Laatste berichten:

zondag 17 november 2019
 

 

De ABC-rally – the pinnacle

Zaterdagmorgen, tegen 07.00uur, rijden we de parkeergarage uit met onze, onderhuids flink opgeknapte, Datsun richting de start van de alweer 19e ABC rally. Na maanden van inactiviteit op dit gebied vormt deze rally ook meteen een mooie shake down voor ons autootje. Alle voortekenen zijn goed, koel en droog weer, een heel verschil met de afgelopen week. Onze rit naar het ondertussen standaard vertrek- en eindpunt, het van der Valk hotel in Emmen, verloopt probleemloos. Grondmist zorgt voor een prachtige zonsopgang.

72276741 1188173904719398 3974764126734909440 n

De parkeerplaats wordt bevolkt door bijna 100 klassieke rally auto’s. De eerste slachtoffers zijn ook gevallen; op hun rit hiernaar toe zijn Jaap en Joke Beck uitgevallen met een lekke koppakking, wat een pech..
De Sportklasse is het beste vertegenwoordigd met bijna zestig equipes, in de Tour zijn er vijftien aanmeldingen en in de Experts binden twintig teams de strijd aan. En die strijd zou er komen…
De opzet van de dag, gericht op het vermijden van zowel tijdsdruk bij de deelnemers als rally drukte in de strijdgebieden, werkt in praktijk erg goed. Per traject een routeboek, maar binnen die trajecten ook zogenaamde Specials waarbij je steeds een aparte kaart met opdrachten uitgereikt krijgt en binnen een tijdvenster de route geacht wordt af te werken. Zeer afwisselend en het geeft geen enkele rust in de auto! Ook een extra, niet geplande, uitdaging was dat het kaartmateriaal voor de eerste twee trajecten niet goed op schaal bij de drukker was weggekomen. Dat gecombineerd met 1:100.00 kaarten die vervolgens zijn opgeblazen naar een schaal van 1 : 50.000 gaven veel onzekerheid tijdens het rijden van de route en de correctheid van de gemeten afstanden (niet dus).

erik2

Het eerste traject voert ons in de expert klasse vanuit Emmen naar het westen, rondom de Dwingeloosche heide. De gebruikte systemen, Pijlen kortste route en Pijlen gekleurde wegen, gaan ons goed af. De uitzetters hebben hun uiterste best gedaan ons tegen de geplande route in te laten rijden, maar dat hebben we uitstekend vermeden. Het gaat op de allerlaatste meters, in het zicht van de RC-In mis, omdat we een stukje gemiste route willen ophalen en daarmee rijden we over een rode weg ( het reglement van dit traject schrijft voor; alleen grijze, gele en oranje wegen rijden waarbij zo min mogelijk oranje, dan zo min mogelijk geel en dan de kortste route…). Het doet niet al te veel pijn, want hiermee staan we keurig gedeeld tweede in het tussen klassement.

tussenstand expert


Dat gaat al snel veranderen in het tweede traject. Al snel na de start komt de regularity, altijd goed voor wat extra adrenaline aan boord. Die adrenaline spiegel werd al snel verder verhoogd door het missen van een verlegde weg aansluiting ( dag regularity…), en door het rijden van een grasweg naast een weiland. Voor ons rijden de equipes Bremer/Slappendel in de kanariegele Zastava en Van Leuveren/Kwant in de Alfa over het wat drassige gras. Halverwege gaan de achteruitrijlampen van de Alfa branden, en deze gaat terug. Wij besluiten ook achteruit te gaan, maar zien tot onze verbazing dat de Zastava dapper doorgaat en in het struweel verdwijnt. Dat moeten wij dus ook kunnen. De weg ( of wat er ook voor doorgaat) wordt smaller , het struikgewas hoger en hoger, en de sporen dieper. Toch niet zo’n goed idee dus.

zasta

Het point of no return is echter bereikt dus we geven gas. Het dubbele spoor wordt vervolgens enkel, de spijtgevoelens nemen nog meer toe, maar, met slechts centimeters speelruimte links en rechts met stevige bomen, komen we gelukkig via een veel te diep liggende berm (minder gelukkig) al schurend het asfalt weer op. Direct na de finish van de regularity gaat het weer verder via Pijlen kortste, punten één na kortste route. We hebben de verlegde weg in de smiezen maar niet het grijze weggetje onder de molen door als ideale route…Vervolgens noteren we een Z controle, wat achteraf een N blijkt te zijn. Het bord is dus gekanteld. Waarschijnlijk dezelfde boeren die een stukje verderop hun best deden controle T af te schermen. Bedankt jongens, heel grappig. In deze laatste twee routes missen we slecht één controle, maar de schade was al opgelopen en we vallen terug naar een twaalfde plek. Het gehele voorlopige klassement werd op de kop gezet, en dat zou aan het eind van de middag nog eens gebeuren.

