uur
SLS 2018 met startnummer 29 op pad

SLS 2018 met startnummer 29 op pad

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Amper de motor gestart en op weg vanuit Spa daar hadden we de eerste fout al te pakken.

Ik had de route niet via dat witte weggetje met RC E ingetekend, maar via de gele hairpin…grrrrr…nog niet wakker, of waren dat de 21 biertjes van Wouter Bakker? p01

 

 

Wij, Joris Buys en ondergetekende zijn met de BMW 2002 met 5-tonige hoorn “rustig” aan de SLS 2018 begonnen op dag 1 van Spa naar Luxemburg.

Gewaarschuwd dat het klassement met name op de regularitys zou worden bepaald zijn we vol moed gestart met de eerste RP, pijlen de kortste route…tja na 2400 meter rechts lukte niet en direct in het dorpje Haute Bodeux de weg kwijt.. Zo de toon was gezet…en er volgen deze SLS nog 8 regularitys!!
Nu bleek de schaal bij deze RP niet te kloppen. Op de kaart was 1:100.000 vermeld, terwijl die 1:50.000 was…deze RP werd terecht neutraal gemaakt.
Verder met diverse kaartleesystemen en verschillende kaarten, waarbij door ons nog een paar fouten werden gemaakt op weg naar Luxemburg.

Vrijdag van Luxemburg naar de Pommery in Reims. De regen kwam met bakken uit de lucht. Maar goed dat het systeem een vrije route met punten was, konden we ons daarop concentreren want het is immers lastig navigeren met beslagen ruiten. p02

De RP waar een klein haakje op de pijl was getekend leek ons niet moeilijk en pakten 3 seconden…maar we reden een lusje te vroeg, die was er ter hoogte van de oude spoorlijn.

Nog een keer rond want daar moest toch wel een controle staan…pfff….daar stond die RC Y, maar wel 200 meter verder! 

 Zaterdag van Reims naar Lille, de dag van Parijs Roubaix, prachtig om ieder jaar in maart/april op TV te volgen. Met de auto is het toch wat minder. Een mooie pijl in een bos hield in dat er drie keer over een zelfde weg moest worden gereden en dat werd zelfs de vrouwelijke boswachter te gortig en plaatste oude groen uitgeslagen verbodsborden op de route. Maar gelukkig geen consequenties.

We hadden grote moeite om de juiste route te vinden na Branscourt, alles geprobeerd en zaten bijna vast in de wijnvelden. Het koste ons 10 minuten, bleek er dus niets aan de hand te zijn…nou ja zie de kaartjes….zoek de overeenkomsten?

 p03  p04

Nog meer niet kaartwegen….

Deze dag zat er een punten vrije route in met maar 6 punten, nou dat hebben we geweten.

p05


We hebben de oude spoorlijn , de RC P niet kunnen vinden.

Verder langs Verdun en Ieper, mooi dat er op de kaartfragmenten zelfs aandacht werd besteed aan de WO1.

 

 

Dan de volgende dag van Lille naar Antwerpen. 

p06Extra oplettendheid bij geblokkeerde pijlen, immers eerst de kortste route van pijl naar pijl en dan pas de omrijroute intekenen en rekening houden met de rijrichting.

 

 

 

Pal voor TC 8.3 roken we een benzinelucht, maar eens kijken, we hadden tijd. De benzine stroomde pal onder de vlotterkamer over de warme motor. Dus actie;
• Luchtfilter eraf
• Tinga gebeld
• TC 8.3 op tijd ingeklokt
• Carburateur eraf geschroefd.
• De hoofdsproeier was los gelopen en zat er nog net in.
• Eea weer vastgezet.
• Luchtfilter erop en daar kwam Tinga aanrijden, waar kan ik jullie meehelpen?
• Zeep en water graag, want binnen een half uur alles gerepareerd en we vertrokken 20 minuten achter op onze tijd voor het volgend traject.
• Toen een beetje tijd ingehaald…pfffff

p07

 

Zondag via Zeeland, met veel fietsers op de weg, naar Scheveningen….

Veel intekenwerk en meten, meten en nog eens meten.. de M of de O?

p08

 

 

 

De N of de O ?

p09

De spanning en de adrenaline steeg dan wel met al die systemen. Hoog NRF gehalte, maar ook mooie slimme opdrachten, zoals DMP naar een volgend punt en laat dat ook de op één na kortste route moeten zijn, immers dat was het kaartsyteem!!

Dan bij een stempel de opdracht 1R en VRW L. we voerden die opdracht uit en ik vroeg me af…stond er wel NVO onder?…wij terug naar die stempel…geen NVO, dus alsnog een stukje route ophalen…de beloning de RC R.

Bijna als laatste ook nog een regularity waar we op een niet kaartweg uitkwamen..en nu…..door….ik wil een opdracht??.....gelukkig twee pijlen naar beneden en zo kwamen we weer op de kaartweg en even gezwaaid naar de geheime tijdcontrole.

De traditionele finish in Scheveningen, altijd feest!

Een prima SLS met heel veel variatie wat veel plezier opleverde en een 7e plaats in het klassement. In de eindstand zit minder dan 100 punten tussen plek 4 en 7, dus spanning genoeg..

Alle winnaars nogmaals gefeliciteerd en de complimenten aan de organisatie.

Jaap Jongman en Joris Buijs

jaap

jaap joris