Verslag 33e Gelderse Vallei Rit

Verslag 33e Gelderse Vallei Rit

Heb je de ramen al schoongemaakt? Die waren behoorlijk vies geworden tijdens de vorige rally.

Heb je de olie al nagekeken, bandenspanning gecontroleerd? Dat zijn de onderwerpen die veelvuldig de revue passeren in de week voorafgaand aan een rally! Op Facebook zagen we dat bij anderen de rallykoorts ook toenam en dat iedereen, net als wij, naar de dag toeleefde. Van elke rally proberen we te leren en na de NOL weten we inmiddels, ga niet op het allerlaatste moment nog sleutelen aan je auto!! Dat zorgt voor onnodige spanning en stress! Omdat in november tijdens de voorbereidingen niet alles van een leien dakje ging reden we zonder ruitenwissers, aanjager en een fatsoenlijke kaartleeslamp terwijl het tamelijk slecht weer was. De auto was dus nu wel op tijd in orde. Vrijdags nog de laatste dingetjes gedaan om zaterdags optimaal van start te kunnen gaan.

Op naar de Goudreinet, voor ons een thuiswedstrijd aangezien we in Barneveld wonen. Het beloofde een mooie dag te worden, goed weer, een groot deelnemersveld en op het laatste moment ook nog als team ingeschreven. “Team MG Carclub”, met 3 MG's, een Singer en Saab! Ziet u de logica? Toch geeft een teaminschrijving wel extra motivatie want je wilt in ieder geval bij de eerste drie van je team komen!

enroute1

Eerst de startnummers en rallyborden op de auto plakken, lekker koffie drinken en andere rallyrijders aanmoedigen om een goeie rally te rijden. Om 09.11 uur ging de GVR voor ons eindelijk van start. Voor mijn vader en mij de eerste grote rally in de sportklasse. Hier konden we ons meten met de grote mannen. Via mooie weggetjes rondom Appel, reden we al snel naar Huinen. Daar liepen we tegen het eerste probleem aan. De aansluiting klopte van geen kanten! Welkom in de sportklasse!!!! Even goed nadenken wat de bedoeling kon zijn. De controle 'J' hadden we, de 'X' echter niet. Daar moeten we nog maar eens goed naar kijken. Inmiddels zijn we aangekomen bij pijl 14. Daar bij die mooie kasteelappartementen aan de snelweg, met overduidelijk een 'uitwasje' in de pijl. Hé, dat is de plek waar vorig jaar die jongens met een kratje bier langs de route zaten en de letter M omgedraaid hadden.

enroute

Dan traject 2, met een leuk begin waar je binnen het vak niet tegengesteld mocht rijden. Vervolgens weer goed opletten of er geen tekst over de weg staat. Gelukkig zag ik wel het weggetje onder “Hulshorst” maar heb helaas wel te weinig 'veranderde wegsituaties' opgemerkt. Dat is toch wel moeilijk. In traject 3 onze eerste Regularity en dat was te merken. Hier hebben we behoorlijk wat strafpunten (34) verzameld. Dit is iets wat we kunnen verbeteren. Bij 't Harde werden de navigators weer getest. Waar moest de route nou worden opgepakt en wat was mijn voorgenomen route. Dit kostte ons wat tijd en zo hadden we 5 strafminuten te pakken. Eindelijk was daar de mooie lunchlocatie. Hier konden we in het zonnetje genieten van de rallykroket en de resultaten van de ochtend bespreken.

De middag begon eenvoudig totdat daar weer de “verlegde wegsituaties” kwamen. Weer extra strafpunten gescoord. De veerpont kwam ook in dit traject naar voren, maar dat het er 2 waren had ik niet doorzien. De grensbenadering verliep verder goed. We hadden een aantal vallen gevonden en waren weer op tijd bij de TC. Na vier keer het industrieterrein te hebben gezien, op naar het laatste traject van de dag. Mijn constructie bij pijl 11 klopte niet. Uiteindelijk wel de goede route gevonden, maar helaas wel achter op ons tijdschema. Dus in het laatste traject nog geprobeerd tijd goed te maken. Helaas hadden de auto's voor ons geen tijdnood en moesten we aansluiten in het rijtje. Gelukkig had ik de kortste route naar pijl 13 gezien zoals de uitzetter bedoelde, anders hadden we nog meer tijd verloren in het bos. Uiteindelijk 8 minuten te laat bij de TC. Snel naar het terras om een welverdiend biertje te nuttigen en na te praten met onze teamgenoten. Na een prima diner met wat te kleine bordjes, volgde de uitslag.13e geworden! Een mooi resultaat van een zeer geslaagde dag! De teamprijs is helaas aan onze neus voorbij gegaan, maar we zijn wel bij de eerste drie van ons team geëindigd. Een morele overwinning van een wedstrijdje binnen een wedstrijd.

Frank en Francis Schutten

mini