Verslag Betuwe Classic 2014

Verslag Betuwe Classic 2014

Bloesem in de Betuwe.

Dat is nog eens goede voorbereiding: vijf minuten voor de starttijd arriveren bij de start van de Betuwe Classic editie 2014! Vergeet de koffie, een toiletbezoek en de trip check. Ik was mijn navigatie vergeten en zonder dat had ik het idee al te verdwalen voordat ik aan de rally zou beginnen. Dus terug naar huis en voor de tweede keer op weg naar Beusichem, met een beetje vertraging. Gelukkig is mijn navigator niet van het stressen, dus meteen bij aankomst een handtekening gezet op de vrijwaring en starten.

start

Dit is de eerste Betuwe Classic met Kees Veldkamp als navigator en ik aan het stuur, deze keer het stuur van een geleende Ferrari-rode Volvo PV 544 met een Zweeds kenteken.
Ondanks de valse start lekker kunnen rijden en een mooi gebied dat volop in bloei stond. Proef Culemborg begon goed maar omdat een fout in dit soort systemen niet of nauwelijks is te corrigeren, bleef het bij lekker rijden voor mij. In deze auto is dat geen straf, geloof me.

tineke1


We bereikten zonder al te veel kleerscheuren kasteel Ophemert voor de lunch. Door het mooie weer was het mogelijk om onder genot van een broodje en/of een kopje soep te genieten van het lentezonnetje. De tussenstand na het ochtendtraject werd digitaal zichtbaar. Dat viel ons niet tegen. Op naar deel twee van de dag.

Veel geblader in het infoboek was nodig om de do’s en don’t van de verschillende kaartsystemen te vinden. Kees werd er bijkans tureluurs van. Datzelfde gevoel kreeg ik na het zoveelste dijkweggetje, door het mooie weer waren er veel fietsers. Via de grensbenadering naar proef Medel, weer een prima proef voor de Volvo. Daarna terug naar de finish in het centrum van Beusichem.

alfa

Onze plaats in het klassement valt tegen, toch een paar denk- en/of constructiefouten gemaakt, maar ondanks dat hebben we een leuke dag gehad, geen enkele sprake van bolle ruiten. Wel een straf voor te snel rijden, gelukkig ben ik niet de enige….. ;-).


Tineke Hilhorst

P.S. Mijn oplettende navigator zag bij het doorspitten van het reglement dat er een verklaring nodig is van de eigenaar van de auto. Heb ik veel moeite gedaan om dat te regelen, wordt er bij de start niet eens om gevraagd……………

kever