Verslag 4e Miglia Daventria

Verslag 4e Miglia Daventria

Al lang ben ik bezig om samen met Wil van de Ven samen een leuke rit te rijden. Uiteindelijk komt deze rit in het vizier: Miglia Daventria.

Niet eerder van gehoord, maar ik zie dat het wordt uitgezet door Joan van de Lustgraaf. Dan kan het alleen maar leuk worden en goed georganiseerd. Tevens heeft de opdrachtgever Rotary Club Deventer er een goed doel aan verbonden, jonge mantelzorgers. Alle ingrediënten waren dus wel aanwezig!

start

Deze voor alweer de 4e keer georganiseerde rit heeft de start in Postiljon Hotel Deventer. Ligt ideaal aan de snelweg A1. Vroeg op weg naar Wil in Tiel en instappen in de Jaguar XK 140se uit 1955. Nog nooit in een dergelijk oude auto een rally gereden. We zijn nog met de kap dicht naar Deventer gereden, maar daar werd, zoals voorspeld, het weer prachtig en warm. Dus de kap open. We waren ruimschoots op tijd (een van de eerste) en door de vele medewerkers die dit evenement heeft , op onze ..jaja…eerste plek gezet. Wij hadden startnummer 1! Nou dit maar vasthouden in de uitslag…. Enkele bekenden (lees: mededingers) deden mee: Wytse van Leuveren met Martin Roosenboom in de MG B GT en het team Buijs/Hulshof in hun Mercedes 280 SL uit 1970.

Bij aankomst kregen we een tas met goodies en rallyschilden. Die op de Jaguar gemonteerd en afwachten. De Tour-klasse kregen hun kaart direct en waren volop aan het intekenen. Om 9.01 uur starten, dus auto klaar zetten onder de boog. Paar minuten voor de start willen we in de auto gaan zitten om onze bescheiden te gaan ontvangen en oeps……geen sleutel te vinden om te starten! Even paniek, het roadbook aangenomen en de wedstrijdleider gaf ons startnummer 2. Iedereen ging helpen met zoeken. Kon niet echt kwijt zijn…zit hij in de kontzak van Wil. Doet hij normaal nooit. Dus opgelost en met de kaart van startnummer 2 op weg. We werden met bol-pijl een stuk verderop gebracht en zagen dat Wijtse en Martin al een verkeerde weg in sloegen. OK, scherp blijven! Met de redelijk eenvoudige reglementen (geen gezeurrit!) de pijlen gereden tot aan de koffiestop op de prachtige locatie van Landgoed den Alerdinck, alwaar we gastvrij werden ontvangen met een kopje koffie. Al gauw de vragen: heb jij de Q gezien? Natuurlijk! De starttijd was vrij (ongeveer 15 min), dus we stapten als eerste in om verder te gaan. Op naar de lunch, ook weer pijlen korte route.

De geweldige locatie Hotel Mooi Rivier aan de Overijsselse Vecht hadden een perfecte lunch aan het water. Natuurlijk met de alom bekende “Rallykroket”. We waren als eerste, dus volop. Later bleek dat er wat deelnemers geen kroket hebben gehad, jammer maar er is verbetering voor volgend jaar beloofd. 1 uur lunchpauze op deze locatie is zeker geen straf.

lunch1

Door met middagtraject! Hierin was de tijdsdruk een stuk hoger, blijkt. Ook moesten we nog een tanklocatie zoeken aan de route. Een gevonden maar dat kost veel tijd! Er waren meer instinkers en de letters waren moeilijker te vinden dan in het ochtendtraject. Om het tijdverlies van het tanken en ook het zoeken van de juiste route en daarmee de controles, in te halen hebben we de theepauze over geslagen. Stempel gehaald en door. Tijd te kort…dus rijden! Met zoeken en omrijden veel tijd kwijt geraakt. De laatste letter Q stond op een weggedeelte dat anders was dan de werkelijkheid: terug en ophalen! Weer tijd! Gauw door naar finish in Postiljon Hotel….7 minuten opgelopen.
Naar blijkt hebben we in de ochtend 1 (langsrijder) gemist en ’s middags liefst 3 gemist. Ik wist dat ik 1 letter in de middag zeker verkeerd had: we kwamen bij een omrij route een letter tegen die we eerst niet gezien hadden, dan maar de goede combinatie opschrijven en 1 fout te hebben…heel jammer. De andere 2 waren, na thuiscontrole, ook gewoon missers voor open doel. Dit samen met de 7 minuten zijn we toch nog 6e geworden, best tevreden met zulke tegenspelers.

rbuys

Uiteindelijk hebben Wytse van Leuveren en Martin Roosenboom de Sportklasse gewonnen en Han van Beek met Jacco Pruijssers in hun TR4 met Surrey top, de Tour-klasse. Hulde aan deze mannen!
Een fantastische mooie rally met een goed doel: een cheque met € 8000, = werd overhandigd voor de Jonge Mantelzorgers. Alles geweldig verzorgd door Joan. Een heuse aanrader voor het volgend jaar, maar zeker om revanche te nemen. Martin Roosenboom heeft in zijn dankwoord deze rally geprezen en wil graag zijn medewerking verlenen om de rally naar een hoger plan te brengen

Complimenten aan de organisatoren, ga vooral zo door de rallywereld is U dankbaar!

Jos Jurriëns en Wil van de Ven in een Jaguar XK SE uit 1955.

fin

lunch