Pagina delen
Pin It

 

De equipe Oscar Uhlhorn - Rutger Kwant hebben de 7 Uren (van Emmeloord) gewonnen. In de Sportklasse ging de equipe Els Weiler - Jaap Reineking met de grootste beker naar huis. In de Tourklasse was dit equipe Gerard van den Top - Jan Pieter Terlouw

oscar

 

Expertklasse:

  1. 3 Oscar Uhlhorn - Rutger Kwant 90 pnt
  2. 2 Wytze van Leuveren - Ad van de Werf 90 pnt
  3. 13 Jacqueline Zuiderwijk - Jürgen Donders 91 pnt

Sportklasse:

  1. 51 Els Weiler - Jaap Reineking 273 pnt
  2. 31 Ewald Alferink - Pim Alferink 323 pnt
  3. 44 Jaap Beck - Joke Beck 337 pnt

Tourklasse:

  1. 124 Gerard van den Top - Jan Pieter Terlouw 47 pnt
  2. 117 Peter Groen - Jeroen Groen 60 pnt
  3. 141 Henk Hijlkema - Leonard Monderman 90 pnt

 35339909862 4f30db943d b

 Klik hier voor de volledige uitslag.

 Dami Rebergen schreef het volgende over de 7 Uren:

Weken van tevoren zit je als vast navigator/rijders duo tegenover elkaar met getrokken agenda's. Kijkend naar de rallykalender op deze site worden de mogelijkheden besproken. Na een tijdje heeft jullie equipe besloten wat er wel, en wat er niet gereden gaat worden.
Totdat enkele dagen/weken voor de start blijkt dat een van de twee toch niet aanwezig kan zijn. Zo snel mogelijk ga je dan opzoek naar aanvulling voor je eenmansequipe. Deze zoektocht leidde tot de Equipe Arend Staats /Dami Rebergen. Arend had eerder in onze Volvo 122SGT gereden en had daardoor na enkele kilometers achter het stuur weer een goed gevoel over de auto. Onderweg besproken wij de tactiek voor de dag, we kwam op het idee om na de lunch te wisselen zodat Arend de eerste helft met mij mee kon kijken om het een en ander op te steken aangezien ik iets meer ervaring heb. Waarna hij in de tweede helft kon laten zien wat hij had opgestoken. Maar hierover later meer.

35120665360 91f98ea26c b

Na aankomst in Wezep voerde de route ons via pijlen kortste route en even later een ongetimede special met zijn eigen omrij reglement, waarbij de route niet hoefde te worden opgehaald als een weg niet aanwezig was maar er vanaf dat punt een geheel nieuwe route moest worden geconstrueerd. Dit leverde ons de nodige kopzorgen op. Vlakbij de lunch locatie terwijl wij nog even een blinde pijl moesten rijden om een industrie gebied, had ik al het vermoeden dat wij de route niet tot in het kleinste detail hadden kunnen vinden zoals hij was uitgezet. Aangekomen in restaurant Bosgoed in Wilp-Achterhoek, vlakbij Twello zagen wij de schade, 8 gemiste controles.
Terwijl wij de route nog eens doornamen om te kijken waar het fout was gegaan kwamen wij tot de conclusie dat dit niet de rally was om voor het eerst (echt) te gaan navigeren, zeker niet in de sportklasse. Daarop besloten we dat Arend de rest van de rally zou rijden en ik zou navigeren.
Na een korte tankstop reden wij gelijk het eerste stuk van de route fout door het missen van een keerlusje op weg naar een punt een-na-kortste route. Waarna we via een kort stukje snelweg verder gingen met barricades met ingetekende lijn. Later op de middag volgde de volgende special, deze keer getimed. Voor deze special was weer een innovatief kaartleessysteem bedacht. Er waren zogenaamde 0 meter wegen die werden aangegeven door de kleur rood. Dit systeem bracht mij als navigator enorm in de war aangezien de kortste route hierdoor in werkelijk aantal meters vele male langer kon zijn.

Hierna volgde nog een intensief stukje grensbenadering, waarbij de grens overschreden moest worden voor een omrijconstructie. Met als afsluiter een korte bolpijl die ons over de snelweg terugleidde naar de start/finish locatie.

Al met al hebben wij samen een leuke eerste rally gereden in een pittige sportklasse.

Dami Rebergen

daf

fiat

foto's: Niko Bloemendal

meer foto's van Niko kun je hier bekijken.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten
Gerelateerde berichten