beus

Na een uitstekende lunch, wederom bij rally hotel van der Valk, met goede moed traject drie in. De sfeer in de auto is uitstekend, de shake down verloopt zonder enig probleem. De uitzetters laten ons richting onze oosterburen gaan. We rijden op een Duitse kaart, wat betekent dat ook de legenda verandert, een extra uitdaging. We worden direct in het begin geholpen door een collega equipe ( dank Paul & Hanja) en als we de dienst willen retourneren missen we daardoor de langsrijder B. Vervolgens pakken we een achteraf onbegrepen fout stempel F, maat weten direct daarna weer te compenseren met een fraaie constructie waarbij we een klein wit weggetje door de tekst Hoogeveense Vaart detecteren. We rijden verder foutloos naar de start van Special 2, een heel kort stukje grensbenaderen waarbij de afstand omgekeerd evenredig was met de complexiteit. Hoe bedenk je het…Zelfs de uitleg nadien was moeilijk te volgen, laat staan in een schuddende auto onder tijdsdruk. Complimenten aan de uitzetter!

 De Kaartsituatie  De Echte situatie
special2 ind.terrein


De Oplossing

sp2 oplo

We gaan lekker door, maar missen jammer genoeg een verlegde wegaansluiting. Vervolgens laten we ons verschalken door te gaan twijfelen aan onze (goede!) route bij een tweede controle met wederom de opdracht DMP 15. We maken de route opnieuw en kiezen nu voor de foutieve variant die dan ook keurig wordt beloond met een foute controle V. Special Stage 3, Pijlen kortste route, Tulpenrallye variant, gaat ons foutloos af. Op de laatste kaart, richting TC-In pakken we nog een serie strafpunten door een verkeerde omrijconstructie, kostbaar want twee keer de A, en één keer de P omdat we ons aan het eind van de dag even niet realiseerden dat je als je de omrij route niet kunt rijden, vanaf dat punt een geheel nieuwe moest maken….

Vervolgens mochten we nog even helemaal los gaan op een testje met een bogey time van 1.07 minuten. Onze Datsun ging lekker en we scoorden een tijd van 1.03. Om alles nog op punt te zetten, zat er ook in de Bol-Pijl naar het hotel een mooie instinker verwerkt, maar die kenden we van vorige ABC’s.
In het eindklassement zijn we nog een plaatsje gedaald, maar al met al overheerst een heel goed gevoel. We hebben een geweldige dag gehad. Tevens hebben we nog bij kunnen dragen aan het milieu. Door de regen van de afgelopen week waren sommige zandpaden echt modderig. We hebben fors wat modder door Noord Oost Nederland en West Duitsland kunnen verspreiden wat ongetwijfeld een positief effect gaat hebben op de lokale biodiversiteit.

Uitzet goeroe Joep Wanders gaf aan dat dit zijn laatste ABC rally was. Met recht een hoogtepunt. Hij gaat nu andere uitdagingen zoeken. Heel erg knap dat je een rally uit kunt zetten, waarbij de deelnemers, ondanks vrachtladingen strafpunten, toch een uitstekend gevoel over hebben. Dank je wel, Joep! Chapeau!


Truus Bakker & Eric Hesp – Datsun 204R – startnummer 6

Foto's: Eric Hesp & Niko Bloemendal

uitslag expert

 

 


 

“Classic Gelderlandrit”

Zaterdag 14 september, de Classic Gelderland, ga ik die wel of niet rijden? Een jarige zoon en schoondochter konden roet in het eten gooien maar na goed overleg mocht pa gewoon zijn geliefde hobby gaan uitoefenen. Gelukkig was de start niet zo vroeg dus vertrok ik om 7u naar Herman om van daar in de welbekende gele Datsun naar Rheden te vertrekken. Aangekomen bij “De Roskam” was het al lekker druk, snel aanmelden en stickers plakken. Daarna even tijd voor een bakkie koffie met krentenwegge.

Om 9.41u mochten we vertrekken, pijlen/punten kortste route, de eerste misser hadden we al snel te pakken omdat we een niet kloppende aansluiting niet bij deze uitzetter hadden verwacht. Maar ook Eric verandert blijkbaar mee met de wereld. In het plaatsje Halle verhinderde een kraan het oplossen van een omrijdconstructie wat natuurlijk altijd weer jammer is voor de uitzetter.
Kort daarna wederom omconstrueren door een verkeersverbodsbord. Deze borden kwamen we trouwens gedurende de dag regelmatig tegen wat natuurlijk koren op de molen is voor uitzetters. Op een slinger in de pijl 1 van traject 2 stond de letter K op een parkeerplaats, helaas had een local er zijn auto voor gezet, neutralisatie. De F (hk) op de oude wegsituatie werd ook niet door iedereen gevonden, jammer dan weer dat er in de omleiding geen controle stond.
In de buurt van Vierakker een klassieker, wat en wanneer is nou haaks, de bedoeling was de eerste keer scherp links en bij de de 2e passage kon je binnendoor met als oplossing Q , T. Dit was ’s avonds een heftig discussiepunt met een sport equipe.

