Klasse Classic 500

Klasse Classic 500

 

"Klasse Classic 500"

Het was alweer een paar jaar geleden dat we hadden meegedaan aan de classic 500. Voorheen in september. Nu voor de eerste keer in juni. De oude rally-boeken van destijds tevoorschijn gehaald en er een avondje voor gaan zitten om een kijkje te nemen in het hoofd van de uitzetter.....

Omdat de kleine BMW aan een motorrevisie toe was, besloten om met de 1800 de strijd aan te gaan. Enige stress voorafgaand aan de rally. Wat begon met "hij loopt niet zo lekker, zal wel iets kleins zijn aan de ontsteking" werd uiteindelijk "carburateur stuk, nieuwe erop, loopt als natte krant, andere weer terug, heb het probleem bijna gefixed, trouwens de schokbrekers zijn ook kapot, kan ze op vrijdag erin zetten, jamaar we starten al vrijdagochtend".
Uiteindelijk toch donderdagavond bij het Van der Valk aangekomen, ditmaal in Enschede. Vertrouwde gezichten bij het inschrijven, gezellig wat gegeten en gedronken, volgende dag 8.44 start!

35078972731 cf0aea9161 b

Vrijdagochtend binnen 2 minuten al op mooie landweggetjes in de groene omgeving van Enschede! Aantal buien onderweg, groeizaam weer zou Peter Timofeeff het noemen. Grote lus aan de westkant van Enschede tot aan Raalte en Holterberg aan toe. Wij houden hier wel van, mooi landschap, weinig verkeer, leuke boerderijen en uitdagende route opdrachten. Uiteraard pijlen-kortste-route, maar ook punten-pijlen met verschillende kleuren! Rood = kortste route, wit = een-na-kortste, groen = vrij. En natuurlijk trap ik met open ogen in de val, stempel A op weg naar een groen punt stempel ik triomfantelijk op mijn kaart. Terug in de auto viel het kwartje.....10 minuten boos op mezelf geweest (vrouw naast mij uiteraard ook).
Na de koffiestop mooie grensbenadering langs Markelo, eindigend met een prima lunch in Holten.
In het middagtraject mooie instinker met vrije punt 4, gelukkig zat ik goed op te letten en gezien dat de weg iets was verlegd. Eerst de "O" en daarna de "I". In het verdere traject tweetal oude weg situaties niet gezien en/of begrepen. "Paar schoonheidsfoutjes", zo probeer ik het te vergoelijken naar mezelf. Desondanks zeer enthousiast over de route, Suus heeft ook erg lekkere kilometers gemaakt.
Op het terras, tijdens het diner en aansluitend aan de bar uiteraard de nodige discussies over de letters, route en al wat gebeurde onderweg.

35220852835 7c362dfc01 b

Zaterdag nog zo'n mooie rally dag. Dit keer naar de noordkant van Enschede, bijkans nog mooier dan een dag eerder. Ook nu weer gevarieerd aanbod aan kaartleesmateriaal. We zaten goed in de kaart, alleen de regelmatigheidsproeven waren niet ons sterkste onderdeel. Van de 4 hebben we er 3 verkeerd gedaan. Er zaten enkele goede grappen in, paar omrij lusjes die vakkundig door ons werden genegeerd. Vond het al zo vreemd dat de auto's om ons heen tijdens de regelmatigheid, opeens niet de auto's waren die we hoorden te zien (Suus: waarschijnlijk doen zij het allemaal fout?!?). Helaas niet dus.
Rond een uur of 16.00 uur zagen we de vertrouwde Toekan weer door de bomen naar ons kijken en was het rally avontuur weer teneinde. Erg prettig om zo snel na de finish al de uitslag te hebben, hulde aan de rekenkamer!
Na een uitstekend diner-buffet volgde de prijs uitreiking. Winnaars in de ster-klasse: Zuiderwijk-Donders, concurrentie op een mooie afstand weten te houden!
Veel dank aan de vlekkeloze organisatie, marshalls, ondersteuning etc. Erg leuke en gevarieerde route gereden gedurende twee dagen.
Kortom: een klasse Classic!

Susanne en Bart Tonino

34399600053 23012795eb b

35043691282 6882e60290 b

foto's Niko Bloemendal