BOVAG, FEHAC en KNAC lanceren Vrijwillige Klassieker Inspectie

BOVAG, FEHAC en KNAC lanceren Vrijwillige Klassieker Inspectie

Write a comment

 

BOVAG/Dutch Car Restorers, FEHAC en KNAC lanceerden 12 januari 2023 op de Interclassics Classic Car Show Maastricht de Vrijwillige Klassieker Inspectie (VKI), alias ‘de krul’. Deze inspectie is bedoeld voor auto's van 50 jaar en ouder, die sinds begin 2021 vrijgesteld zijn van de APK-plicht. Deze auto’s rijden vaak weinig en hun eigenaren besteden, volgens toenmalig minister Van Nieuwenhuizen, 'veel aandacht aan het onderhoud van hun voertuig'. En dat klopt. Echter: in de herfst en winter staan deze auto's vooral stil. En juist deze stilstand kan tot problemen leiden. Om veilig en niet onnodig milieubelastend op pad te gaan - en om deze auto's in tiptopconditie te houden - kunnen ze nu bij gecertificeerde bedrijven de Vrijwillige Klassieker Inspectie ondergaan.

Veiligheid, milieu en behoud

Bij de Vrijwillige Klassieker Inspectie kijkt een inspecteur naar veiligheid en milieu, maar ook naar aandachtspunten die van belang zijn voor het behoud van de klassieker. Na afloop van een inspectie ontvangt de eigenaar een inspectierapport over de status van de klassieker. Als de auto voldoet aan alle veiligheids- en milieu-eisen krijgt de auto een keuringssticker met de klassieke krul. Het inspectierapport kan als startpunt dienen voor een onderhouds- of restauratieplan. Ook kan de klassiekerinspectie ingezet worden als extra check bij aankoop.

VKI alleen bij gecertificeerde bedrijven

De Vrijwillige Klassieker Inspectie is een initiatief van de Stichting Vrijwillige Klassieker Inspectie waar BOVAG/Dutch Car Restorers, FEHAC en KNAC zitting in hebben. Meer informatie op: www.vrijwilligeklassiekerinspectie.nl. Hier is ook een overzicht van de tot nu toe gecertificeerde bedrijven en binnenkort te certificeren bedrijven te vinden. Deze lijst zal steeds verder worden uitgebreid. Bedrijven die de VKI uitvoeren worden gecertificeerd en vervolgens regelmatig gecontroleerd door Aboma om constante hoge kwaliteit van de VKI te waarborgen.

 

logo vki


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast