The Winter Trial 2017 | Dag 5

The Winter Trial 2017 | Dag 5

 

Woensdag gehaktdag? Nee donderdag gehaktdag.


Vanochtend vroeg op en behoorlijk gespannen aan de dag begonnen. We stonden 2e algemeen en dat geeft druk. Veel druk. De dag zou zwaar worden. Dat wisten we maar we hadden goede hoop. 5 regularities, 2 testen en een zware navigatiesectie kregen we vandaag voorgeschoteld.

De ochtend ging perfect. 3 regularities en bij de lunch stonden we 3e van de dag. Maar toen…..

De navigatiesectie leek niet al te ingewikkeld en we reden lekker door de kaart. Het liep gesmeerd en we pakten de ene controle na de andere. Zou het dan allemaal weer vlot verlopen? Enige twijfel had ik over de route van pijl 11 naar 12 (laatste pijl voor de TC). Ik had een de kortste route getekend en bedacht maar die leek in verhouding van wat we de hele week al kregen voorgeschoteld veel te ver gezocht. Ik twijfelde en liet Niko dus een route rijden die meer voor de hand lag. En dat bleek een cruciale inschattingsfout. Ik had naar mijn eerste ingeving moeten luisteren. 2 controles werden zo gemist en dat kost 10 minuten. Dure minuten. Bij de TC bleek dat alleen de leider in de clubklasse deze controle had aangedaan en dat deed pijn. Hij vergrootte zijn voorsprong en het was ons (mij) niet gelukt de voorsprong op nummer 3 te vergroten.

Ongelooflijk balen en dat gaat dan tegen je werken. De volgende regularity verliep ook niet lekker en op de test hadden we last van een Alfa die voor ons de weg blokkeerde.

Al met al een lange dag en kort verslag. Of onze voorspong vanochtend voldoende is voor een top 3 klassering weten we morgenavond.

Joost & Niko

 

 

Meer belevenissen van Joost en Niko tijdens dag 5

Klassement na leg 6

Klassement na leg 7 (alleen Trialklasse)

 

 

 5 datsun

5 route

5 928

5 tc

5 park

foto's: Niko Bloemendal

5 2cv 1

5 2cv 2

5 2cv 3