uur
 

 

De Tour de Gazet mag zich de laatste jaren verheugen in een steeds grotere belangstelling onder rally-minnend Nederland. De 6e editie, wederom vanuit het Teugel Resort in het buitengebied van Uden, was wat dat betreft geen uitzondering. Begin oktober werd de inschrijving al gesloten en waren de 110 startplaatsen vergeven. Overige geïnteresseerden werden verwezen naar de wachtlijst. Bouwstenen van het succes zijn zonder twijfel het kundige en enthousiaste organisatiecomité bestaande uit Peter Spruijt en Jürgen Donders in combinatie met de meesterlijke uitzetkunsten van good-old Fred Hak. Dit alles uiteraard onder de bezielende leiding van Ben Vermeer. Eveneens zeer aansprekend is het zogenaamde ultra-inclusive arrangement dat gehanteerd wordt. Alle drankjes en hapjes incl. lunch en diner zijn inbegrepen waarmee voorkomen wordt dat u de dag na de rally nog wat consumptiemunten in uw broekzak vindt, u kent dat wel van andere rallies …

dries

Onder prachtige omstandigheden gaat het rallyveld die zaterdag van start. Tijd om even rustig warm te draaien is er niet, uitzetter Hak test direct of je al bij de les bent met een lastige 1-na-kortste route naar het allereerste punt in de rit. Met wegen in 1 richting berijden is het tevens zaak om de route goed in te tekenen voordat je van start gaat hetgeen noodzakelijk blijkt in een herconstructie die gemaakt moest worden wat later op de kaart. Als je de route nog niet volledig ingetekend hebt, krijg je hier de rekening gepresenteerd. Voor de Expert-klasse volgt hierna een traject op een industrieterrein met een kaartschaal 1:10.000. Hier moet een kortste route over maar liefst 10 pijlen geconstrueerd worden, een leuke en uitdagende afwisseling ten opzichte van het reguliere kaartleeswerk. Na een korte koffie-stop sluiten een kaart met kompaspunten incl. een regularity het ochtendgedeelte af. Door het gebruik van Tijdvenster Controles in plaats van reguliere TC’s is de tijdsdruk wat minder dan normaal en rijden we ontspannen naar de lunch-locatie.

lunch

Café Meneer van Eijck in Oisterwijk is een gezellige uitspanning die door de houten inrichting net zo gezellig oogt als een après-ski bar in de Alpen maar voor het complete rallyveld eigenlijk te klein is. Daarbij is de parkeerruimte zeer beperkt en moeten de meeste deelnemers langs de doorgaande weg parkeren en daardoor een aardig stukje de kuierlatten nemen om de lunchlocatie te bereiken. Doordat er nogal wat equipes later in hun tijdvenster zitten is voor hen de lunchtijd beperkt en is het dringen geblazen om het onvermijdelijke broodje rally-kroket te bemachtigen. Het blijkt de enige wanklank in een verder prima verlopen rally-dag.

lancia

Na de lunch trakteert de uitzetter zijn startveld op een nieuwe vondst. In de archieven van zijn rally-rijdende vader heeft hij een stokoude ANWB-kaart gevonden en hierop een lange ingetekende lijn uitgezet. Nu blijkt het wegennet in 50 jaar tijd zoveel gewijzigd dat we na een tijdje besluiten de ingetekende lijn maar als blinde lijn te rijden aangezien we aan oriëntatie nagenoeg niets hebben aan deze afgestofte kaart. Na een overheerlijke puntzak friet en een traject grensbenaderen dat redelijk goed te doen is, volgt weer een oude kaart waar een aantal vrije punten aangedaan moeten worden. Zoals vaker bij dit soort kaarten, verhindert een nieuwe weg de doorgang naar een punt en moet er een route geconstrueerd worden via niet-kaart wegen. Door de ingevallen duisternis blijkt dat een hele kluif, het is een komen en gaan van rally-equipes die in alle richtingen vertwijfeld op zoek zijn naar een punt. Om niet buiten het Tijdvenster te geraken, besluiten we de zoektocht op een bepaald moment maar te beëindigen en de finish op te zoeken.

alfas

Hier is het al een drukte van belang en doet iedereen onder het genot van een gratis drankje enthousiast verslag van zijn belevenissen onderweg. Door de vlotte rekenkamer is er tijdens het prima diner-buffet al een einduitslag. Toni Bienemann en Edwin Roos blijken ditmaal de sterksten in de Expert-klasse. Zij doen bijna altijd mee in de strijd om het ere-metaal maar dit is dan de eerste keer dat ze samen een grote, voor het DHRC kampioenschap meetellende rally op hun naam schrijven, chapeau!

win expert

In de Sportklasse zijn Elise Platjouw en Matthijs Cysouw de beste equipe. De Tourklasse wordt een prooi voor Wilma en Cees van den Heuvel, allen proficiat. Na de feestelijke prijsuitreiking gaat iedereen na een mooie en intensieve rally-dag met een voldaan gevoel naar huis. De onuitputtelijke Ben Vermeer wil echter nog van geen terugreis weten. Hij trakteert zijn organisatieteam aansluitend nog op een avondje bowlen, het was ongetwijfeld nog lang onrustig in Uden …

Bas de Rijk

Equipe # 6: Gerrit Teerink - Bas de Rijk @ Porsche 911 (1970)  | P2 expertklasse

edwin

alfa2

Foto's Niko Bloemendal | meer foto's van Niko

 

 


Schrijf reactie (1 Reacties)

 

Of beter.. we reden in een totaal nieuw gebied voor de AMAC-rit deelnemers. Erg goed om door een nieuw gebied te rijden om niet in dezelfde vallen te trappen.

We (Paul Hooiveld en ondergetekende) kwamen samen in Bar & Restaurant At Sea. Een mooie locatie met een goed bak koffie en lekkere petit four. Het was er druk met de 95 equipes.
We vetrokken, het was een regenachtige dag. Het venijn zat em in de start. Pijl 1 was een rechte pijl terwijl in werkelijkheid de weg er met grote boog omheen lag. Dus ophalen, weet ik nu. Het duurde even voordat ik doorhad hoe, maar toen ik deze doorhad eerder we opgevangen met nvo. Pijl 3, dan zit je in een nieuwe omgeving en ben je aan het zoeken hoe de bocht loopt, ondanks dat het een omcirkelde situatie was. Het is allemaal kostbare tijd.

Inmiddels bij pijl 9. Op de kaart staat dat je van de weg af moet, na de weg van links. In werkelijkheid kon je alleen van de weg af, voor de weg van links. Wat zou de uitzetter hebben bedoeld? Ik denk toch maar die ‘van de weg af’ nemen en de L noteren. Dit bleek een juiste inschatting vonden Paul en ik. Om vervolgens druk te zijn met de bedoeling, zie je een daaropvolgend driehoekje op de kaart over het hoofd.
Dan de kortste route naar punt 12. Gevonden maar, al rijdend over dezelfde weg terug, was Paul zo scherp dat dat niet mocht. Superscherp in de donkere, bewolkte nacht.

Donker, dat was het. Voor mijzelf lastig, ik met mijn huidige toestand. 5 jaar gelden reed ik de Nacht om de Lange Jan. Door pure pech gleden we over een natte weg en krulde onze auto zich om een boom. Zwaar ongeluk voor mijn vrouw en ik. Ik lag 5 weken in coma en moest alles weer opnieuw leren, lopen, praten. Mijn ogen zijn aangedaan, ze bewegen niet meer gelijktijdig, als voorheen.
Oftewel scherp focussen in het donker is een uitdaging! Nu is mijn scherpe geest van het snel schakelen in lastige, onverwachte, situaties ook wel aangedaan, hoewel ik dit pas achteraf zie en dan komt het aanvaarden hiervan.

saab

Ik wil graag meedoen met de grote jongens, dus kop op.

