Verslag 36e Gelderse Vallei Rit

Verslag 36e Gelderse Vallei Rit

 

Gelderse Valleirit 25 maart 2017.

Zaterdagochtend half 7..... RALLYDAG ...........

Ruim voor onze starttijd reden we het, al met een stevig aantal raspaartjes van diverse pluimage gevulde, parkeerterrein van de Goudreinet in Terschuur op.

Voordat we aan de gebruikelijke bij-klets-sessies beginnen eerst de documentencontrole afhandelen om vervolgens de auto van diverse schilden en stikkers te voorzien.

Nu is het wachten (en dat duurt lang) op welke vallen Carl allemaal voor ons heeft bedacht. Aan de ritsystemen zal het niet liggen dit waren er, in bekende en onbekende, meer dan voldoende.

09:25 - 10 minuten voor onze starttijd het routeboek afgehaald en intekenen maar.

Kaart 1 Grensbenaderen:
Vanaf de start lag de grens aan de rechterkant dus zoveel mogelijk rechtsaf, het eerste gedeelte oogde redelijk makkelijk en de finish van het eiktraject werd dan ook op de juiste afstand gepasseerd. Boven Appel haalde we onze 1e RC op, om vervolgens van enthousiasme de verlegde weg net onder Appel niet te zien dus ook meteen de 1e gemiste RC, dat is toch even door de zure Appel heen bijten. Ten oosten van Nijkerk nog een extra lus gereden i.v.m. een niet aanwezige weg wat ons tweemaal de M opleverde.

Kaart 1 pijlen één na kortste route:
De route voert over een 6 tal pijlen waarbij de één na kortste route van pijl 1 naar pijl 2 ons nog wel wat hoofdbrekers heeft gekost, bedoelt Carl nu het puntje in de cirkel ?????. Later met de uitleg op schoot hebben we het misschien per ongeluk toch goed gedaan. Met TC 2 in zicht snel door want we beginnen iets uit de tijd te lopen.

r4

Kaart 2 start regelmatigheidsproef:
Op onze starttijd ontvangen we van de jongste AMAC marshall de route, deze leidt ons met een gemiddelde snelheid van 39.6 km/h door middel van een aantal pijlen op een witte achtergrond over een industrieterrein waar we na een drietal bochten verder dus geen referentie meer hebben omdat Bea uit macht der gewoonte de tripmeter nult, dan biedt alleen de naald van de KM teller nog wat houvast!!. Bij de bemande RC aangekomen hadden we wat het rijden van de route in ieder geval een goed gevoel.

Kaart 2 punten één na kortste route:
Via de neutrale pijl A die nog wel voor wat oponthoud zorgde “lossen/laden van een rupsvoertuig” waardoor er door diverse equipes, waaronder wij zelf, onze weg via het gras vervolgde. Vanaf Holkerveen tot Terschuur lagen de volgende uitdagingen op ons te wachten waar Carl de val van punt 8 naar 9 had geplaatst, hier moest je een klein driehoekje rijden die er in het veld niet was, waardoor we via Zwartebroek zoveel mogelijk van onze oorspronkelijke route moesten rijden.

Kaart 3 routebeschrijving op kaart:
Auto langs de kant om spoor te zoeken op de kaart. Dan lijkt elke minuut er wel één teveel vooral omdat we al iets uit de tijd lopen. Alle hoogspanningsleidingen, Y palen, Hunebed, dras en riet gevonden “toch handig zo’n legenda” dus rijden maar. Vanaf nu gaat de pet op want onder een steeds stralendere zonnetje heb je zomaar een verbrande neus. Maar zoals altijd blijkt dat haastige spoed een slechte raadgever is. Vlak voor TC 3 op het industrieterrein wel de stempel gevonden om vervolgens NIET de watertoren via de parallel vanaf de andere kant te benaderen......... wat onze 2e gemiste RC is.

