Verslag Midwinter Classic 2017

Verslag Midwinter Classic 2017

 

Op zondag 29 januari was het weer zover onze jaarlijkse rit waar we zelf een keer aan mee doen voor mij de 8e maal en voor Jan 1 minder (buiten de Amac om, in 2016 om div. redenen niet 1 maal van start).
Op weg naar de start, iets verder dan andere jaren, nog even het reglement doorgenomen en Jan melde dat we voor een top 25 klassering te vrede konden zijn, of dat ging lukken later meer.
Na een goede ontvangst met koffie en een soort krentte wegge met spijs was om 10:48 de tijd en mochten we van start als een van de laatste met het ochtend traject, ingetekende lijn met barricade.
Eerst de gehele route ingetekend wat op zich geen enkel probleem opleverde maar dat zegt niks.

Gelijk bij blokkade 1 ging het al mis de laatste mogelijkheid om de IL voor de blokkade te verlaten gemist, wel gezien waar het oppak punt lag op een versprongen viersprong, waar wij verkeerd kwamen aanrijden en gedwongen werden tegengesteld moesten rijden (minimaal maar toch) en dan een om rijder waar alles was afgesloten en er niet veel van klopte (we hadden er ten slotte ook niets te zoeken), dan maar proberen tegen gesteld die route proberen te rijden en daar kwamen we de oprollers tegen die al een controle uit de grond aan het halen waren (komt bekend voor), toch nog even doorgereden en dachten ja we kunnen toch van die kant komen en moeten die RC wel hebben en de oprollers hadden keurig op ons gewacht en bleek ook nog de goede te zijn, koste alleen wel veel tijd.
De route verder oppakken ging wel goed alleen zag Jan een bordje Q-zone aan voor een controle en dat was onze 1e fout, bij de Toer klasse hoorden we later hadden ze die neutraal gemaakt.
Bij de ex aequo controle waren we een beetje laat en dachten ze al dat we gestopt waren.

foto5

Blokkade 2,3 en 4 leverde geen problemen op de scherp rijder gezien pleintje eerst niet en dan wel ook maar de verlegde weg helaas niet wat de 2e fout opleverde.
En toen was er een natuurlijke blokkade niet gezien dat er een pleintje was waar de route weer opgepakt kon worden, het blijft moeilijk om daar op te letten voor mij als de controles niet ingetekend zijn, hoe zal dat toch komen?
5 was een mooie met af gepeilde wegen en een keerlusje en waar is dan het juiste op name punt en dat ging goed.
6 en 7 leverde na goed opletten geen probleem op, vlak na 7 was een weg verlegging die we gezien hadden en dachten dit op te lossen door nog een keer om 7 te rijden en rechtdoor de dijk op te rijden maar op het laatste moment, toen we voor het hek stonden zag ik op de kaart een weg afsluiting teken staan, de lange om rijder die we al eerder hadden gezien maar genomen en kwamen de goede RC tegen die ons 8 liet over slaan.
9 t/m 14 zaten nog een verlegging in en een paar scherp rijders in wat eigenlijk vrij gemakkelijk ging en bijna aan het einde naar de meeste dachten een sluit stempel die aan een ijzeren HOLLE PIJP was vast gemaakt, vele konden het stempeltje niet vinden maar een deelnemer had hem waarschijnlijk in de PIJP laten zakken en konden hem niet vinden, gewoon touwtje volgen, helaas neutraal gemaakt.

f1

Vlak voor de rust klopte er iets niet maar konden er niet achter komen wat en hoe en gingen toch maar naar de rust en kwamen buiten de voorzitter tegen (PvdL) en vroeg hoe het ging en zeiden eigenlijk wel goed alleen hier vlak voor de rust. Hij zei gewoon heb je dat brug teken dan niet gezien en ik liep vervolgen weg om naar binnen te gaan maar werd gelijk terug geroepen door Jan en zei we gaan terug hadden nog tijd (geen TC) en zijden tegen PvdL we gaan nog even kijken waarop hij zijn lippen tuitte en zijn navigator vertelde dat die controle weg was waarop ik vertelde dat ik dat dan met eigen ogen wilde zien en gingen het extra lusje toch even rijden en ja hij was er gewoon en bij het inleveren van de controle kaart werd er ook al verwonderd gezegd hé hij is er nog wel en ook andere deelnemers vroegen waar hij dan stond kwamen er al snel achter dat ze het brugteken over het hooft hadden gezien en het extra rondje niet hadden gereden.

