Verslag Tulpenrallye 2017

Verslag Tulpenrallye 2017

 

Wat een start!

maandag 08 mei 2017, Feldkirch, Oostenrijk
Op dit moment is onze klassering, oké na een dag: plaats nummer 9! Volgens een van onze volgers het moment om de ambitie op te schroeven! Nou nee, we houden vooralsnog vast aan plaats 10 t/m 20. En hoe was het vandaag, nat, nat en nog eens nat! We hebben bol/pijl kortste route en 2 regularities gereden. Bij bol/pijl kortste route teken je de route aan de hand van de op de kaart geplaatste genummerde punten en pijlen. En bij de regularity moet je het traject rijden op de vooraf aangegeven snelheid (=moeilijk). En we zijn er maar mooi van af gekomen. Het was vandaag een beetje saai voor de navigator en Barend heeft lekker kunnen scheuren. Van de Tegernsee via Garmisch Patrenkirchen, via Vorarlberg (voor de intimidatie, ook door Andelsbuch) naar Feldkirch. Waarbij er twee passen voor onze klasse geschrapt waren vanwege de sneeuw. Hadden we met Kerst niet eens last van. De dag sloten we af met een piepklein pilsje op de Marktplatz in Feldkirch. Morgen om 8.58 uur starten we in Götzis. Nu lekker slapen!

Gewoon omdat het zo leuk is?

dinsdag 09 mei 2017, Bischwihr, Frankrijk
Waarom gaan we ook al weer 6 dagen in een oude auto door Europa crossen? Omdat we het zo leuk vinden! Maar wat dan? Barend vindt het heerlijk om in zijn Giulia gas te geven daar waar het kan en de limiet te zoeken op bochtige weggetjes. Jacqueline vindt het dan vervolgens leuk om Barend de juiste weggetjes te wijzen en om op de kaart te puzzelen naar de kortste route. En onderweg komt dat samen en heet het rally rijden. Vandaag reden we vanuit Oostenrijk via het Scharzwald naar de Elzas. Onderweg hadden we nog veel geluk, een overstekende gems was bijna het bokje.(en dan onze auto ook!)
Het gepuzzel was vandaag goed te doen en ook het rijden van de route ging prima. We hadden tijd om onderweg een praatje te maken met andere equipes en we hadden ruim de tijd voor de lunch. En dan was het weer tijd om de dag passend af te sluiten met een piepklein pilsje op het terras, want het was droog. En tijdens het eten zo nu en dan even kijken of de uitslagen al binnen zijn....net pas in het hotel zien we ze binnen komen. Vooralsnog de 10e plaats van de dag en in het totaal klassement staan we op de 7e plek! Mmmmmmm best lekker eigenlijk.

Tulpenrallye topsport?

woensdag 10 mei 2017, Strasbourg, Frankrijk
Na een ietwat getemperd stemming, op een 7e plaats naar bed met een 9e plaats wakker worden, toch vol vuur van start. In de ochtend hebben we dat ook netjes gedaan. Bij de lunch 4 controles gemist net zoals heel veel deelnemers. We waren dus weer gewoon gemiddeld. De middag wil je dan wel verbeteren. Na de lunch besloten we, om een traject 2x te rijden. De eerste doorkomst hadden we geen controle opgehaald, dus we hoopten dat de alternatieve route ons wel een bordje op zou leveren. Niet dus. Toen hadden we wel een tijdstraf aan ons broek. Daarna hebben we super geconcentreerd het volgende traject afgerond en het testje op het circuit hebben we goed afgelegd. Daarna was Jacqueline tussen punt 2 en 3 het spoor helemaal bijster. Dit stuk hebben we dus opgegeven om niet weer tijdstraf aan ons broek te krijgen. Nou zo mild was de dag niet voor ons! Op zich zijn we goed in Straatsburg aangekomen en gaan we na een lekker diner, heerlijk slapen.
Voor ons was het topsport vandaag!

