Eerste OAK Rally door idyllisch Zeeland

Eerste OAK Rally door idyllisch Zeeland

Write a comment

 

Rijden voor Overleven met Alvleesklierkanker

Vanuit Goes toeren door golvende duinen, door uitgestrekte polders en langs kleurrijke bloemdijken. De allereerste Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) Rally die door Support Casper wordt georganiseerd voert door Zeeland. Op zaterdag 13 mei verzamelen zo’n zestig klassiekers bij de start om mee te rijden in de sport- of tourklasse. Doel van de rit, uitgezet door Jaap Jongman van RallyControl, is fondsen werven voor het onderzoek naar een effectieve behandeling van alvleesklierkanker. De OAK Rally finisht achter de dijk van de Westerschelde bij Walsbay in Walsoorden. En dat is niet zomaar. Op deze bijzondere plek, waar de misthoorns van immense vrachtschepen bij de vaste achtergrondgeluiden horen, worden oldtimers met veel oog voor detail in oude glorie hersteld.

Klassieke rit

Deelnemen aan de OAK Rally kan in een klassieke auto. De sportklasse is bedoeld voor ervaren equipes, beginners en minder ervaren rallyrijders schrijven zich in voor de tourklasse. Even de kennis opfrissen of voor het eerst kennis maken met rally rijden? In de avond van maandag 8 mei wordt een praktische navigatiecursus gegeven. Deelname aan de OAK Rally kost € 425 per particuliere equipe van twee personen. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk. Meerijden als bedrijfsequipe of als sponsor een bijdrage leveren kan natuurlijk ook.

Over Support Casper

Er is grote vooruitgang geboekt in de behandeling van kanker, maar alvleesklierkanker is vooralsnog een doodvonnis. De vooruitzichten voor de patiënten zijn slecht en de overlevingskansen gering. Prof. dr. Casper van Eijck, dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden. Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het baanbrekende onderzoek te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden. Inmiddels is op kosten van de stichting een team van wetenschappers hard aan het werk. En met resultaat: viro- en immunotherapie lijken veelbelovend. Zie supportcasper.nl.


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast