Via Flaminia Classic 2025

rallyschild-Via-Flaminia-2025-
Categorie
NHRF & KNAF
Datum
zaterdag 24 mei 2025 - zaterdag 31 mei 2025
Locatie
La Corte Altavilla, Vico Goffredo Altavilla 8, 70014 Conversano BA, Italië
Telefoon
E-mail
b.kleyn@via-flaminia.com
Inschrijfgeld
€ 4.450
Max. equipes
30
Vergunning/ontheffing
ja
Secundaire WAM verzekering
ja

De Via Flaminia Classic, de rally van de koningen, voert je tijdens de editie van 2025 van Bari naar Florence. Deze reis door Italië begint in het schilderachtige Puglia, waar talloze charmante stadjes elk hun eigen aantrekkingskracht hebben. Onze eerste stop is in zo’n stad, waar de auto’s worden tentoongesteld op het centrale plein, ingeklemd tussen een oude kerk en een majestueus kasteel.

Vanaf het allereerste begin bevind je je in de kern van de ervaring – kleine stadjes, betoverende architectuur, levendige pleinen en natuurlijk de beroemde Italiaanse gastvrijheid. Een warm welkom wacht op je.

De volgende bestemming is een korte uitstap naar het Gargano Nationaal Park, waar je verblijvt in een comfortabel hotel aan de kust. Een bezoek aan een traditionele visserij op de klif biedt een unieke kijk op het lokale leven. Breng de avond op je gemak door met het verkennen van de talloze restaurants en bars in de stad.

Na een avondje uit geven sommigen misschien de voorkeur aan een kortere rit de volgende dag. In Termoli kijkt een gezellig familiehotel uit over de haven, met een schilderachtig decor terwijl de auto’s opnieuw tentoon worden gesteld, dit keer aan de kade.

Terwijl de noordwaartse reis voortgaat, begint een langere dag naar Santo Stefano. Hoog in de bergen van Gran Sasso geniet je van twee dagen als ere-dorpsbewoner. De betoverende hoogvlaktes blijven inspireren en bieden opwindende rijervaringen. Hoewel je er wellicht tijdens een eerdere Via Flaminia’s bent geweest, de aantrekkingskracht van dit plateau blijft altijd groot.

Na twee nachten gaat de rally verder naar Umbrië, waar een kasteeldorp-omgetoverd-tot-hotel op je wacht. De overgang van de desolate hoogvlaktes van Gran Sasso naar de zachte fluwelen valleien van Umbrië is een heerlijk contrast. Het platteland wordt steeds uitnodigender. De daaropvolgende dag intensifieert dit gevoel terwijl je door Toscane reist naar een kasteel dat sinds de inauguratie van Via Flaminia in 2005 een geliefde stop is. Dit zal een passende sfeer bieden voor het afsluitende diner.

De volgende dag is het een rit van 100 km naar de luchthaven van Florence waar we je auto ophalen om deze terug te transporteren naar Nederland. Zoals altijd bij de rallies georganiseerd door Via Flaminia, is dit een ontspannen rally waar competitie de sfeer dient; winnen is niet een doel op zich. Degenen die onderweg koffie willen drinken, kunnen dat doen. Er gelden geen tijdrestricties. Natuurlijk verwachten we je op tijd voor de lunch en het diner. De classificatie is gebaseerd op navigati en de strijd om de laatste plaats is soms hevig. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar voor auto’s tot 1980.

Voor uitgebreide informatie over het programma kijk je op de website van de organisator

 
 
 

Powered by iCagenda