Moto Puro Zuid-Oost Brabant Rally 2023 | Nat en gezellig

Moto Puro Zuid-Oost Brabant Rally 2023 | Nat en gezellig


Zondag de 26e maart waren de weergoden ons weer eens goed gezind. Er viel maar één vette regenbui: van 07:00 uur tot en met 21:00 uur! Dus daar was verder geen discussie meer over. Volgens de rally-ingewijden was dit alleen maar beter omdat we dan geen last zouden hebben van wandelaars en fietsers.

Rally 1

Na de koffie - met bijlage - en een briefing doorwedstrijdleider en uitzetter René Smeets, kon om 10:01 uur de eerste wagen gestart worden. Via de kleine weggetjes van Zuid-Oost Brabant Weert net onder Weert de Belgische grens overgestoken. Hier kwamen de rally- en kaartleesskills van de deelnemers pas echt tot hun recht.

rally 7

Op de smalle, slechts één auto brede betonplaten verbindingsweggetjes, waarvan je niet wist dat ze nog bestonden, kwamen zoals gebruikelijk deelnemers elkaar vanuit diverse windstreken tegemoet of op de kruisingen tegen. Met fraaie hoogteverschillen en alleen maar weilanden, blijkt het toch lastig navigeren. 

rally 8

De lunch was top in een oude orangerie met luxe broodjes en natuurlijk vlaai in overvloed. Nadat na veel omzwervingen ook de laatste equipes net voor 14:00 binnen waren kon om 14:01 uur de eerste equipe weer gestart worden. Dachten we in de ochtend alle weggetjes wel gezien te hebben? Bleek er in de middag nog zo’n gebied met onnavolgbare geitenpaden te liggen. Met enkele goed begaanbare onverharde wegen en mooie uitwasjes om iedereen scherp te houden lag het tempo in de middag al wat hoger. Was in de ochtend een lastige regularity opgenomen, in de middag kwamen de stuurmanskunsten tot hun recht in een slalom op tijd.

Rally 3

Tijdens het uitgebreide Italiaanse diner konden de rekenmeesters van Rally & Roadtrip aan de slag met de routekaarten. Onder het genot van een drankje en een volle maag was de uitslag als volgt:

Sportklasse:

  1. Arnold Hoogenhoud - Muriël Tighelaar; Porsche 911
  2. Petra Poppeliers - Roel Mooren; Seat Leon
  3. Michel van Dijk - Henk Tersluizen; Landrover

Tourklasse:

  1. Ivo Dideriëns - Rutger van Bilsen; Alfa Romeo Giulia Nuova Super 1300
  2. Ben van Hornsveld - Haico Klerks; Mercedes
  3. Koen Westerdijk - Arthur Luijcx; Mercedes 300

We kijken weer terug op een geslaagd evenement, met dank aan onze sponsoren, Powerseal, Ecomaxx, Robbshop en Prolease. Con la passione Italiana!

Jean-Claude Luijcx
Moto Puro B.V.