Amsterdam - Paris Rally 2024

Amsterdam-Paris-Rally-Logo2x
Categorie
Alleen klassiekers
Datum
dinsdag 24 september 2024 - vrijdag 27 september 2024
Locatie
Amsterdam
Telefoon
E-mail
info@classicevents.nl
Inschrijfgeld
€ 4.950
Max. equipes
80

De wegwedstrijd Parijs-Amsterdam-Parijs in 1898 was de eerste transnationale race die in Europa werd gehouden. Zes jaar lang gebruikten autopioniers races en rally's om aan te tonen dat de 'Auto' een sterk, betrouwbaar en snel alternatief was voor het 'ouderwetse' paard en wagen. Toen auto's in de volgende eeuw sneller en gevaarlijker werden, werden deze evenementen al snel in heel Europa verboden. De Franse snelheidsduivels trokken met duizelingwekkende snelheden van 50, soms zelfs 60 km/u door ons land, iets wat Nederland destijds niet gewend was. In de editie van 1898 viel slechts één slachtoffer op een traject waar de maximumsnelheid van 8 km/u niet gold; een hond.

125 jaar later

5 jaar na onze Parijs-Amsterdam rally, organiseert Classic Events de heropleving en slotfase van dit evenement: een 4-daagse rally van Amsterdam naar Parijs! De auto-avonturen van Classic Events zijn ontworpen als ontspannen en sociale evenementen met relatief korte dagen en afstanden, af en toe een museum of andere attractie, een heerlijke route en de best beschikbare hotels onderweg. Er is dus voldoende tijd om van de rit te genieten, te ontspannen en de omgeving te verkennen met oude en nieuwe rallyvrienden. Zoals het een evenement betaamt dat is geïnspireerd op de eerste internationale autorace ooit, zal er uiteraard concurrentie zijn voor degenen die dat willen, aangepast aan de leeftijdsklasse van de auto.

Nieuwe route

Deze competitie kan bestaan uit navigatiesecties, regelmatigheidstrappen en speciale tests, zoals op een circuit. De oorspronkelijke route uit 1898 kan niet meer worden gereconstrueerd vanwege de uitgestrekte steden, nieuwe snelwegen en andere moderne ongemakken. Het grootste deel ervan werd over onverharde wegen gereden en rivieren werden overgestoken met roei- of zeilveerboten. Het doel om als eerste Parijs te bereiken is niet langer relevant. In de vooroorlogse categorieën strijden teams gekleed in historische kledij om de trofee "Baron van Zuylen". Baron van Zuylen was voorzitter en medeoprichter van de ACF, één van de organisatoren van de Paris-Amsterdam-Paris rally in die jaren.

Auto’s

  • Veteraan auto’s tot1918
  • Vintage auto’s tot 1932
  • Post-vintage auto’s up tot 1950
  • Er is zowel een Toer- als een Sportklasse
  • Deelname alleen op invitatie

 

 

 
 

Powered by iCagenda