6 Uren van Breda 2023 | Uitdagend en zonnig

6 Uren van Breda 2023 | Uitdagend en zonnig


Tijdens de 6 Uren van Breda 2023 zijn er in de Toerklasse, ondanks de niet altijd even makkelijke kaartleessystemen, weinig fouten gemaakt. Hulde aan deze toerklassers! Misschien volgend jaar eens de Sportklasse proberen?

De strijd in de Sportklasse was fel, slechts weinig verschil in de resultaten tussen de eerste vijf deelnemers. Slechts twee deelnemers die de constructie bij Willemstad op de juiste manier gereden hebben. Ook de keerlus via controle F op de rotonde bij Stampersgat werd door een enkeling goed gezien. Pijl 15 en 16 en punt 17 in Klein Zundert zorgden voor de nodige hoofdbrekens. Gelukkig kon kort hierna genoten worden van een ijsje. De baril in het laatste traject bleek voor iedereen goed te doen. Scherprechter in dit traject was controle E, een scherprijder op een parkeerterrein vlak voor de finish.

Weinig equipes in de Expertklasse

Slechts vier equipes deden mee in de Expertklasse, ondanks dat de 6 Uren van Breda meetelt voor het nationaal kampioenschap Klassiek van de NRF. Veel strijd tussen dit kwartet deelnemers, die tot de laatste kilometers geconcentreerd hebben moeten rijden. Controles D (weg door letters 'Oosteind' niet gezien”) en E (scherprijder parkeerterrein) in het laatste traject werden door iedereen gemist. Het prachtige weer, zonnebrillen en vermoeide ogen zijn hier vast debet aan. 

De Expertklasse is gewonnen door Frits Veringmeier en Hen Melkert. Daarmee zijn z eook de overall-winnaars van de 6 Uren van Breda 2023. Van harte gefeliciteerd! De volledige uitslag lees je hier:

Suggesties?

Het organiseren van de 6 Uren van Breda zou niet mogelijk zijn zonder de vele vrijwilligers in de herkenbare rode shirts. Chapeau voor hen! Zij hebben mede gezorgd voor veel blije gezichten en veel complimenten. De 70-jarige autoclub, De Baronierijders, de organiserende vereniging achter de '6 Uren', staat trouwens altijd open voor suggesties. Binnenkort evalueren ze de 23e 6 Uren van Breda. Om meteen door te starten met de voorbereiding van de 24e 6 Uren van Breda, op 2 juni 2024. Deelnemers, lezers en volgers met tips kunnen die sturen aan 6UvB@baronierijders.nl

René Hartman
Uitzetter/wedstrijdleider