Kees Stoel - Mister Tulpenrallye overleden.

Kees Stoel - Mister Tulpenrallye overleden.

Write a comment

Vandaag ontvingen wij het droeve bericht dat Kees Stoel, voor velen Mister Tulpenrallye, vannacht op 83 jarige leeftijd onverwachts in zijn slaap is overleden.

De Nederlandse rallywereld verliest hiermee een uniek persoon, de man die onder andere aan de basis en het succes stond van de huidige Internationale Historische Tulpenrallye. In 2007 ontving Kees een lintje in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten in de rallysport. 

Kees was lid van de AMAC vanaf 1 januari 1957 en actief bestuurslid sinds 1965. De AMAC heeft mede dankzij de inzet van Kees Stoel in Nederland een grote bekendheid gekregen, o.a. vanwege vernieuwende evenementen. 
Kees was initiatiefnemer in 1966 voor het 1e nachtevenement bij de AMAC: de Nacht Om de Lange Jan ( in de rittensport beter bekend als NOL). Meteen een regionaal en nationaal initiatief.

AMC-oprichting:
Tijdens de 1e AMAC-rally, in 1976, werd binnen de AMAC besloten een eigen klassementsproef-bemanning op te zetten. Deze bemanning leidde eerst een ‘los leven’ in de sectie rallies binnen het AMAC-bestuur. Dit bleef zo vele jaren lang al was de reikwijdte van de bemanningsgroep gevorderd tot zelfs deelname bij buitenlandse rallies zoals o.a. de Hunsruckrally in Duitsland en Manx-rally op het Engelse eiland Man. In 1993 werd op voorstel van Kees Stoel en Ton den Uyl besloten dat de marshals een eigen identiteit verdienden en was de oprichting van de AMAC Marshal Club (AMC) een feit.

Rac-West:
De regionale rittensport werd bestuurlijk ondergebracht bij zgn. Regionale Automobiel Clubs (Rac’s). De AMAC viel onder de regio West, waaronder de provincies Noord- en Zuid Holland en Utrecht vielen. Deze Rac’s vielen toentertijd onder de auspiciën van de KNAC. In deze Rac West heeft Kees Stoel als Bestuurslid deel uitgemaakt van de Sportcommissie. Ook als voorzitter van deze sportcommissie heeft Kees Stoel richting gegeven aan de ontwikkeling van de rittensport.

Er is gelegenheid tot  condoleren a.s.  vrijdagavond is van 19:00 – 20:00 uur op Crematorium/begraafplaats Rusthof, Dodeweg 31, 3832 RE, Leusden. De crematie zal maandag 26 oktober in besloten kring plaats vinden.

Wij wensen zijn vrouw Eva, zijn famlie en zijn vele vrienden en bekenden alsmede het bestuur en de organisatie van de Tulpenrallye heel veel sterkte met dit verlies.

 


Reacties laden... De reactie wordt ververst na 00:00.

Wees de eerste om te reageren.

Schrijf hier iets...
of reageer als gast