Daar zagen we de weg ‘licht is rijden’. Dus die hadden we gevonden. Ah, langsrijder gemist. Zo stiekem missen we al best wel een aantal controles. Komt bij dat ik Paul, hier en daar, terug laat rijden. Dit levert voor de tijd geen winst op.

Nu rijden op kaart 4 en moeten we de grens aan onze linkerzijde houden. Deze kaart ging weer redelijk goed. We kregen de letter B met HK. Dus omrijden over grens van de grensbenadering mag, gaan we doen. We worden opgevangen voor de bemande ex-aequo en we krijgen de kaart terug met een briefje DMG. Dus een bevestig dat we het goed hebben geïnterpreteerd.

Van grensbenadering naar pijlen-punten. We moest direct de een na korte route naar punt 2 meten. Het scheelde niet veel, maar via de N was toch de oplossing die we zochten, en bleek een juiste. Om vervolgens een langsrijder te missen. Dan een zogenaamd hobbeltje bij M. Hobbeltje? Ja, René, een hobbeltje. Daar hobbelden mijn ogen dus overheen.

Het venijn zat em in de start, maar ook in de staart. We kwamen in redelijke tijdnood. Dus te gehaast zien we TC 3 in over het hoofd. Dan maar doorscheuren voor de snack. De snack was goed. Hoewel het voor een restaurant erg moeilijk is in te schatten om 190 man binnen een uur binnen te zien wandelen. Een fors aantal in tijdnood, vol met adrenaline, en hadden maar bepekt de tijd om te eten. Zo waren wij een half uur te laat en hadden we maar een half uur om de avondsnack te veroveren.
Zoals gezegd: At Sea had het goed voor elkaar met de snack, die was heerlijk. Lang genieten was het niet, want hoppakee, gas erop.

ds

Ook hier zat weer het venijn em in de start. Een complexe pijl met barricades welke niet was te berijden. Het was ook druk met equipes, die elkaar in weg zaten. Dan moet je wel scherp zijn om de langsrijder A niet over het hoofd te zien.

Na een keercontrole B en een langrijer E met nvo loste alle top. Tenminste, dat denk je. Ik denk dan te moeilijk. Je moet dan nvo voor het eerste ophaalpunt. Dan ga je naar het tweede ophaalpunt, opgedane kennis telt niet. Dan het derde punt. Mijn oplossing was BEBEBEU. Maar het bleek alleen BEU te zijn, nou ik was het nu al..

Voor barricade 2 moesten we nog een weg ophalen. Een langsrijder gemist, oké. Maar een langsrijder met onderbord HK NVO is vrij dramatisch. Voor de tijd en om de juiste route te vinden.
Te gehaast dus, omdat we stiekem al wat tijd aan het verliezen waren.

504

Over naar kaart 8, dat begon met TC 5. Ook een ervaring waar 2 bemande controles hadden. Een voor tour/expert en een voor sport. Even schakelen, maar het liep allemaal vlotjes door. Goed georganiseerd.

Bij pijl 3 reden we om een driehoekje heen. Geen letter. Nog een keer. Nog steeds geen letter. Daar bleek ergens een Y gestaan te hebben. Nu wil ik toch een aantekening maken bij deze mooi uitgezette route, uitstekend georganiseerd. Maar routecontroles hoog in een boom hangen of plat op de grond of bij een scherprijder, waar je achteruit de bocht moest insteken om de verdeelde controle te noteren is volgens mij niet helemaal de bedoeling. Hou het simpel, als equipes er langs rijden, rijden ze goed en met de controle goede te zien zijn.

bmw

Er kwamen venijnige wegconstructies aan, blijf scherp in deze donkere nacht!

We waren inmiddels op kaart 11 aangekomen. Na alle pijlen en punten met korte of een na korte route kregen we de blinde lijn. Normaal erg fijn om te doen, maar vanwege enorme tijdnood hadden we na de eerste letter V het plan opgevat om direct door te rijden naar de TC 6. Toevallig kwamen we langs de afsluitende stempel om vervolgens 20 seconden voordat we over de tijdstraf van 30 minuten heen gingen. Gelukkig geen DNF.