Dagje spelen in de Elzas

donderdag 11 mei 2017, Luxembourg, Luxemburg
Beginnen we bij het begin of met het einde van de dag? Vooruit gewoon bij het begin. Vanmorgen ging de wekker al erg vroeg 6.00 uur. Over het algemeen niet het beste moment van de dag voor Jacqueline. En daar valt overheen te komen. Als je maar een doel hebt. En dat hadden wij. Een gezellige dag rally rijden met gezellige equipes. Het was vandaag de Alfa dag. Eigenlijk met een merken dag, maar aangezien wij een Alfa rijden en een flink aantal vrienden ook heet het voor ons de Alfa dag. Samen speuren naar de goede routes en soms help je elkaar dan ook een handje! Dank je wel Paul! En vandaag kregen Barend en Bart de kans om door een modderbak te rijden. Onze auto zit helemaal onder: zie de foto's!
Bij de lunch kregen we te horen dat we 4 fouten hadden en dat viel wel tegen. Gelukkig hadden alle equipes die ongeveer in onze buurt staan ook zo iets. De uitzetten had dus gewonnen! Ach ja, lekker eten en een beetje kletsen, en weer door. ' s Middags lekker gereden, lol gemaakt in de auto en netjes op tijd bij de tc's. We gingen tevreden de auto uit, op naar het goede diner in Luxemburg. En dan aan tafel komt het moment waarop de uitslagen gepubliceerd worden. Vandaag weer een knappe 7e plaats! Echt tof, weer een plekje goed gemaakt in totaal, dus nu nog lekker doorgaan! En 2 fouten geneutraliseerd! Morgen starten we als allerlaatste equipe om 10.20 uur. Niet heel fijn, maar we doen het ermee! Morgen komen papa Wim en mama Nel met Robbie, Oona en Wilko naar Vaals!

We zijn er bijna

zaterdag 13 mei 2017, Aachen, Duitsland
Eigenlijk wel heel tevreden aan de dag begonnen. Een late start, als laatste equipe van het hele veld, van alle klassen, en dat is niet zo ons ding. Je rijdt dan ook een beetje in je eentje. 's Morgens ging het eigenlijk best prima, maar toch 4 bordjes gemist en dat kan je niet hebben in de sportklasse. Ook het testje op een circuit nabij Nürburg ging niet zoals gehoopt. De twee regularities gingen wel lekker! Ergens in de 40 gefinisht, wel echt te laag! Dus morgen zullen we moeten knokken voor wat we waard zijn om in de top 20 te blijven; en dat gaan we doen!
Waar we echt van genoten hebben is dat Wim en Nel met Wilko en onze Robbie en Oona naar Vaals waren gekomen! Zondag zoen we ze weer!

Wat een dag!

zondag 14 mei 2017, Noordwijk, Nederland
Als je de uitslag en de stand in de gaten hebt gehouden, dan weet je het wel. En laat ik toch maar even een verhaaltje typen. De laatste rally dag is er een om de equipes in de buurt, wat stand betreft, te laten zien dat ze serieus rekening met je moeten houden. Vorig jaar wisten we in ons rijtje voorop te blijven en sloten we af met een 4e plaats!

We reden weg uit een zonnig Limburg en voor mijn gevoel ging het helemaal prima. Duitsland in voor een regularity op een test circuit met een kombaan. Even uitleggen, een baan waar rijstroken in een kombocht liggen. Je komt aanrijden met een bepaalde snelheid en die snelheid maakt dat je onderin of juist bovenin de bocht gaat rijden. Ik wilde wel bovenin. Dus we besloten de regularity op te geven en lekker te gaan! Dikke pret! Toen op weg terug naar Nederland, op een groot militair terrein nabij Oirschot de serieuze test. De route kreeg je pas bij de start en dan moet je serieus strak navigeren en mag je echt geen fouten maken. Ik heb wel fouten gemaakt en we zijn toch tevreden het terrein weer afgereden. Oh ja, we hebben ook nog op het Euro circuit in Valkenswaard gereden, daar zit de grap 'm in, afwisselend verhard en onverhard, ook weer genieten dus.

Via Zaltbommel, waar we onze kaart in mochten leveren, op weg naar Noordwijk. Gezellig kletsen met z'n tweeën, een beetje de bol-pijl in de gaten houden en dan kom je de boulevard van Noordwijk op en mag je gaan finishen. Onze (schoon)ouders opsporen en ja hoor, traditie getrouw staan ze daar bij de start van de sprint! Bijna klaar; op naar Huis ter Duin! Het aantal toeschouwers loopt op, tulpen onder de ruitenwissers, korenwijn in een plastic bekertje, op naar de ereboog, vlak voor die boog spreekt een bevriend navigator me aan; dank je wel we staan voor jullie, enne wat heb jij gedaan vandaag? Toch even de app checken........knak! euforisch gevoel weg, weg tevreden terugkijken, incasseren. Even was ik helemaal van slag.....tja nu denk je vast dat is een stom einde, maar ik ben nog niet klaar! Ik heb nog een praatje gemaakt met Linda de Mol, hoe leuk is dat! Op naar het diner, het was beter geregeld dan voorgaande jaren en we zagen er weer super uit (geen foto's helaas) De overzichtslijst met de prijswinnaars werd op tafel gelegd. Nou geef die maar gauw door, wij hebben er niks van gebakken! Toch ons startnummer op de lijst; wij hebben de fairplay prijs gewonnen. De marshalls kiezen uit alle equipes, één equipe die zich het gezelligst, meest sportief heeft gedragen: wij dus!

En nu gaan we met een Tulpje naar huis! En zo was en blijft het weer een geweldige Tulpenrallye!

Jacqueline en Barend Aarts