uur

21 april gaat de 6e Alzheimer Rally van start

 

Met 163 equipes aan de start van de 6e editie kan de organisatie van de Alzheimer Rally, een van de meest bekende goede doelen rally's in Nederland, nu al erg tevreden zijn. 

Onze reputatie zorgt voor ons succes”, stelt Frans Diepeveen, voorzitter van de stichting Alzheimer Rally. “En dankzij een organisatieteam dat de deelnemers als echte vrienden behandelt in een gezellige en sportieve sfeer.” 

"Voor heel wat van de deelnemers is het de enige regelmatigheidswedstrijd van het jaar. “Voor hen willen we de Alzheimer Rally zo aangenaam mogelijk maken, door de mooiste streken van ons land te bezoeken, via een sportief, doch haalbaar tracé. We willen ze ook in de watten leggen, met onder andere twee serviceteams die instaan voor de technische assistentie, met hoogstaande lunches en diners, op mooie en soms opmerkelijke plaatsen."

alvis

Het startveld bestaat uit drie categorieën; ‘Expert-’, ‘Sport-’ en ‘Toerklasse’, terwijl er ook in iedere klasse prijzen zijn te winnen voor de best geklasseerde Vintageauto's waarvan er maar liefst 21 aan de start verschijnen. In de Expertklasse zal ook dit jaar de top van de Nederlandse historische rallywereld aan de start verschijnen want in deze klasse blijft het een serieuze regelmatigheidsrally waarvan de route ook dit jaar weer is uitgezet door wedstrijdleider Martin Roosenboom (o.a. van de Classic 500 Challenge). Mede-organisator Jan de Beus, natuurlijk bekend als mede-bestuurslid van de Tulpenrallye, is verantwoordelijk voor de PR en contacten met de deelnemers. Veel deelnemers aan de Alzheimer Rally zullen volgende maand ook deelnemen aan de Tulpenrallye.

"We zijn er opnieuw in geslaagd om een fraai deelnemersveld aan de start te krijgen", stelt een tevreden Frans Diepeveen. En wie de deelnemerslijst bekijkt kan hem geen ongelijk geven: 2 Bugatti's T43 (rechtstreeks uit het Louwman museum), Alvis, Bentley's, Stutz, een FN, een Abarth FIAT 1400 die de Mille Miglia in 1950 heeft meegereden en een veld vol met Porsche's, Ferrari's, Austin Healey 100S (één van de 50 ooit gemaakt), Jaguar's, waaronder een Project 7 (één van de twee in Nederland), Alfa Romeo's en een grote variëteit aan andere merken.

start

De start- en finishlocatie is dit jaar bij het Bilderberg résidence "Groot Heideborgh" in Garderen, terwijl de lunch wordt genuttigd bij "Erve Brooks" in Gelselaar. Mooie gelegenheid indien u in de buurt bent om daar eens te gaan kijken.

De eerste equipe wordt aankomende vrijdag 21 april om 8:46 weggevlagd door Erben Wennemars, waarna de equipes in de Expert- en Sportklasse om de minuut zullen starten. In de Toerklasse vertrekken de teams twee per minuut. De karavaan wordt vanaf 16:30 uur terug verwacht in Garderen.

test

Meer informatie over de rally kun je  vinden op: www.alzheimerrally.nl 

ton

alfa2

 

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Image