The Winter Trial 2017 | Dag 3

The Winter Trial 2017 | Dag 3

 

Sterke arm

Vanochtend vroeg op. Bij het bestuderen van de uitslag bleek dat we 4e stonden in het algemeen klassement. Daar waren we natuurlijk heel blij mee (dat bleek uiteindelijk 6e na wat correcties vanavond).

Snel ontbijten en daarna zorgen dat wij en de eend klaar waren voor weer een lange dag in de sneeuw. Ondanks het feit dat de accu heerlijk naast de kachel had gestaan wilde de end ook vanochtend niet starten. Daar hadden trouwens meer auto’s last van. De temperatuurmeter gaf dan ook -17 aan. Aanslepen dan maar even.

Via een bol-pijl de stad uit waarna we al snel de eerste regularity voor onze kiezen kregen. Er kwamen allerlei sneeuwschuivers het bos uit. Dat zou wat goeds beloven.
Gas erop en door het bos naar boven. De ene na de andere hairpin en de eend snorde vrolijk naar boven.

Zonder al teveel problemen ook naar het circuit van Most waar een waar “ blij dat ik glij” spektakel losbarte. Op de baan houden was het doel. Dan maar wat langzamer maar vaststaan in de sneeuw is funest. Voor de verandering had ik het stuur overgenomen van Niko. Ik wilde ook graag een keer spelen.

De TC daarna werd door ons helaas een paar minuten te lat aangedaan. Dure minuten in deze rally. Op naar de lunch en de daarop volgende regularity. Een vrij lange (30 minuten) met een aantal timingpoints over boswegen in de middle of nowhere. Ook hier weer; rij zo hard als je durft om de tijdstraf (45 en 50 gemiddeld) te beperken. Navigatie technisch geen moeilijke secties.

En toen de laatste regularity. Niko wilde vlak voor de start nog even plassen. Een dure plas zo zal snel blijken. We lieten een deelnemer voor en die zagen we nog net wegrijden bij de start toen de politie het parcours opdraaide. Zouden ze mee willen spelen? Nou iets was minder waar. Een zeer strenge oom agent en een nog strengere tante agent stapten uit en legden de regularity stil. Vergunningen of niet. Zij wisten niet van de rally en dus werd het feestje ruw verstoord. 41 minuten hebben we er gestaan. Natuurlijk bleek uiteindelijk alles in orde want voor een rit als de Wintertrial zijn alle vergunningen natuurlijk dik in orde.

De regularity kan van start gaan. Maar ja, het was inmiddels wel donker in het bos dus dat werd een spannende rit. Al met al bleek vandaag een goede dag. Ook vandaag 2e in de clubklasse met de regularities. 15e algemeen (club en trail) op het circuit van Most en uiteindelijk weer 4e algemeen in de clubklasse overall.

Morgen een nieuwe en lange dag. 

Joost en Niko


pol1

pol2

 

 

file

lunch

{embed:youtube:_wlLAtvDSCU}

Meer belevenissen van Joost en Niko tijdens dag 3 

 

Klassement na leg 3

Klassement na leg 4 (alleen Trialklasse)

diner1

Diner maandagavond