Classic 500 Challenge 2024

rallyschild_500-2024_1200px
Categorie
NHRF & KNAF
Datum
vrijdag 14 juni 2024 - zaterdag 15 juni 2024
Locatie
Van der Valk Hotel Verviers - Rue de la Station 4, 4800 Verviers, België
Telefoon
E-mail
rallyoffice@500.nu
Website
Inschrijfgeld
€ 845
Vergunning/ontheffing
ja
Secundaire WAM verzekering
ja
Kampioenschap
NK Historische Rally's

De 14e editie van de Classic 500 Challenge wordt op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024 georganiseerd. Op vrijdagochtend staan de deelnemers vol verwachtingen klaar bij Hotel Van der Valk in Verviers, België. De geur van benzine en het geluid van motoren vullen de lucht voor twee dagen van avontuur door de Belgische Ardennen.

De route wordt een aaneenschakeling van uitdagingen en mooie vergezichten. De bestuurders en navigators in de Expertklasse rijden een enerverende rally, waarbij hun vaardigheden op het gebied van navigatie en precisie tot het uiterste worden gedreven. Smalle wegen, haarspeldbochten en onverwachte hindernissen testen hun concentratie en teamwork.

Voor equipes in de Sportklasse is er een mix van spanning en ontspanning. Hoewel de uitdagingen minder intens worden dan die van de Expertklasse, hebben ze nog steeds voldoende kaartleesopdrachten om hun rijvaardigheid en strategisch denken te testen.

De Tourklasse deelnemers hebben een meer ontspannen benadering van de rally. Ze navigeren door de prachtige Ardennen zonder zich bezig te houden met kaartmanipulaties.

Gedurende de dag bereiken de deelnemers verschillende punten van de rally, waaronder leuke lunchlocaties te midden van de groene heuvels. Hier kan men even uitrusten, verhalen uitwisselen en zich voorbereiden op het volgende deel van de rally.

Na een volle dag van rijden, navigeren en genieten van de Ardennen, naderen de deelnemers het sfeervolle Hotel Castel De Pont-à-Lesse in Dinant voor de dagfinish. De vermoeidheid van de dag wordt, met een glaasje in de hand, vervangen door een gevoel van voldoening. Na een voortreffelijk buffetdiner worden de dagprijzen voor de winnaars in iedere klasse uitgereikt.

Op zaterdagmiddag keren de deelnemers terug naar Hotel Van der Valk in Verviers voor de laatste etappe van de rally. Terwijl ze de laatste kilometers afleggen, kijken ze terug op een mooie rally door de Belgische Ardennen. De finish wordt een viering van doorzettingsvermogen, teamwork en een passie voor klassieke auto's en avontuur.

De 14e editie van de Classic 500 Challenge wordt een  mix zijn van uitdagingen, prachtige landschappen en gezelligheid, waarbij de deelnemers mooie herinneringen koesteren. De vlag die valt bij de finish markeert het einde van deze rally en van een mooi en sportief weekend.

Deelname staat open voor auto's die gebouwd zijn voor 1 januari 1979. Voor meer informatie ga je naar de website van de organisatie. De inschrijving opent op 1 november 2023 om 10:00 uur.

 
 

Powered by iCagenda