jurgen

Het 3e traject bestond uit “pijlen kortste / punten één na kortste route” incl. een regularity wat dan weer niet mijn favorietste onderdeel van de rallysport is. We kregen eerst een driehoekje met de letter X, ik twijfelde wel een beetje omdat de driehoek in het echt groter was dan op de kaart. Maar dat kon ook komen door een dikke lijn over de kaart (kaartlas?). Uiteindelijk kwam hij ook te vroeg, foutje erbij. Na een “pijl op de punt” (verboden in te rijden) van de organisatie moest de route na pijl 3 zó opgenomen worden dat je direct aan de op één na kortste route naar punt 4 kon beginnen, via 1x de U dus.

De één na kortste route naar punt 6 ging via stempel C, daarna kon je boven langs naar 7 of de route beneden langs, deze was wel korter maar door een blokkeringstreepje “onbegaanbaar”. Dus nogmaals stempel C en bovenheen. Alleen daar klopte een aansluiting niet en moest je een riante omrij route maken om uiteindelijk beloond te worden met de A. Vlak voor de start van de regularity nog een stip, zijnde een minirotonde, gemist waardoor de één na kortste eenvoudig te maken was. De RP ging goed, 7 seconden is aanvaardbaar. Daarna nog een situatie met een G, één of twee keer noteren, bij de eerste passage zag je hem wel hangen op de boom maar niet echt aan je route. Tijdens het rijden van de driehoek kwam je er duidelijker langs weliswaar links geplaatst maar dat mag in sommige gevallen. Was ook weer veel discussie over. Net voor de lunch pijl 14 helemaal rijden dus over de parkeerplaats voor de L meteen gevolgd door het afsluitstempel.

saab

Tijdens de voortreffelijke lunch op landgoed Woodbroke in Barchem, waar duidelijk was geworden dat we 6 bordjes hadden gemist, waren er ook equipes die reden op het reglement van 2018. Dat was een lastig verhaal. Wij gingen strijdlustig beginnen aan punten kortste route. Na punt 2 een lange route naar 3, zonder controle, jammer. Verder reden we hier soepeltjes doorheen inclusief twee Q-zones en een lasercontrole. Tijdens de lasercontrole in de ochtend regende het namelijk strafpunten dus we waren gewaarschuwd.

De situatie rond punt 10 klopte volgens ons niet, een keerlus rijden leverde niets op, dan toch maar de route vervolgd naar 11 en 12 , deze laatste vergde wat meetwerk met als gevolg een kleine ravage, één na kortst kon niet gereden worden door “een pijl op de punt”. De volgende poging mocht niet ivm een blokkade streepje, dan maar via 13 de route ophalen. Maar daar was de P of weggehaald of foutief geplaatst maar door ons niet gevonden. Dus 2x langs de Q wat 1x teveel was. Werd neutraal. TC 6 bereikten met we met 10 minuten tijdstraf. In het traject ingetekende lijn met barricades rees weer de vraag tot wanneer moet je blijven omconstrueren, mij was geleerd dat je moest blijven rijden tot er eindelijk NVO op het bordje staat. Vandaag was echter DMIL voldoende om niet verder te zoeken. Aangekomen op de Varsselring(stratencircuit voor motoren) moesten we eerst een stukje route ophalen wat geen probleem was, de daaropvolgende gewijzigde aansluiting werd door ons niet opgemerkt. Daarna pakten we wel de juiste sluitstempel op de zandweg na net niet haaks links.

martin

In het laatste traject misten we de Z die naar mijn mening niet op de kortste route stond. Na nog een wel of geen bermlijntje kwamen we bij pijl 3 die niet helemaal te rijden was. Uiteindelijk was keren op de (mini) rotonde de oplossing en na 2x de T op pijl 4 moest je na pijl 5 natuurlijk wel eerst 6 rijden i.p.v. de uitdagend dichtbij liggende 7. Naar pijl 6 wel lang genoeg rechtdoor gaan om haaks rechts te kunnen met een U als beloning. De laatste val was een bermlijn achter de IJsselhoeve (bekend van vroegere edities) waardoor je een foute V kon noteren. Weer een mooie rallydag ten einde en snel naar een versnapering in “De Roskam”.
Na wat drankjes en een heerlijk buffet kwam er een voorlopige eindstand en bleken we op de de 3e plaats te staan. De euforie duurde een klein kwartiertje want na wat herberekenen zakten we naar 4 en konden zonder prijs, maar wel tevreden, naar huis terug.

Alle winnaars gefeliciteerd, fijn dat Jurgen en Jacqueline nu op vakantie gaan, kunnen anderen ook eens winnen. ????
Organisatie en alle vrijwilligers eromheen: BEDANKT.

Ton Drost

Equipe Herman van Oldenmarkt - Ton Drost | Datsun 240Z 

foto's: Niko Bloemendal 

 


Image