foto3

De Lunch was van een uitmuntende klasse en er was voor een ieder meer dan voldoende en er was zelfs een rally kroket .
Het middag systeem was nieuw en leverde bij sommige vragen op en er was een Bulletin bij de start verstrekt wat het nog iets moest verduidelijken. Het systeem komt er op neer in het kort, pijlen kortste route in tekenen en dan een route maken waar zo min mogelijk van die ingetekende route rijden, de pijlen natuurlijk wel.
Het intekenen van de kortste route leverde op zich geen problemen op alleen die route zo min mogelijk rijden was iets anders, de 1e kaart ging helemaal goed met lusjes van de dijk af en een driehoekje, een industrieterrein met wat lusjes was goed te doen, bij “De Kampen” was een stukje tegengesteld in de kortste route korter dan er aan meerijden en tegengesteld werd in het reglement niet over geschreven dat dit niet mocht en was dus goed.
Bij TWC 3 aangekomen kregen we een speciaal uitgereikt met een schaal van 1:25.000 met het zelfde systeem alleen een extra bepaling dat pijlen maar 1 keer in de route mogen worden opgenomen. Dit leverde ons geen problemen op en de hele speciaal ging net als de 1e kaart goed. (De latere winnaars Carl en Peter maakte hier hun enige fout, een niet opgeschreven RC!!!!)

f3

Op de 2e kaart ging het niet helemaal goed, pijl 5,6 en 7 ging nog goed maar op weg naar pijl 8 ging ik de mist in en zag ik een duidelijke lus door “Tuitjenhorn” niet en miste de RC R. Tussen pijl 9 en 10 ging het maar liefst 3 maal fout, de 1e maal liep de route door een blokkerings kruis maar bij weg liep die niet door, dit hadden wij gezien en gereden en Jan heeft hem gezien en waarschijnlijk genoemd maar is om onduidelijke reden niet opgeschreven, de 2e was bij een kanaal met 2 wegen er langs waarbij een klein stukje route was te vermijden, helaas niet gezien. De 3e lag hier vlak na en hadden we wel gezien gingen iets te vroeg links en werd een gras weg die er goed uitzag maar werd al maar slechter en smaller en waren blij dat we een plekje vonden om te keren en er uit waren en toen de juiste weg in gingen alleen een slingertje niet goed gereden en een RC miste
Door een grote cirkel op de kaart toch de juiste route gevonden

Op weg naar de laatste pijl ging het goed en leverde St 6 op maar daarna reden we pijl 6 en dat leverde niets op, 2 maal gereden niets gevonden en een iets andere er bij en toen vonden we ook nog St 5 en ook maar genomen en die bleek volgens de uitleg fout en bij beide had een hersteller horen te staan maar die stonden er niet waardoor wij de mist in gingen, pijl 6 hoefde niet gereden te worden het ging allen om de juiste aan rij route jammer van die herstellers. Er waren meerdere deelnemers hier aan het zoeken.
Het is een mooi systeem wat goed door de deelnemers werd ontvangen en al een uitzetter gesproken die dit in een binnenkort te verrijden rit ook wil gebruiken en als hij woord houd mogen we dit zelf gaan controleren, en wel bij de GVR bij de AMAC.

Na het 1e traject stonden we 14e maar na de missers van het 2e zakten we naar de 26e plaats 1 plaats lager als Jan en ik eigenlijk ook wel ten doel hadden gesteld maar op zich zeker tevreden.
Het kaartmateriaal en uitleg was super en wil alle mensen van DE WEGKRUISERS bedanken voor deze geweldige MIDWINTER CLASSIC die we hebben gehad en zijn er zeker volgend jaar bij de 10e uitvoering bij.

Jan Kuenen & Wouter van de Veen

foto6