Verslag IJssellandrally 2014

Verslag IJssellandrally 2014

“Als ik ergens pijn kan lijden ben ik er natuurlijk bij”

Een uitspraak typerend voor Erben Wennemars. Met Erben, als chauffeur heb ik de 11e “IJssellandrally” gereden in de rode Ford Anglia van Classic Job uit Dalfsen.


Maandag 1 september naar de preview in Dalfsen en de eerste kennismaking met Erben. Grappig is het dat ik hem al jaren ken en hij mij niet. Wie kent Erben niet, een sportman in hart en nieren, met een positieve blik en mentaliteit. Zo gingen wij ook de rally in. Nu zat er geen kompas en klok in die Anglia, dus dat werd even puzzelen hoe daarmee om te gaan, immers in de rally zat een regularity en een traject met kompasroos met afstanden. Een niet optimale voorbereiding, daarentegen had Erben zich al wel voorbereid, zie foto.

start

De IJssellandrally is een initiatief van Brouwers en ING en de opbrengst gaat naar een goed doel, dit jaar was gekozen voor de Bas van de Goor Foundation Deze stichting van de oud volleybal international zet zich in voor mensen met diabetes. ( www.bvdgf.org )
De start was dit jaar bij Porsche Center Pon in Leusden en de finish in het centrum van Kampen. Na een korte inleiding door Han Brouwers nam de spanning bij veel deelnemers toch wel toe. Han had het immers over een doolhof van wegen tussen de maïsvelden en een test waarbij ook gelopen (lopen… we gingen toch een rally rijden?) diende te worden, dus dat beloofde wat.

Zo’n 110 deelnemers gingen van start en Erben had er zin in want het gaspedaal werd meer bediend dan de rem. Verschillende systemen, zoals pijlen/punten, kompasroos en een blinde lijn passeerden de revue en zo kwamen we op strand Nulde aan voor de test. Een deel van de test hebben we inderdaad moeten lopen, maar meer omdat de motor er mee stopte, dus de auto maar voortduwen naar de laatste á cheval finish.

“Kritische momenten zijn vaak de aanleiding voor een andere koers” een term van Brouwers accountants, was op dat moment zeker van toepassing. Met horten en stoten “vervolgden” we onze koers richting Harderwijk, waar de auto helemaal uitviel. Wat aan de ontsteking gerommeld, de motor liep weer en we sprintten weer weg; een makkie voor Erben!

bert

Een wat andere interpretatie van mij van het reglement deerde niet want wij kwamen als eerste in het centrum van Kampen aan. Daar was het al snel erg gezellig en het plein stroomde vol met mooie bolides. Een drankje en een heerlijk buffet gingen vooraf aan de mooie woorden van Bas van de Goor die voor zijn stichting 26.500 euro kon bijschrijven. Na de prijsuitreiking in de schouwburg van Kampen op de terugweg naar Zwolle nog even de rally met Erben geëvalueerd.

Een mooi evenement, goed georganiseerd en Erben……Top gereden!

Jaap Jongman

daf