Verslag 3e Drie Provinciën Rally

Verslag 3e Drie Provinciën Rally


Zaterdagmorgen bijtijds vertrokken naar Wolvega om te starten om 09.14 uur, als laatste in de Expertklasse.

We hadden er zin in, reglementje goed doorgelezen, dat was supersimpel, dus zouden de problemen onderweg wel voorgeschoteld worden. De start was bij Van der Valk in Wolvega, een super locatie, die we met de 7 uren van Emmeloord ook al diverse keren hadden aangedaan en waar het altijd goed toeven is.
Vele bekenden, dus altijd weer gezellig.

In de ochtend was uitzetter Rutger Kwant aan de beurt en die had er weer wat moois van gemaakt. Kaarten 1:100.000 en 1:50.000. Ik persoonlijk vindt dat de eerste schaal nou niet zulke ideale kaarten zijn om op te rijden, maar dat is de keus van de uitzetter. Hij had zich aardig uitgeleefd en we hebben in dat ochtenddeel toch nog wel even 7 foutjes gemaakt. Sommige door wat slordig en niet al te scherp te zijn en soms zaten er gewoon hele vieze vallen in. Tijdens de lunch hoor je al zo’n beetje wat er mis is gegaan en dan denk je, in de middag beter opletten !!

Ook 2 snelheidscontroles waren er in de ochtend, dus oppassen geblazen in de Q zone’s en de 30 en 50 km zones. Ik kom hier nog op terug.
Het middagdeel van Carl Verboom leek minder moeilijk en ruimer in de tijd (soms wat erg ruim). Maar toen de uitslag werd opgehangen waren er toch ook nog wel wat foutjes gemaakt. Een goede uitzetter laat je in de waan dat het superlekker gaat, maar soms heb je toch de verkeerde route gereden.

daf peter

In de middag hadden we vier foutjes en een verprutste RP, omdat ik zo dom ben geweest het uitgereikte formulier niet goed te lezen. Daar stond dat de visgraat gespiegeld gereden diende te worden (rechts is links en links is rechts) en dat ging dus helemaal mis bij ons. Hoppa, weer extra 45 strafseconden.
Ook in de middag weer een snelheidscontrole, dat was dus de derde. Nu zijn achteraf de eerste 2 snelheidscontroles door omstandigheden komen te vervallen en telde alleen de laatste mee voor het klassement. Er is gemeld bij de prijsuitreiking dat er bij die 3 snelheidscontroles totaal maar 4 auto’s NIET te snel gereden hadden. Dat leverde voor enkelen nog wel wat strafpunten op.

staal tc

Mooie winnaars, gefeliciteerd allemaal, organisatie, uitzetters, de rekenkamer, marshalls en iedereen die nog niet genoemd is, BEDANKT, het was een mooie dag.
We hebben ervan genoten, evenals de vele andere deelnemers.

Tot volgend jaar.

Wouter & Peter Staal - startnummer 14 

klik hier voor de uitslag