EEN TWEEDE EDITIE DIE ZICH GROOTS AANKONDIGT.

29-30 nov - 1 dec 2019
FIA regularity
Ypres, Belgium


Wie dacht dat na de Renties Ypres Rally en de Peking-Paris ‘Ypres stop’ Club SuperStage vzw mocht gaan uitrusten, heeft het fout. Naast de AAROVA short rally van Oudenaarde vervoegt ook dit jaar de Ypres Historic Regularity opnieuw de najaarskalender. En hoewel de eerste editie zich meteen ontpopte als dé Belgische regularity-afspraak willen de organisatoren op 29-30 november & 1 december 2019 nog beter doen! “Ook op vlak van inschrijvingen loopt het, zowel qua kwaliteit als kwantiteit, als een trein. Qua aantal deelnemers evenaren we nu reeds -met nog ruim 4 maanden voor het evenement- het aantal van vorig jaar. Daarenboven wakkert de buitenlandse interesse fel aan met 1 buitenlandse equipe per 7 deelnemers!”, blikt Norbert Dumoulin, wedstrijdleider, popelend vooruit. Haast & spoed zijn dus op hun plaats om de resterende 25 startplaatsen in te nemen. Inschrijven kan nog tot 1 augustus aan verlaagd tarief. Na 1 augustus blijft inschrijven mogelijk… voor zover er nog resterende plaatsen zijn!

3 competitiedagen, 2 etappes
Het 800 km lange parcours -waarbij de deelnemers elke avond terugkeren naar het wagenpark & podium in het gezellig centrum van Ieper- wordt ook dit jaar opnieuw verdeeld over 3 wedstrijddagen & 2 etappes. De eerste etappe start op vrijdagavond 18u en eindigt pas op zaterdag… 16 uur! Een atypische timing -al wordt die etappe wel onderbroken door een korte nachtelijke pauze van een 5-tal uren waarbij de deelnemers heel even hun hotelkamer kunnen opzoeken- die de sportiviteit van het evenement benadrukt. Tijdens de derde & laatste wedstrijddag voorzien de parcoursverantwoordelijken Bjorn & Jens Vanoverschelde nog 250 kilometer, goed voor 10 regelmatigheidsproeven waarvan 1 regelmatigheidsproef (RT) van ruim 30 kilometer en een zéér hoog percentage RT versus verbinding… Een niet onbelangrijke afsluitende dag dus binnen een compact programma!

Een tracé uit 1984
Bij het uitstippelen van de regelmatigheidsproeven -regelmatigheidsproeven worden verreden op de openbare weg aan de hand van een geheim parcours waarbij de deelnemers zo nauwkeurig mogelijk een aangepaste gemiddelde snelheid moeten aanhouden- zal er dit jaar nog dieper in de archiefkasten gedoken worden. Zo toverden de organisatoren een proef uit de archieven die voor het laatste gebruikt werd in… 1984. Het exacte tracé houden we zo geheim mogelijk, al kunnen we verklappen dat de regelmatigheidsproef deel zal uitmaken van de nachtetappe en wel eens bepalend kan zijn voor de rangschikking…

Een gastgemeente tijdens elke etappe
Naast de klassieke regelmatigheidsproeven introduceerden we vorig jaar enkele ‘sporting stages’. Het zijn korte regelmatigheidsproeven op afgesloten wegen waarbij deelnemers in alle veiligheid op een behendigheidsparcours een opgelegde targettijd moeten nastreven. Hoewel de essentie van het evenement uiteraard de regelmatigheidsproeven op openbare weg met geheim parcours blijft, gaan we dit jaar enkele extra ‘sporting stages’ toevoegen aan het parcours. Voor het plezier van de piloten maar ook van de toeschouwers… Want, als extra sfeermaker zal zo’n proef gekoppeld worden aan een ‘gastgemeente’. In zo’n gastgemeente zal de karavaan er niet alleen een ‘sporting stage’ betwisten, maar zullen ze ook even halt houden voor een regroup of servicezone. De exacte gastgemeentes en de locaties van regroup, service zones en ‘sporting stages’ zullen ruim vooraf bekend gemaakt worden zodat ook toeschouwers ‘hun’ Ypres Historic Regularity kunnen voorbereiden… U leest er ongetwijfeld meer over in een volgend communiqué.

