel regularites . Achter letterkes moeten we niet zoeken, ze staan vermeld in de RB .
Bijna alle regularities met bemande start en de tabellen krijgen we 10 seconden voor de start.... veel werk voor Jean-Marc : Navigatie, gegevens invoeren en ook af en toe een back-up met chrono en tripmeter ... en het lukt ons vrij goed . ... Tot als we naar slechte ochtend gewoonte wel een beetje verkeerd rijden . Direkte bestraffing : 5' te laat aan de volgende TC . Vaarwel onze plaats in de top tien .... we duiken naar de 23ste plaats !!

Na een goed verzorgde middaglunch in Dinant, rijden we richting Mettet waar we een TC sectie gaan beginnen . Roadboek 10 seconde voor de start en metéén vertrekken voor een kort stuk kaartlezen : Punten met orientatïe . Tijdsdruk en vertaling zorgen voor problemen voor Jean-Marc met de nederlands – engels roadboek . En ik kan hem niet helpen .... met de rijbril kan ik bijna niet meer lezen !!!! Resultaat : Verkeerd ingetekend en één baan controle gemist ....
De rest van de TC sectie lukt nog vrij goed .

1 gv3

Nog een beetje verbinding via de snelweg en een korte rustpause in St Ghislain komen we aan de start van de laatstse regularities .
In de kortste regularity gaan we weeral een domme fout maken : 100m voor de onzichtabare finish, de verkeerde weg inrijden .... 30m te vroeg links verlaten in een boerderij .... rustig terugkeren op het grind en voorzichtig uitrijden ... geeft wel een dikke bestraffing aan het eindpunt .
Prachtige ligging voor de aankomst . Een oude boerderij omgetoverd in een grote horecazaak met verschillende zalen .
En zoals altijd : Richting bar ... pintje pakken en napraten .
En dan wachten op de einduitslag . Ondanks onze foutjes eindigen we toch nog in de top 20 .
Op de prijsuitreiking zullen we niet wachten . Jean-Marc is zondag morgen terug van dienst in een snelheidsrally als co van zijne zoon .

Ondanks alle strenge maatregelen i.v.m de covid hebben wel toch nog een goede BWC gekend .
Top organisatie . Voor wie daar nog nooit gereden heeft : Volgend jaar zeker eens proberen !!

En voor ons staat de beslissing al vast : Tijdig inschrijven om de volgende editie niet te missen.

Gilbert Verstraeten

1 gv4

 1 gv5

 

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast