Verslag 11e Happy MidSummer Drive

Verslag 11e Happy MidSummer Drive

 

Met veel plezier reden Jochem Huygen en ik de Happy Midsummer Drive in onze Alfa Giulia uit 1966. Er bleek een gemêleerd gezelschap naar het zonnige Gameren te zijn gekomen: bekende en onbekende gezichten, met klassieke en moderne auto’s. In het ochtendzonnetje werd bijgepraat en kennisgemaakt onder het genot van een kop koffie.

Na een korte briefing door Joan vertrok de Sportklasse, gevolgd door de Tourklasse deelnemers. Wij vertrokken als zevende deelnemer in de Sportklasse. Het was de eerste rit van Joan die ik navigeerde. Dat was even wennen. Joan ontpopte zich als een gewiekste uitzetter die – zonder veel kaartmanipulaties – een uitdagende route neerzette met een interessante combinatie van pijlen kortste route, punten kortste route en een special stage. De gegeven tijd bleek gezien het drukke plattelands- en fietsverkeer krap. Al met al was ons resultaat in de ochtend: 2 controles gemist en 19 minuten verloren. Tijdens de lunch bleek dat we hiermee als zevende aan de middagetappe zouden beginnen. Hierover waren we best tevreden, maar het streven was om in de middag nog wat op te klimmen!

katrien2

Met een priemende zon aan de hemel vervolgden wij de mooie route over dijkjes en door weilanden. Het was warm in de auto en daardoor moeilijk om de concentratie vast te houden. Al met al misten wij ook in de middagetappe 2 controles en liepen wij 12 minuten tijdverlies op. We werden uiteindelijk zesde, nét buiten de prijzen. De winst in de Sportklasse werd heel mooi gepakt door Wytze van Leuveren en Rutger Kwant. In de tour zegevierden An Meeusen - Francois Meeusen. Volgend jaar doen we zeker weer mee en gaan we voor de top 5!

Katrien Hendriks

Equipe # 7: Jochem Huygen - Katrien Hendriks | Alfa Romeo Giulia, 1966

katrien1