uur

Verslag 5e Classic 500 Challenge

Het stond al lange tijd gereserveerd in de agenda’s: de Classic 500! Een rally die garant staat voor twee uitdagende dagen navigeren, routes over de mooiste weggetjes van Overijssel en erg veel gezelligheid.

Ons DAFje is er ook helemaal klaar voor!

Onder het mom ‘we moeten goed uitgerust zijn’ begaven we ons met Team ROS donderdagavond al richting Zwolle.

Na een biertje op het terras en lekker tafelen in het restaurant hebben in de bar onze rallyvrienden opgezocht. Ondanks onze goede voornemens niet meer tot vier uur ’s ochtends in de bar te hangen, zoals vorig jaar, doken we weer als laatste ons bed in. Het was weer té gezellig!

De wekker ging naar onze mening dan ook iets te vroeg. Maar een goed ontbijt doet wonderen en we konden ons gelukkig weer herstellen. Dat moest ook wel, want dit jaar hebben we ons ingeschreven in de Sportklasse! Nicole en ik hebben bedacht dat als we beter willen worden we eerst fouten moeten maken en moeten wennen aan het strakkere tijdschema.

Bij de lunch bleek dat de ochtend ons toch wel wat zwaar viel. We hadden namelijk zes fouten gemaakt. Wat een domper! Voor mijn eigen gemoedsrust bleek achteraf dat bij elke gemaakte fout wel een toelichting was opgenomen in het uitlegboek. Ik was vol in de instinkers van de uitzetter gestonken! Zo heb ik bijvoorbeeld dat ene rode weggetje/puntje op de kaart niet gezien en me niet gerealiseerd dat je via een Y-paal ook een keerlus kunt maken. Verdikkeme!

Naast de uitdagingen die de rally ons bood hadden we deze dag ook onze eigen uitdagingen. De lenzen van Nicole irriteerden dusdanig dat ze de gehele dag al huilend onze DAF heeft bestuurd. Dit heeft ze volgehouden tot de snackstop waar ze haar lenzen toch maar heeft uitgedaan. Dat ze het nog zo lang heeft volgehouden is bewonderenswaardig! Ons noodplan trad in werking: wisselen van positie en zorgen dat we finishen!

Eenmaal aangekomen in Zwolle bleek dat we het in de middag zo slecht nog niet gedaan hadden op wat tijdstraf na. Wie weet is het nog niet helemaal verloren! We hebben met Team ROS nog een poging gedaan ons te vermaken in de bar, maar we konden het tij niet keren. De vermoeidheid sloeg toe en we lagen allemaal vroeg in bed. Erg verstandig!

daf

Topfit verschenen we de volgende dag weer aan het ontbijt. De ogen van Nicole waren nog steeds ontstoken, maar met dank aan onze collega Djuri hebben we dag gewoon kunnen starten. Op dag twee draaien we de rollen om. Nicole navigeert en ik ga de DAF besturen. Nicole heeft zich met geleende bril en daar overheen een zonnebril goed geweerd tegen de zon die haar ogen irriteren. Nu maar hopen dat de bewolking doorzet en de zon zich niet laat zien!

Het leek wel alsof de Classic 500 tegenspoed belooft! Vorig jaar vielen we op de tweede dag uit en nu krijgen we, weer op dag twee, in het zicht van de TC een lekke band. Gelukkig kwam er, toen we goed en wel de eerste bouten hadden losgedraaid, vier man versterking aan gerend. Zij hadden het klusje zo geklaard. Mannen bedankt!

Maar wat bleek. Door alle hectiek waren we vergeten ons te melden op onze ideale tijd! Achteraf was dat enigszins ons geluk, want nadat we ons gemeld hadden en we weer goed en wel onderweg waren, realiseerden we ons pas na zeven minuten dat we op weg waren naar de regularity. Ja, de regularity die zeven minuten na de TC zou starten! Oeps! Hoe gaan we die minuten nu nog inhalen? Nog nooit hebben we een regularity van gemiddeld 40 km per uur zo hard gereden! We reden meerdere equipes voorbij (dank daarvoor) en net op het moment dat we in de buurt kwamen van de ideale rijtijd stond de controlepost. Wat bleek! We hadden maar 10 seconden straftijd!

Tijdens de lunch bij Singraven konden we onder het genot van een rallykroket even op adem komen. Nicole navigeerde supergoed. We hadden in de ochtend maar 1 fout! Via Hardenberg en Nieuwleusden vonden we onze weg weer naar Zwolle. Vol spanning wachtten we met onze teamgenoten in de bar op de uitslagen! Zouden we nog stijgen na onze 18e plaats van gisteren? Zouden onze teamgenoten (Coen met Djuri en Frank met Mike) een podiumplek veroveren?!

De organisatie hield ons niet lang in spanning en het resultaat was super!

Team ROS
Frank en Mike Kastrop 3e plaats Sportklasse
Coen Heck en Djuri Jámbor 4e plaats Tourklasse
Nicole Oosterink en Lieke Goldschmidt 10e plaats Sportklasse

Met alle uitdagingen op onze weg waren wij met een uiteindelijk 10e plaats erg tevreden!
Organisatie heel erg bedankt voor een leuk weekend en tal van uitdagingen! Wij hebben meer dan voldoende redenen om volgend jaar weer aan de start van de Classic 500 te verschijnen!

Lieke Goldschmidt 

kruising

fiat

 


Image