De Porsche 356 Speedster van Arthur Versloot is gestolen. Heeft iemand de auto gezien bel de politie of Arthur (06) 218 17  417

Deze Speedster werd afgelopen woensdag 12 juni op donderdag 13 juni vanuit de parkeergarage Mariastichting in Haarlen gestolen.

Delen wordt zeer gewaardeerd.

256b

 

 

 

In navolging op het de afgelopen twee jaar gezamenlijk met DHRC georganiseerde “kleintje SLS” organiseren wij dit jaar de mini-SLS: een kaartleesinstructie voor tourklassedeelnemers, na de lunch gevolgd door een oefenrit voor alle klassen.
Deelname aan de mini-SLS staat open voor iedereen, als deelnemer aan SLS 2019 krijgt u tot en met 9 mei as voorrang op de inschrijving en bovendien korting op het inschrijfgeld.

De oefenrit in de middag wordt – uiteraard – uitgezet door onze ‘eigen’ uitzetters: Bart den Hartog en Peter Rovers; zij maken een mooie en uitdagende route voor alle klassen waarbij de meeste kaartleessystemen van de SLS zullen worden gebruikt, volgens het reglement van de SLS 2019. En dat niet alleen, de route voor dag 4 van SLS 2019 is klaar en is de inspiratiebron voor de route van de mini-SLS!

Op 30 juni 2019: een gezellig, compleet dagevenement dat voor alle deelnemers aan de SLS een unieke gelegenheid biedt zich goed voor te bereiden op de SLS 2019.

MELD U NU AAN
De mini-SLS vindt plaats op 30 juni 2019 op Aquabest te Eindhoven, de kaarleesinstructie start om 10.00u, direct na de lunch gevolgd door de oefenrit. U kunt zich hier aanmelden.

Bent u deelnemer aan SLS 2019 of staat u op de wachtlijst? Controleer uw mail voor uw korting!

 

 

 

Opnieuw moeten we een bijzonder en sympathieke rallyvriend missen.

Vandaag vernamen wij van zijn partner Jacquelien dat Willem Kamps gisteren op slechts 67 jarige leeftijd is overleden.

Wij wensen Jacquelien, kinderen, kleinkinderen, zijn familie en vele vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode en zullen zijn aanwezigheid bij meerdere rally's zeker gaan missen.

Namens de redactie van RallyNews.

mg willem kamps

 

 

 

De DHRC publiceert sinds 2017 na afloop van een evenement enquêteresultaten die door de leden van de Dutch Historic Rally Club kunnen worden ingevuld en voor iedereen te raadplegen zijn. 

RallyNews heeft eens een samenvatting van alle 14 gepubliceerde enquêtes in 2018 samengesteld. Natuurlijk kan hier niet direct een maatstaf aan worden gegeven, maar het geeft wel een indruk van de algemene waardering over ieder evenement zonder dat wij hier verder conclusies aan willen verbinden.

Jammer is het dat rally's zoals onder andere de Tulpenrallye, Coppa d’Europa en de Hornelandrally hier niet in worden meegenomen. Alhoewel de achterliggende gedachte hiervoor bij ons bekend is blijft het teleurstellend dat deze zeer goed bezochte en mooie rally’s niet voor het kampioenschap van de DHRC in aanmerking komen.

enquete dhrc 2018

 

 

 

De 19e ABC-Rally vindt plaats op zaterdag 5 oktober. Als vanouds een ééndaagse rally zónder avondetappe voor de Expertklasse. Wat niet wegneemt dat de Expertklasse het wat ‘drukker’ krijgt dan de andere klassen…
We starten wat later om niet midden in de nacht op weg te hoeven naar het HQ van de rally, Van der Valk-hotel Emmen. Het blijft natuurlijk wél een aanrader de nacht ervoor in het HQ te logeren om uitgerust aan de start te kunnen verschijnen. ABC-deelnemers kunnen een 2-persoonskamer inclusief (geweldig!) ontbijt boeken voor de speciale prijs van € 99,50.
We gaan weer 'lussen' bij deze 19e ABC, wat inhoudt dat de verschillende klassen de stages (etappes) in verschillende volgordes afwerken. Dat verlaagt de 'druk' op de omgeving enorm én geeft je als deelnemer onderweg de indruk dat je de rally 'alleen' rijdt. Wat de kans klein maakt dat de concurrentie je briljante ingeving heeft kunnen zien…

We rijden door Drenthe en Grafschaft Bentheim. Maar dan wel over knappe wegen, de soms zeer slechte wegen in dat deel van Duitsland worden gemeden.
Er zullen binnen de stages géén TC's staan opgesteld. Een stage kent dus alleen een start- en een finish-TC. Binnen de stages kunnen korte 'verrassingstrajecten' voorkomen, waarin de tijd wél een rol speelt…
Verder wordt de inhoud van de maaltijden wat genormaliseerd. Geen overbodige overvloed aan van alles en nog wat, maar halverwege een zoals gebruikelijk érg goede lunch en na afloop een 'light dinner' bij Van der Valk Emmen.
Positief bijverschijnsel van het bovenstaande is een verlaagd inschrijfgeld. Wat niet verkeerd is voor een rally uitgezet door Arjan van der Palen en Joep Wanders… 

Tot slot: na het succes van de inzet van de Rallycheck app bij de GEO-Rally speelt de organisatie met de gedachte de ABC-Rally ook met de app te gaan rijden. Voorwaarde is uiteraard dat de app door alle smartphones (dus ook iPhones) gebruikt kan worden. We houden je op de hoogte…

www.abc-rally.nl

 

 

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Jan Meester afgelopen zondag 17 februari op 76 jarige leeftijd is overleden aan hartfalen. 

Jan was één van de grondleggers van de Hellendoorn rally en was in de jaren 70 zelf navigator en reed in die periode vaak met André Jetten. De laatste decennia was hij betrokken bij de KNAF in de sectie historische rally's en tevens nauw betrokken bij de organisatie van o.a. de Wintertrial en andere historische rally's. 

Wij wensen zijn vrouw en familie heel veel sterkte met dit verlies.

 

Pim Brunet de Rochebrune is niet meer. Op woensdag 12 december 2018 overleed hij compleet onverwacht op eenenzeventigjarige leeftijd tijdens het hardlopen in zijn geliefde Javea (Spanje) aan de gevolgen van een hartstilstand.

Pim was met zijn vrouw en dochters een geliefde en sympathieke rallyrijder die aan veel evenementen meedeed, vooral aan lange afstandsrally's. 

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

redactie RallyNews