uur

Verslag Coppa d'Europa 2018

 

1e dag;
Donderdag de 22e maart zijn we vertrokken vanuit Maasbracht richting Maastricht waar we in de regen aankwamen. Na ontvangst door de  organisatie zijn wij om 08.50 gestart. Tot de middaglunch op de Nürnburgring hebben we verschillende kaartleesopdrachten gehad waaronder bol-pijl langste route,  punten-pijlen en grensbenadering, deze zullen in de meeste secties steeds terug komen. De route liep over de Hoge Venen in België waardoor we op de hoger gelegen delen hiervan nog flink wat sneeuwweggetjes hebben gehad, echter nog steeds met regenval.  Vanuit  de Nürnburgring zijn we met ongeveer dezelfde kaartleesopdrachten richting Weinheim gegaan, met de nodige valstrikken van René Smeets, waar de 1e overnachting was. Na aankomst werd er dus onder een glas in de bar de route met elkaar geëvalueerd want na 472 km had éénieder wel iets meegemaakt. Het hotel was weer helemaal top alsook het eten.
 
2e dag;
Vanuit Weinheim begonnen we wederom 0m 08.50 met laaghangende bewolking richting Rothenburg ob der Tauber. De kaartleesopdrachten waren wederom afwisselend zoals de dag ervoor en voerde ons door een geweldig gebied met mooie wegen door dorpjes waar  zelfs nagenoeg geen verkeer was. De lunchlocatie was binnen de oude stadsmuren.
Na de lunch zijn we richting Regensburg gereden  over de wederom geweldige weggetjes door bosrijk gebied waar ook hier nog sneeuw lag. In de bar na aankomst, we hadden nu in het totaal 972 km gereden werden wederom de nodige verhalen verteld. Het hotel was ook weer geweldig. Bij de organisatie was ook een man die de wagens bewaakte gedurende de nacht en dit toch wel een geruststellende gedachte was tijdens onze nachtrust.
 
3e dag;
Vertrokken uit Regensburg ging het na Tsjechië aangetipt te hebben met een lus door Oostenrijk en wederom terug naar Tsjechië waar de lunch in Volary werd genuttigd. Gedurende deze  5e sectie kwamen wij door hoog gelegen ski gebieden ( 1000 mtr.) waar iedereen verbaast stond  te kijken. Dit was wederom een geweldige route met overal nog veel sneeuw op zowel wegen als de rest van de omgeving en op sommige plekken reed je tussen een wal van sneeuw. Er werd nu een nieuwe kaartleesopdracht toegevoegd en wel route op kaart. Hierbij moest je vanuit een geschreven tekst de route intekenen op kaart. Deze routes waren geweldig langs nu nog bevroren meren.

1 porsche
Na de lunch ging het steeds verder Tsjechië in en werden dorpjes en bewoners steeds sporadischer. Kwam je door dorpjes dan werd er gezwaaid, gejuicht en natuurlijk foto’s gemaakt. Op de finishlocatie te Ceské Budejovice  (Budweis) werden we ontvangen, na 1354 km. gereden te hebben , met een glas prosecco.
Na het laatste diner met zijn allen werd de prijsuitreiking gedaan waarvan de prijzen weer in overvloed waren. De besten in hun klasse kregen zelfs een overwinningskrans.
 
Voor de volledigheid wil ik nog vermelden dat er in iedere sectie, waarvan er 6 waren in de route,  regularity’s waren opgenomen, minimaal 2 per sectie.  Deze moesten gereden worden met een gemiddelde van 50 km/h. wat goed haalbaar was en met een maximale lengte van 20 km.

1 reg
 
Mag ik als laatste de organisatie en Marshalls bedanken voor de route en accommodaties die ze ons voorgeschoteld hebben.  Ze verdienen alle lof in deze geweldige en vriendschappelijke rally en zullen mijn vrouw en ik volgend jaar in 2019 met de jubileumuitgave wederom aan de start verschijnen.
 
!!!CHAPEAU!!!

René van Bussel 

Equipe # 58 | Ilse van Bussel - René van Bussel | DAF 55 London-Sydney

 

 

 


Image