Verslag 12e Happy MidSummer Drive

Verslag 12e Happy MidSummer Drive

 

Partycentrum Gambora in Gameren was evenals vorig jaar de plek waar de Happy MidSummer Drive editie 2017 van start ging en ook weer zou finishen. Een mooie locatie met een aantrekkelijk rallygebied rondom. Als je dan weet dat Joan de leiding heeft met haar team en deze rit uitzet dan weet je als deelnemer dat het “goed” zit. Zeker met de wetenschap dat de route is gecontroleerd door een zeer ervaren man als Martin Roosenboom.

gambora

Na de verkoop van mijn rallybolide vorig jaar kwam ik er steeds meer achter dat ik het wereldje mistte. Het alternatief is dan een weg zoeken om er op de een of andere manier bij te blijven.
Allereerst probeerde ik me beschikbaar te stellen als marshall, wat buiten de charitatieve ritten waar ik dat werk al deed heel weinig respons opleverde. Van de grotere evenementen honoreerde alleen de Hornelandrally mijn sollicitatie.
Dus wat kun je dan als de SLS en de Tulpenrallye je niet willen? Kaartlezen natuurlijk! Is dat wat voor me vraag je jezelf dan af?
Daar kun je alleen achter komen door het te doen is het simpele antwoord. Zeer sporadisch had ik het wel eens eerder gedaan en met wisselend succes. Paar jaar geleden al eens 9e geworden is een Starrally, maar meestal werd ik geklasseerd in de dubbele cijfers. Bovendien en wellicht zullen de rijders dat herkennen: Ik ga zomaar maar niet naast iedereen zitten. Want als ik bestuurder was ik zelf veel beter, ahum! ( opschepmodus uit)
Na mijn start in een lastige Stelling van Amsterdam rally met Ruud Bosch waar we verdienstelijk 8e werden besloot ik toch dat er een vervolg moest komen aan een navigatie loopbaan. Zeker als de kans zich voordoet met een ervaren kaartlezer als Fred Hak op de bestuurdersstoel. Die helpt me wel verder als ik het niet meer weet.


Na dit persoonlijke verhaal maar eens door naar een werkelijk verhaal van de Happy MidSummer Drive, want dat was de vraag die ik gekregen heb van RallyNews.
Traject 1, pijlen kortste route was hier de opdracht met een niet al te moeilijk reglement. Onze eerste uitdaging vandaag. Bij pijl 3 al mistten we een verlegde wegaansluiting en dat leverde de eerste strafpunten op.
Via Aalst en Nederhemert ging het door een prachtig en rustig gebied naar TC 2 zonder verdere fouten. De paar minuten te laat die we hier incasseerden lag aan mijn kaartleessnelheid en niet aan de stuurcapaciteiten van Fred. Onze vrouwen die de TC bemanden waren ook al niet zo aardig om de ideale tijd te geven.

Dit volgende traject bestond uit pijlen/punten waarbij de punten slechts één maal mochten worden bereden. Gelijk na de TC mistten we de J, vraag me niet waarom, zelfs met het uitlegboek naast me snap ik het nog niet, wat veel zegt over mij uiteraard.
Het ging best lekker ook door het meekijken van Fred en of we H nu niet gezien hebben of dat ik die letter niet heb opgeschreven weet ik niet, maar hij staat niet op onze controlekaart terwijl we wel zo gereden zijn als de uitzetter bedoeld heeft.
Tot aan de lunch geen fouten meer gemaakt ondanks een opkomende misselijkheid. Heb me maar aan een broodje kaas gehouden en de rallykroket overgeslagen. Waar ik kennelijk niets aan gemist heb, gehoord de commentaren om me heen aan tafel over slappe kroketten en mosterd over de datum.
Ingetekende lijn met barricaden was het systeem van traject 3. We startten redelijk en tot en met barricade 4 gingen we niet helemaal foutloos want we mistten de F. Waarom ? Een weg die wel hebben gereden, niet gezien of niet genoteerd?

Onderweg wel heel veel overleg met mijn stuurman maar ik kon alles goed volgen en zag zelf ook oplossingen die we reden na toetsing met Fred.
Bij barricade 5, de makkelijkste van allemaal staat er een K op onze kaart wat een E had moeten zijn. Of is de controle gewijzigd na het drukken van het routeboek? In ieder geval is het fout gerekend.
Omdat we meenden een verkeerde aansluiting te zien pakten we voor de 2e keer de U, wat niet op prijs gesteld werd door de uitzetter bleek want de rekenkamer beloonde ons met weer 30 strafpunten.
Overigens zouden we een 2e keer nog een lange omleiding maken wat ons door het feestvierende dorp Oudendijk voerde wat kennelijk niet de bedoeling was want het leverde niets op, gelukkig ook geen foute controle deze maal.

En toen gingen we de grensbenadering rijden…………….Pfffff, ik heb het er nog warm van, want was dat begin langs Werkendam moeilijk voor me. Fred moest hier zelf de kaart ter hand nemen en daarom kwamen we Werkendam nog uit want ik zag het gewoon niet. Maar het lukte Fred zonder strafpunten en gaandeweg begon ik het ook een beetje te snappen en maakten we pas in Giessen de eerste fout in dit traject door de N te missen.
In het slotstuk was ik alert omdat in eerdere ritten van Joan me was bijgebleven dat ze altijd nog wel een valletje maakt als je denkt dat het gedaan is. Nu waren er zelfs twee valletjes, na stempel O nog een listig geplaatste wegblokkade waardoor we stempel G ophaalden en een rondje industrieterrein leverde een F op.

Helaas na een 8e plek na de ochtend terug gevallen naar een 17e na de hele dag. Maar ondanks alles tevreden want 2 controles niet of fout opgeschreven heeft toch heel wat plaatsen gescheeld, top 6 had dan haalbaar geweest.
Conclusie: Leuke rit gereden en heel veel geleerd van Fred.

Dank aan Joan en het team voor de mooie rally en tot een volgende keer!
Hans Ahlberg

winsport

Winnaars Sportklasse: Jacqueline Zuiderwijk - Jürgen Donders

wintour

Winnaars Tourklasse: Rob met dochter Sabine Koebrugge

foto's: Fred Hak