Tour Ecosse

tourecosse
Categorie
Clubritten
Datum
vrijdag 10 september 2021 00:00 - zondag 12 september 2021 00:00
Locatie
Buiten Newcastle - Newcastle upon Tyne, Verenigd Koninkrijk
Inschrijfgeld €
1.975,00
DHRC kampioenschap
Nee

 

Driedaagse rally avontuur met gelijkgestemden door het adembenemende Noord-Engeland en Schotland. Een uitdaging voor rijder, navigator en auto!
Vanwege Corona is de september 2020 versie verplaats naar: 10-11-12 september 2021

Ieder jaar start de Tour Ecosse net buiten Newcastle en kiest steeds een andere richting. We hebben ons dan al op donderdagmiddag in IJmuiden verzameld en na de briefing gezamenlijk genoten van het geserveerde buffet op de DFDS ferry. Vanuit de start om 11.00u plaatselijke tijd blijven we ofwel lang in de prachtige Borders of we steken snel noordwaarts Schotland in.

In 2017 en 2018 zaten we dicht aan de westkust (hotels in Carlisle en Dumfries) , in 2019 bleven we relatief oostelijk, overnachten tweemaal in Perth en gingen ver het noord-oosten van Schotland in. Dit jaar 2020, gaan we zuidelijker dan ooit langs het Lake District een geheel nieuw gebied verkennen.

Onderweg vinden we, ieder jaar weer, de hoogteverschilen, adembenemende vergezichten, paarse heidevelden, verlaten meren, verwilderde bossen, grootse kastelen, overstekende schapen, verlaten dorpjes, lauw bier, thee met melk, slechte koffie,doorwaadbare beekjes, pastelblauwe Land Rovers, Collies achterop de Quad, slingerende wegen, duimopstekende Schotten, die ene millieuactivist en de parkeerplaats met sleutelende deelnemers aan het einde…….

Voor of tijdens de start krijgen de deelnemers een routeboek geheel gevuld met kaarten, tijdschema’s en belangrijke telefoonnummers. Er worden diverse navigatie systemen ge bruikt, o.a. ingetekende lijn, pijlen, punten kortste route en grensbenadering. Diverse schalen worden door elkaar gebruikt.

De auto’s starten om de minuut en er is ongeveer één bemande tijdcontrole per 50 km. De ochtend etappe eindigt met een gezamelijke lunch waar iedereen (soms…..) om de minuut binnenkomt.Er zijn in die drie dagen enkele regularities (regelmatigheidsetappes) om de eventuele ex-aequos er uit te halen of omdat we een stuk van de route wat langzamer moeten rijden i.v.m. de afgegeven vergunningen. Onderweg staan op de ‘ te rijden route’ zo’n 30 tot 60 passeer controles per dag, fel oranje, duidelijk zichtbaar.

Tijdens een lange middag etappe nemen we vaak even tijd voor een echte tea break.Bij de, soms late, aankomst bij het hotel is de bar al open, zijn de discussies verhit, staan sommige auto’s al op de krik en wacht iedereen op de aankondiging van het gezamelijke diner. De equipe met de minste strafpunten na drie volle rally dagen (50 voor een gemiste routecontrole of tijdcontrole en 1 per minuut te laat/te vroeg..!!) heeft overall gewonnen. Er is maar één klasse, wel zijn er speciale prijzen.

 
 

Powered by iCagenda