Stelling van Amsterdam Rally 2023 | PITTIG!!!

Stelling van Amsterdam Rally 2023 | PITTIG!!!

 

Zaterdagochtend 6:30 uur. Ik kijk uit het raam en de zon komt me tegemoet. Het belooft in onze eigen achtertuin een mooie zonnige dag te worden. Het reglement gaf behalve de broodnodige informatie ook nog eens 9 kaartrijsystemen aan. PITTIG!!!

9:17 starttijd. Buiten staat het paradepaard al te trappelen van ongeduld, het stressniveau schiet meteen omhoog want na 7 minuten starten we via een korte aanlooproute bij de zelfstart van de regelmatigheidsproef (Striprit) waar het feest echt kan beginnen. We waren iets te laat maar hebben geprobeerd het hoofd koel te houden en de verloren tijd in te halen. Meteen na de start een stempel dus de auto uit nog en nog meer tijd om in te halen. Voor ons eigenlijk prettig om dit maar meteen gehad te hebben daar regularity’s niet echt onze favoriet/specialiteit is.

FOTO 1

Het stessniveau is gedaald. Nu kan het echte kaartlezen beginnen. Via BARIL met een paar uitdagende omrijconstructies richting de kust. Na TC2 via pijlen kortste route met zo min mogelijk rood richting Oude Sluis. Na TC3 toch weer richting de kust met een paar mooie vallen erin. Gelukkig was het nog vroeg in de ochtend, want bij het verlaten van het kustgebied werd het al behoorlijk druk met strandgangers. Volgens het systeem pijlen kortste en punten vrije route de mooie Westfriese Omringdijk gereden om vervolgens in Zuidoostelijke richting (let op: meten is weten) te gaan richting de lunch. Uiteraard was er voor iedereen een rally kroket bij de Golfbaan in Winkel.

Na de lunch door met grensbenaderen. Hier lag het accent op lekker doorrijden om vervolgens over te gaan naar routebeschrijving op kaart. Bij TC6 waren we zo goed als thuis, maar toch nog maar even door. Vlak voor Middelie begonnen we met ingetekende lijn van fort naar fort. Volgens het regelement heel simpel, maar in het veld een flinke uitdaging. Heel erg leuk bedacht! Als laatste via pijlen kortste route terug naar de finish. Hier lekker aan een koud drankje om even later van een goedgevuld buffet te genieten. Heel leuk om door het ‘Woeste Noord-Wester’ gebied te rijden, door de ogen van andere uitzetters, maar dat maakt het ook gevaarlijk, als je in je eigen achtertuin navigeert.

Op de vraag HOE PITTIG KAN HET ZIJN? De uitzetters hebben ons meer dan voldoende uitgedaagd MAAR DAAR KWAMEN WE VOOR! Het was een prachtige rit. We hopen dat er nog veel zullen volgen. We zijn het hele SVAR team dankbaar voor alle tijd die ze in de organisatie hebben gestoken. En de kers op de taart was onze 1e plaats in de Sportklasse! Op naar de 2024 editie.

Bea Hubers (bestuurder) en Sjaak Cornelissen (navigator)
Winnaars Sportklasse
Triump Spitfire (1972)