uur
 

Belgian Westhoek Classic

BWC
Categorie
België e.a.
Datum
vrijdag 18 september 2020 - zaterdag 19 september 2020
Locatie
Grote Markt - Grote Markt
9600 Ronse, België
E-mail
bjorn@belgianwesthoekclassic.be
Inschrijfgeld €
nnb
Max. equipes
90

 

U leest het goed! Belgian Westhoek Classic, de meest authentieke regelmatigheidswedstrijd voor voertuigen uitgezet door Bjorn & Jens Vanoverschelde en onder organisatorische begeleiding van AC Medina, trekt ook dit jaar opnieuw richting… Belgische Ardennen! “We moeten toegeven dat ons besluit eigenlijk al vast stond tijdens de verkenningen van de vorige editie en dat de reacties van de deelnemers na afloop van de voorgaande editie ons overtuigd hebben. De charme van de streek en de uitdagende wegen sluiten perfect aan bij ons concept waarbij we inzetten op ‘authenticiteit’. Geen elektronische tijdsregistratie, maar meer dan 50 enthousiaste marshalls die een mix van regelmatigheidsproeven & time control sections bemannen. Het is haast uniek geworden in België en we leunen hiermee het dichtst aan bij de oorsprong van de discipline of de grote wedstrijden in Groot-Brittannië of Nederland.”

Vernieuwde categorieën: ‘expert’ & ‘classic’

De categorie indeling werd geanalyseerd en herzien om aan ieders wensen te voldoen. De meest toegankelijke categorie wordt dit jaar ongetwijfeld de categorie classic. Deze categorie brengt alle vroegere ‘BWC-touring’-deelnemers, de habitués van VAS Classic & BFOV evenementen en alle bezielers van authentiek rijden met een puur roadbook bij elkaar. Met deze categorie keren we terug naar de essentie van de discipline waarbij vooral de combinatie van het volgen van de tijdstabel en het gidsen langs het geheim & bochtig parcours voor voldoende spanning zorgt. De kaartleesspecialisten nemen het dan weer tegen elkaar op in de categorie expert. Zelf te plotten kaarten, zoals veelal in Nederlandse of Engelse events van toepassing is, geven de navigatoren in de categorie expert een extra uitdaging.  

Inschrijven & reglement
Inschrijven kan vanaf woensdag 1 april om 20u00 via de website. Wees gewaarschuwd, want de voorbije 15 edities waren in minder dan 24 uren ‘uitverkocht’. Maximaal 90 teams worden toegelaten tot de start. Het reglement zal enkele weken voor het openen van de inschrijvingen gepubliceerd worden in het Nederlands, Engels en Frans!

 

 

STARTLOCATIE RONSE

Op vrijdag 18 september 2020 wordt om 19u30 het startschot gegeven van op de Grote Markt te Ronse. In samenwerking met de lokale autoclub Motor Union 2000, zijn we te gast in het stadscentrum van Ronse. Met een wagenpark op de Grote Markt, een technische controle voor het stadhuis en de nodige kijklustigen meteen sfeer troef!

FINISHDORP HEESTERT

Op zaterdag 19 september 2020 finisht het evenement in de vooravond in het finishdorp by Garage Dumont te Heestert. Elke deelnemer ontvangt er zijn 'finisher' aandenken. Nieuw dit jaar is dat het slotdiner met receptie zal plaatsvinden op wandelafstand van het finishpodium te Heestert.

PROGRAMMA & TIMING

VRIJDAG 18 SEPTEMBER 2020
vanaf 16u30: technische controle Grote Markt Ronse
vanaf 19u30: START LEG 1 - Grote Markt Ronse
vanaf 22u30: AANKOMST LEG 1 

ZATERDAG 19 SEPTEMBER
vanaf 8u00: START LEG 2 
vanaf 19u00: FINISH LEG 2 - Finishdorp Heestert
aansluitend: Slotreceptie & diner

 

 

 
 

Powered by iCagenda

RallyNews Rally & Rittenkalender

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
26
27
28
29
30
31
Image