Wel, voor ons, een dramatische uitslag. Om bij de mooie locatie At Sea een biertje het leed te verzachten. Al met al een mooie route in een nieuwe omgeving. Hoewel we de nabijheid van Lange Jan hebben gemist, kijken we terug op een goed 51e NOL. Dank Henk Jongman voor de mooi uitgezette route.

René van Brandenburg

rene

Equipe 75: Paul Hooiveld - René van Brandenburg

Foto's: Dick Groen | autopics.nl 


Schrijf reactie (0 Reacties)

Vrijdagmiddag 25 oktober zijn we klaar om te vertrekken richting Dalfsen alleen nog even de auto uit de schuur halen maar dat pakte even anders uit. Voor de tweede keer in een paar weken was de nieuwe accu weer leeg dus starten ho maar. Conclusie, een lekstroompje ergens (mooi klusje voor de winter). Ford ernaast kabels erop en starten maar. Lekker ritje en toch nog redelijk op tijd ingecheckt in het Roode Hert. ’s Avonds voor de zekerheid de accupolen losgemaakt.

sc1

Onze laatste rit was alweer een maand geleden en we hebben er zin in. Bij het Asje staan de bolides weer lekker te glimmen en te trappelen van ongeduld. Om 9.32 mogen we los. We beginnen met pijlen kortste route. De eerste verlegde wegsituatie hebben we niet gezien en daardoor stempel H gemist. Vervolgens hebben we in een woud van genummerde pijlen, let op dat je niet tegengesteld rijdt, toch ergens een constructie verkeerd gemaakt en daardoor de foute H opgehaald. Door met punten 1 na kortste route en ook daar missen we een verlegde weg. Blijkbaar is dit niet ons sterkste punt. Hier missen wij ook weer een letter.

Vanaf TC2 beginnen we met een regularity die wij als zovelen hebben moeten bekopen met het maximale aantal strafpunten. De rest van kaart 2 hebben we vrij goed gedaan en ja, hier hebben we de verlegde weg op pijl 2 wel gezien. Tijd voor de rallykroket! 2 keer 3 fouten in de ochtend dat moet beter in de middag.

sc3

We beginnen na de lunch met grensbenaderen. In de 1e kaart een inrijverbod gemist en daardoor de F niet opgehaald. Kaart 2 foutloos, yes! Door met punten vrije route op een stukje oude kaart. Hier gaan we weer even lekker de mist in en halen de foute E op. Eindelijk weer een testje rijden daar wordt Bea heel gelukkig van. Met gillende bandjes de Spitfire rond de pylonnen gegooid en een acceptabele 40 seconden neergezet. Verder met Baril en blinde lijn, ook dit fragment foutloos. Bea dacht dat 17.02 onze binnenkomst tijd was en dat gingen we niet halen. Dit leverde een fijn stressmoment op dat later helemaal niet nodig bleek te zijn, 17.32 was onze finishtijd. We vonden het al zo vreemd dat Jaap en Joke Beck zo relaxed waren terwijl zij eerder gestart waren. Ja, lekker slim weer.

sc4

Zo hebben we altijd wel van die momentjes. Afijn, we hebben heerlijk gereden/genavigeerd, de omgeving was mooi en Jaap en Rutger hebben een mooi rit neergezet. Een 14e plaats was deze keer het hoogst haalbare. We hadden stilletjes gehoopt in de top 10 te eindigen maar volgende keer beter. Na een gezellig diner zijn we toch tevreden huiswaarts gereden.

Kleine kanttekening, als je een tankstation in het routeboek vermeld check even of ze ook E5 verkopen. Wij hebben daar geen last van gehad maar diverse deelnemers wel.

Sjaak Cornelissen en Bea Hubers

 

 


Schrijf reactie (0 Reacties)
Image