ROADBOOK

Het roadbook zal voorgesteld worden door zéér duidelijke bol-pijl schetsen met afstandsbepaling. Mist, modder, duisternis en het opgelegde tempo aan de hand van een gemiddelde snelheid aanhouden tijdens de regelmatigheidsproeven zullen de natuurlijke tegenstanders worden van de deelnemers!

MOEILIJKHEID

De opmaak van het roadbook laat toe om teams met weinig ervaring toch te laten genieten van het evenement. Er zal één algemeen klassement opgemaakt worden. De experts van de discipline zullen hun uitdaging vinden in enkele langere regelmatigheidsproeven, ritme-wijzigingen en regelmatigheidsproeven in de duisternis.

TOEGELATEN VOERTUIGEN

Voertuigen tot 31/12/1990 worden toegelaten tot het evenement. Een afzonderlijk klassement ‘Spirit of the Event Trophy – Frans Thevelin’ zal voorzien worden voor alle voertuigen tot 31/12/1966 en/of <1300 cc.


Meer info, reglement en inschrijvingen

 

 

 

Inschrijving geopend!

Heavy New Year Rally 2020

Een nieuw evenement, in een stijl die we niet eerder zagen in Nederland. Op vrijdagmiddag 3 januari 2020 start de eerste editie van deze nieuwe rally in het oosten van Nederland.

Het karakter van het evenement doet denken aan de roemrijke WinterTrial, de Rally of the Test en de Belgian Westhoek Classic, waarbij het accent ligt op stevige etappes, donker, nat, koud en wie weet glad.

De Heavy New Year Rally speelt zich af in Nederland én Duitsland, deels op een enorm, voormalig, militair terrein. Hier komt het ware stuurtalent naar boven. Buiten dit desolate, afgesloten gebied moet de navigator het verschil maken.

Met de opbouw van de wedstrijd onderscheidt de Heavy New Year Rally zich van andere wedstrijden. Er zijn diverse soorten etappes waar een wedstrijdelement in zit; van kaartlezen, tot regularities en specials. De verscheidenheid aan etappes wordt verbonden door een neutrale route waar geen tijdsdruk is.

De uitzetters (Peter Rovers en Remco Luksemburg) hebben de taak op zich genomen om een onvergetelijk evenement op de kalender te zetten.

Heavy New Year Rally: presteren waar het kan en rustig waar het moet. Een mix van het betere stuurwerk én serieus kaartlezen.

Let op, er zijn een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar, dus schrijf snel in via www.hnyr.nl

DEELNAME
Op de inschrijving voor de Heavy New Year Rally 2020 zijn de volgende deelnamevoorwaarden van toepassing:

Er is plek voor maximaal 50 equipes. De HNYR.nl wordt verreden van vrijdagmiddag 3 januari tot en met zaterdag 4 januari 2020. Er wordt gestart in Markelo, vanaf 13:30 uur, voorafgegaan door een lunch en briefing. de finish is op dezelfde locatie, zaterdag einde middag. Direct na afloop volgt een Hollands diner met de prijsuitreiking. De Heavy New Year Raly maakt voor de tijdregistratie gebruik van het innovatieve RallySafe Systeem, dat ook wordt ingezet bij de Wintertrial en snelheidsrally’s.

