RN logo2017 zwart

Aankomende
Rally's & Ritten

22
juni

28
sept

 

Opnieuw moeten we een bijzonder en sympathieke rallyvriend missen.

Vandaag vernamen wij van zijn partner Jacquelien dat Willem Kamps gisteren op slechts 67 jarige leeftijd is overleden.

Wij wensen Jacquelien, kinderen, kleinkinderen, zijn familie en vele vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode en zullen zijn aanwezigheid bij meerdere rally's zeker gaan missen.

Namens de redactie van RallyNews.

mg willem kamps

 

 

 

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Jan Meester afgelopen zondag 17 februari op 76 jarige leeftijd is overleden aan hartfalen. 

Jan was één van de grondleggers van de Hellendoorn rally en was in de jaren 70 zelf navigator en reed in die periode vaak met André Jetten. De laatste decennia was hij betrokken bij de KNAF in de sectie historische rally's en tevens nauw betrokken bij de organisatie van o.a. de Wintertrial en andere historische rally's. 

Wij wensen zijn vrouw en familie heel veel sterkte met dit verlies.

 

Pim Brunet de Rochebrune is niet meer. Op woensdag 12 december 2018 overleed hij compleet onverwacht op eenenzeventigjarige leeftijd tijdens het hardlopen in zijn geliefde Javea (Spanje) aan de gevolgen van een hartstilstand.

Pim was met zijn vrouw en dochters een geliefde en sympathieke rallyrijder die aan veel evenementen meedeed, vooral aan lange afstandsrally's. 

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

redactie RallyNews

 

 

Healey-rijders opgelet!

Het bestuur van de Dutch Healey Competitions heeft de rallykalender gepubliceert van evenementen die meetellen voor het DHC-Championship 2019.

DHC kalender 2019

 Informatie over het kampioenschap kun je vinden op de DHC pagina's van de Austin Healey Club.

Historie DHC

Op zondag 10 november 1991 kwamen in een zeer koude loods in Apeldoorn ongeveer 100 leden van de AHOCN bij elkaar. De meeste van deze leden gebruikten hun Healey op een sportievere manier dan de meeste andere Healeybezitters binnen de AHOCN en zij wilden hier gezamelijk iets mee doen.

Het initiatief voor deze bijeenkomst werd genomen door Rinus Sinke, Mark Schmidt en Willem Kwakkel. De eerste twee namen zijn u waarschijnlijk wel bekend. Dit zijn nog steeds actieve leden binnen de club. Willem Kwakkel is, hoewel nog steeds in het bezit van zijn Healey, niet meer actief binnen het Healeywereldje.

 

 

De DHRC publiceert sinds 2017 na afloop van een evenement enquêteresultaten die door de leden van de Dutch Historic Rally Club kunnen worden ingevuld en voor iedereen te raadplegen zijn. 

RallyNews heeft eens een samenvatting van alle 14 gepubliceerde enquêtes in 2018 samengesteld. Natuurlijk kan hier niet direct een maatstaf aan worden gegeven, maar het geeft wel een indruk van de algemene waardering over ieder evenement zonder dat wij hier verder conclusies aan willen verbinden.

Jammer is het dat rally's zoals onder andere de Tulpenrallye, Coppa d’Europa en de Hornelandrally hier niet in worden meegenomen. Alhoewel de achterliggende gedachte hiervoor bij ons bekend is blijft het teleurstellend dat deze zeer goed bezochte en mooie rally’s niet voor het kampioenschap van de DHRC in aanmerking komen.

enquete dhrc 2018

 

 

 

Na Vlaanderen en Wallonië, heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op 4 december 2018 de wetgeving gepubliceerd inzake de periodieke keuring voor oldtimers. Ze volgt hiermee het voorbeeld van Vlaanderen en niet van Wallonië.

Zoals reeds eerder aangekondigd, zal de BFOV een gedetailleerde gids opstellen met de verschillende reglementeringen, evenals met de meest gestelde vragen. We vermoeden dat dit klaar zal zijn tegen eind januari. We houden u alvast op de hoogte.
Hieronder vindt u al een overzicht van de periodiciteit met links naar de gedetailleerde info per regio.

Indien u vragen heeft, gelieve deze enkel te stellen via email aan sec@bfov-fbva.be

Peeter Henning

CEO BFOV

Overzicht periodiciteit voor O-platen

Leeftijd Vlaanderen Wallonië Brussel
van 25 tot < 30 jaar jaarlijks jaarlijks jaarlijks
van 30 tot < 50 jaar 2-jaarlijks

2-jaarlijks

of vrijstelling indien
historisch karakter

2-jaarlijks
vanaf 50 jaar 5-jaarlijks Vrijstelling 5-jaarlijks

 

Info - links

Vlaanderen Wallonië Brussel
Info - klik hier Info - klik hier Info - klik hier

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag werd als laatst meetellend evenement voor het DHRC Kampioenschap, de Tour de Gazet, verreden en daarmee zijn de winnaars bekend. RallyNews feliciteert alvast alle prijswinnaars die op zaterdag 8 december a.s. na afloop van de DHRC Club Challenge zullen worden gehuldigd.

Bestuurders Expertklasse:

 1. Wytze van Leuveren
 2. Jacqueline Zuiderwijk
 3. Toni Bienemann

Navigatoren Expertklasse:

 1. Rutger Kwant
 2. Jürgen Donders
 3. Jaap Jongman

Bestuurders Sportklasse:

 1. Laurent Le Guevel
 2. Rob Koebrugge
 3. Carina Leijnse

Navigatoren Sportklasse:

 1. Gerbrand Loman
 2. Sjaak Severs
 3. Michaël van Beukering

Bestuurders Tourklasse:

 1. Sjaco Griffioen
 2. Marc Vos
 3. Jan Willem de Looze

Navigatoren Tourklasse:

 1. Suzy Doerahman
 2. Gijs Opheij
 3. Marijn Vos

Klik hier voor de volledige stand in het kampioenschap.