De ABC dit jaar (W)anders en (Van der) palen voor een smalle brug

De ABC dit jaar (W)anders en (Van der) palen voor een smalle brug

 

Vrijdagmiddag vertrokken we vanuit het Westland in onze MG, met een lekker gangetje en net vóór de files, naar het (verre) Emmen – ver, maar altijd een mooi rallygebied met vele onverharde wegen. Zonder enige vorm van ellende (nee, zelfs geen lekke band…) arriveerden we om 18 uur en maakten we er met vele andere equipes een gezellige avond van, inclusief een heerlijk diner (vooral de rivierkreeftjes waren heerlijk). Dit jaar dus geen avondetappe om mee te beginnen voor de experts, maar vooral gezelligheid voor allemaal. Een andere invulling van de ABC dus.

Niet al te laat naar bed, want een goede nachtrust is belangrijk voor een goed resultaat….. meerdere toiletbezoeken later was het alweer 7 uur…. De rivierkreeftjes waren lekker, maar niet goed – en dat was inmiddels ook het geval voor de navigator. Opgeven is echter geen optie, dus we gaan ervoor.

Meteen vanaf de eerste kaart herkenden we het typische recept van de ABC: genoeg instinkers, lokkertjes, oude kaarten en al snel op Duits grondgebied. Na de ochtend met een overtuigd gevoel de lunchlocatie “Aselager Mühle” betreed, maar zoals zo vaak – dat geeft geen enkele garantie. Een goede uitzetter weet je dat gevoel te geven van een foutloze ochtend, waarna je weer met open ogen in zijn vallen bent getrapt. Gelukkig viel de schade mee, maar 1 val hadden we verkeerd opgelost – 1 gemiste controle dus, maar gelukkig waren we niet de enigen.

Na een ruime lunchtijd, die voor de meesten niet werd verkort door tijdstraf, wederom de weg op met hetzelfde recept. Tijdens dit middagtraject hadden we geen last van wandelaars, fietsers en/of paarden op de weg want de regen kwam met bakken uit de lucht (elk nadeel heb zijn voordeel).

Weer vol in het spel: goed meten, niet te snel denken dat je de goede route te pakken hebt, er is immers vaak een betere, goed letten op de wegverleggingen en natuurlijk de “Joeppies”: in het bol-pijl-traject waren (tijdens een regularity) 2 bol-pijl situaties in omgekeerde volgorde weergegeven, zodat je eerst situatie 7 en daarna pas 6 zou rijden. Gelukkig waren we alert genoeg om dit op te merken en verliep de middag verder prima – weer 1 misser. Via het uitvoeren van een test op de inmiddels bekende, maar uitstekende testlocatie, terug naar het hotel.

We bleken op dat moment de koppositie in te nemen. Na een middagdutje voor de navigator (die nog steeds niet was bekomen van de kreeftjes) en een goed diner voor de rijder, met volle moed aan het avondtraject begonnen.

En die ging niet goed. Bij de start snel gezien dat we 4 (!) regularities moesten rijden, waarvan de eerste 3 snel na elkaar. Arjan van der Palen zette ons op die manier direct onder druk…. En dan moeten we nog beginnen (slik). De eerste regularity ging nog goed, maar tijdens de 2e kwamen we bij deze brug waar we overheen moesten.

brug

In het donker leek deze brug nog een stuk smaller en die 2 palen links en rechts dikker en dichter bij elkaar te staan….. daar kunnen we dus niet overheen. Omrijden dus…… helaas, bij een 2e bezoek aan die brug bleken we er wel degelijk overheen te kunnen – zelfs de equipe Bienemann – Roos was dat gelukt…. weg 2e regularity. Behalve de duisternis was er voor alle equipes nog een uitdaging....de rustieke zandpaden. Deze waren na een dag van hevige regen veranderd in modderstraten waar stil staan geen optie was. Op die wegen is ook niemand betrapt op te hard rijden ;-). Ook de 3e en 4e regularity verprutsten we, waarschijnlijk door een te hoog stresslevel. Dat werkt dus wel, inbrengen van een behoorlijke stressfactor (goed gedaan Arjan).

Na een behoorlijk goede nacht voorzichtig wat muesli met melk gegeten en weer vol goede moed de weg op.

Gelukkig had alleen de equipe Remco en Albert kunnen profiteren van ons waterloo tijdens de avondetappe. De ochtend bood weer mogelijkheden om eventueel de koppositie te heroveren. We reden goed, maar niet goed genoeg om ook de daad bij de gedachte te voegen. En tijdens de uitstekende afsluitende lunch werden wij als 2e, en Remco en Albert als algemeen winnaars gehuldigd. En ook dit jaar was er weer veel lof en applaus voor de organisatie, in het bijzonder voor Joep, die het uitzetten dit jaar nog samen deed met Arjan, maar volgend jaar wat dat betreft het stokje helemaal overdraagt. En hulde voor Arjan, die heeft laten zien een uitstekende uitzetter te zijn en ons allemaal fouten heeft laten maken.

Na de uitreiking van de vele prijzen en dankwoorden ging eenieder rond 15 uur huiswaarts. Wij kijken terug op een enorm geslaagd, uitdagend en gezellige rally. Ook via deze weg bedanken wij met name Joep en Arjan voor hun inzet. Wij kijken alweer uit naar de volgende ABC.

Equipe # 7 Zuiderwijk - Donders

prys2

zuiderwijk

 foto's:Niko Bloemendal