Kaart 4 Pijlen kortste route, Ingetekende lijn met barricade:
Met nog een heel traject te rijden begon pauze al te lonken.
Onderweg naar pijl 1 leverde ons een niet aanwezige weg op waarvan het driehoekje aan de andere kant nog wel moest worden opgehaald. Tussen pijl 2 en 3 een bermlijn over het hoofd gezien wat ons de 3e gemiste RC opleverde. Om vervolgens op “of is het net na” de ingetekende lijn net onder Emminkhuizen nog even de foute RC I te noteren. Met de afsluitende stempel op zak was het in gezwinde spoed richting van der Valk voor de lunch.

Lunch................

sjaak2

Kaart 5 Bol-pijl op kaart:
De start van het traject was vanaf de lunch volgens de eerste twee instructies makkelijk bereikt, maar daarna stonden we met een aantal equipes te puzzelen met het gevoel dat we totaal “LOST IN SPACE” waren. Wij maar zoeken naar situatie 1, gelukkig bracht ............. de oplossing hé hé eindelijk het eerst punt gevonden, wel RC D opgehaald, maar RC T als eerste van het middagtraject gemist. Eenmaal onderweg volgde de bol-pijl situaties zich in rap tempo op. Natuurlijk blijft het opletten opdracht 14 en 15 zijn in het veld gewoon één situatie die als opdracht 19 en 20 gewoon terug komen. In opdracht 26 nooit gezien dat de situatie niet klopte en dus niets mee gedaan wat ons de 2e gemiste RC opleverde.

Kaart 6 Pijlen op pijlen af kortste route :
Wat soms makkelijk oogt is tijdens de uitvoering toch net even anders, langsrijder RC C gemist en een weggetje onder de tekst Meulunteren nooit gezien waardoor RC Q op de controlekaart ontbreekt.

Kaart 7 Coördinaten en pijlen kortste route:
Auto langs de kant om de opgegeven coördinaten op de kaart in te tekenen.
Dit met een vrijdag hobbymatig in elkaar geknutseld latje naar voorbeeld uit het Ben van Delden boek (waar een verjaardagscadeau al niet goed voor is). We zitten goed in de tijd dus hebben in tegenstelling met het ochtendtraject iets meer intekentijd. Toch nog een langsrijder RC E en de verlegde weg onder Overwoud gemist wat ons de 6e gemiste RC van de middag opleverde.

oscar

Kaart 8 T- systeem en pijlen kortste route:
Dit traject voerde ons noordwaarts richting TC 7 vlakbij Stroe.
Net als de systemen pijlen op pijlen af, bol-pijl op kaart en coördinaten was het T-systeem nieuw voor ons nu helpt een reglement wel maar op een kaart is het toch ‘a different cookie”. Met een fout genoteerde H in plaats van de RC L (DOM DOM DOM) en een, last but not least, op pijl 16 een heel andere hersenspinsel van de navigator, waardoor we onze 8e RC van de middag miste, kwamen we ruim binnen onze ideale tijd bij TC 7 dus meteen de volgende kaart intekenen.

Kaart 9 Pijlen kortste route:
We kunnen meteen na de stempel van start, de finish is in zicht maar toch tot TC 8 nog wel even scherp blijven.
Zo begint pijl 3 net om de hoek en is het eind van pijl 5 net even doorgetekend, nog even het reglement erbij gepakt om te kijken hoe het raken en kruisen van pijlen omschreven staat dus gereden zoals bedacht na pijl 6 de afsluitende stempel op de controle kaart genoteerd. Pijl 7 bracht geen verassing meer dus op naar de finish waar het al gezellig druk was.

Na de ochtend stonden we met 4 gemiste controles 10e maar 8 gemiste controles in de middag deed ons duikelen naar de 17e plaats wat voor beginners in de Sportklasse helemaal geen slecht resultaat is. Aan de keukentafel met de uitleg kom je altijd weer fouten tegen die we hadden kunnen voorkomen maar je speelt het spelletje nu eenmaal in een hobbelende auto onder tijdsdruk. Van je fouten leer je het meeste en daar houden we ons dan ook maar aan vast.

We hebben een prima dag gehad en het weer was fantastisch.
Hulde aan Carl Verboom die een prachtige rit in elkaar heeft gezet. Volgend jaar gaan we voor een top 10 klassering.

Sjaak Cornelissen en Bea Hubers | startnummer: 35

 Gbrul

 foto's: Dick Groen | www.autopics.nl