Deelname aan de HNYR.nl kan met een deugdelijke, tweewielaangedreven, klassieke auto waarvan de ‘datum van eerste toelating’ vóór 1984 ligt. De auto dient te voldoen aan alle wettelijke bepalingen van het land waar de auto ingeschreven staat. Zowel (semi-) mechanische als elektronische afstandmeters, al dan niet uitgerust met de mogelijkheid om de gemiddelde snelheid te meten, zijn toegestaan. Er mag gebruik gemaakt worden van digitale stopwatches en horloges. Een kompas is toegestaan. Geen van deze apparatuur en meters mogen een GPS-functie hebben. Het gebruik van (mobiele) navigatieapparatuur is niet toegestaan. INSCHRIJVINGInschrijven voor de Heavy New Year Rally kan via het online inschrijvingsformulier. Een inschrijving is pas geaccepteerd als het formulier volledig is ingevuld en als de betaling aan de HNYR-organisatie is voldaan.

KLASSEN
De Heavy New Year Rally kent twee klassen: de sportklasse of de expertklasse. De sportklasse is ook geschikt voor de meer ervaren tourklasse deelnemers, en daarmee de perfecte manier om aan de sportklasse te wennen.

De organisatie behoudt zich het recht voor deelnemers naar een andere klasse te plaatsen.

INSCHRIJFKOSTEN
Het all-in inschrijfgeld voor de eerste editie van de Heavy New Year Rally bedraagt per equipe € 795,-.

Inbegrepen zijn:

  • 1 hotelovernachting tijdens de rally, op basis van een tweepersoonskamer
  • Ontbijt, twee lunches en twee diners voor twee personen
  • Rallyschilden, stickers
  • Unieke uitdaging op Fürstenau
  • Alle routebescheiden, inclusief kaartmateriaal en uitleg
  • Top rally uitgezet door Remco Luksemburg en Peter Rovers

De Heavy New Year Rally is een initiatief van Erwin Doctor, Wilhelm Palthe, Werner Budding, Peter Rovers en Remco Luksemburg

Website www.hnyr.nl
Promofilm https://youtu.be/ABYtUXybuUE

 

 

 

Jacqueline Zuiderwijk - Jürgen Donders hebben de Hanzestedenrally 2019 gewonnen. Vanuit Golfcentrum De Batouwe in Aalst (Betuwe) werden de slechts 49 equipes gestart en gefinisht voor een rit door de Betuwe.

sport1

De Sportklasse werd gewonnen door Martine Peterse - Saco de Vries en in de Tourklasse met de meeste equipes ging de grootste beker naar de equipe Robert-Hans Hafkemeijer - Eric-Maarten Edixhoven in een Volvo 66.

tour1

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

 

 

De 7 Uren Rally (voorheen dus van Emmeloord) 2019 is gewonnen door de equipe Oscar Uhlhorn - Rutger Kwant. 

In de Sportklasse ging de overwinning naar de equipe Hans Onkenhout - Mischa Bart en in de Tourklasse naar de equipe Dave Loerts - Soraya Loerts. Proficiat allen met de overwinning.

Klik hier voor de volledige uitslag.

IMG 20190622 WA0005

Winnaars Sportklasse

64823115 1623689514428860 3270998860150865920 o

Winnaars Tourklasse

IMG 20190622 WA0007

Winnaars Teamprijs

Binnenkort een verslag over deze rally van Paul Hooiveld.

start

64710168 10211044667233235 8964010588325806080 n

65221978 10211044629872301 2995249852234858496 n

64976390 1870693583031225 1927381365947367424 n

64833476 1623689481095530 1847711264499826688 o

 

 

 

 

De equipe Wim Broens - Thijs de Beus heeft de jubileumeditie van de Classic 500 Challenge gewonnen. De sportklasse door Wil en Jan Legerstee en de Tourklasse door de equipe Jetze Mellema - Toon Hollanders. Proficiat alle prijswinnaars.

Deze tweedaagse rally ging, onder wisselende weersomstandigheden, zaterdag 15 juni van start in Zwolle die de deelnemers voerden door de provincies Overijssel, Friesland, Groningen en Drenthe. 

De volledige uitslag kun je dowloaden door hier te klikken.

Binnenkort een verslag en meer foto's van deze rally.

62489171 10218883026803704 5200956695374725120 o

62611015 1564050790394126 2237904563690536960 n

64299437 10218883027723727 2168521342708613120 o

64257301 10218883027563723 7587712344369659904 o