Verslag Ronde door Vlaanderen 2015

Verslag Ronde door Vlaanderen 2015

Op Zaterdag 7 februari reden wij weer de Ronde door Vlaanderen. Vrijdag na werktijd zijn we vertrokken naar Roncq ( Frankrijk ) waar we een hotel hadden geboekt voor twee nachten. Dit omdat we de afstand te ver vinden om in 1 dag op en neer te rijden. Hier ontmoeten we ook onze rallyvrienden Richard en Margriet en samen gaan we gezellig uit eten bij onze favoriete plek, Steakhouse Buffalo Gril. Als afsluiter een lekkere cocktail besteld maar helaas die van Margriet en Rieta smaakte naar afwasmiddel zoals Richard het omschreef.

De volgende morgen hoefde we niet zo heel vroeg aan de technische keuring te staan dus kon alles in de relaxmodus. Deze keer was het een andere startplaats als de afgelopen twee jaren dat wij hadden deelgenomen. Dit was wel jammer, de parkeerplaats was te klein voor alle deelnemers en binnen was het helaas een ongezellige ruimte waar alleen koffie was te verkrijgen. Hier moesten we nog twee uur wachten voor we mochten starten. Maar uiteindelijk mochten we dan toch van start om iets over 12.00 uur.

opel

Onze vrienden waren al voor ons vertrokken. Wij zaten vrij achterin het deelnemersveld terwijl we erg vroeg hadden ingeschreven. Wij rijden graag wat vooraan in het deelnemersveld maar helaas hadden ze de startvolgorde bepaald naar gelang de leeftijd van de auto`s. De jongste mochten als eerste weg en zodoende als laatste de oudjes.

Helaas verliep voor ons het eerste traject niet zo heel best. Een keer de weg kwijt geraakt, de letters op de verkeerde plek op de kaart geschreven en tot over maat van ramp kwamen we ook nog vast te zitten langs de kant van de weg. De berm was zeer zacht en drassig dus de mini zakte tot zijn as in de blup. Daar sta je dan, er kon niemand door en wij konden niet vooruit en ook niet terug. Gelukkig was onze tegenligster bereid om een handje te helpen en mochten we een sleepkabel aan haar auto vastmaken. Hierdoor konden we de weg weer opgeholpen worden. Fijn dat we weer verder konden maar helaas had het ons te veel tijd gekost alles bij elkaar en kwamen we meer als 30 minuten te laat binnen na traject 1. Daardoor krijg je dan 3000 strafpunten maar mag je wel de andere trajecten meerijden en wordt je niet gediskwalificeerd.

hak

vl6

Tijdens de eerste pauze hadden we nauwelijks tijd om iets te eten omdat we een erg korte pauze hadden en toen maar meteen weer door naar het tweede traject. Dit traject verliep weer als vanouds, lekker doorrijden en de route verliep stukken beter als het eerste gedeelte. Tot we zomaar in het wilde weg een tijdcontrole tegen kwamen, tja wat doe je dan. Het kon niet de TK zijn die in het wedstrijdboek stond want zover waren we nog niet. Toch nog een paar minuten staan wachten en er naar toe gereden met de vraag of het TK 25 was? Nee hoor wij zijn een geheime tijdcontrole was het antwoord.

kp

Door het wachten hadden we nu maar een paar strafminuten voor het te vroeg aankomen bij de tijdcontrole. Mazzeltje. Ook het derde traject verliep goed en intussen was het ook helemaal donker. Dit is een extra moeilijkheidsgraad. Wetende dat de gemiddelde snelheid toch een stukje hoger ligt als in Nederland en het in het donker een stuk lastiger rijdt was het wel eens spannend om het binnen de gestelde tijd te halen.
De regelmatigheidstrajecten die er in deze rit behoorlijk wat zaten hebben we redelijk goed verreden. Dit beginnen we aardig onder de knie te krijgen. Al met al hebben we redelijk goed gereden, jammer van het eerste traject maar helaas niets aan te doen. We behaalde toch nog een mooie 24ste plaats bij de oldtimers en een 43ste plaats algemeen.

toyota

Rallyequipe Faas behaalde een mooie 19de plek bij de oldtimers en 31ste algemeen. In de Marathonklasse waren niet zoveel deelnemers als in de tourklasse. Hier wisten Fred Hak en Hans Alhberg een 10de plaats te bemachtigen en het andere Nederlands equipe Marcel Vermeulen en Frans van der Vliet behaalde een 14de plaats. De verzorging van de lunch en het avondeten was bijzonder goed en de route was ook erg mooi.

Zeker weer een aanrader om er volgend jaar weer proberen bij te zijn.

Riny en Rieta Verkuylen

http://rallyteamverkuijlen.weebly.com/

verkuylen2