Rit om de Hertzberger Trofee

Rally's & Ritten voor Klassiekers
Datum: 30 mei 2019 - 1 juni 2019

Locatie: Landgoed De Wilmersberg  |  Plaats: De Lutte, Nederland

 

DE 6E EDITIE

Zijn prestaties in de Mille Miglia, in de 24 uur van Le Mans, op de circuits van Spa en Brooklands… De wereldsnelheidsrecords die hij in zijn MG K3 vestigde op Monthléry… Zijn twee Grand Prix-overwinningen – geen Nederlandse coureur heeft hem dat ooit nagedaan – … Ongekend succesvol, een grote in de autosport, nationaal en internationaal, Eddie Hertzberger(1904 – 1993).

Ter ere en nagedachtenis van deze grootheid, riep de SVCC in 2014 met trots een nieuwe traditie in het leven: de jaarlijkse Rit om de Hertzberger Trofee. Een jaarlijks, exclusief en meerdaags evenement voor maximaal 45 vooroorlogse auto’s.

Voor de genodigden wordt in 2019 een prachtige rit uitgezet in Twente. Een rit die op maat wordt gemaakt voor auto’s uit vroeger tijden. Met een tijdschema waarin ruim voldoende tijd is voor verhalen, voor bewondering en voor verwondering. De deelnemers zullen dit jaar verschillende particulier bewoonde landgoederen bezoeken en een unieke autocollectie kunnen bewonderen. We willen er nog niet te veel over zeggen, maar het zal een hele bijzondere editie worden met locaties die we al lang op ons verlanglijstje hadden staan! Het gastvrije Landgoedhotel de Wilmersberg in De Lutte verzorgt de diners en het overnachten. We keren dus weer terug op de plaats waar het in 2014 allemaal begon…

Net als in 2018 zullen Jan en Erwin Berkhof van de Historic Rally Organization de route verzorgen. Jan en Erwin zijn zeer ervaren uitzetters die onder meer de route van de Tulpenrallye maken. Jan en Erwin zullen routes ontwerpen voor 2 klassen: de Sportklasse en de Tourklasse.

Voor de deelnemers in de Sportklasse zal de rit uitdagend zijn met verschillende kaartleessystemen en regularities. Het zal het uiterste vergen, zelfs van de meest ervaren equipes!

Voor de deelnemers die vooral een prachtige tourtocht willen maken, is de Tourklasse bedoeld. Aan de hand van een uitgewerkte routebeschrijving kunnen de deelnemers aan deze klasse volop genieten van hun bijzondere auto’s en de prachtige omgeving.

Waar het allemaal om draait? Om de prachtige verhalen die we elkaar zo graag vertellen over de bijzondere auto’s die we in Nederland hebben. Het evenement is dan ook niet voor niets een ode aan auto’s, mensen en verhalen! En daarom zal er ruim voldoende tijd zijn om op ontspannen wijze elkaar te ontmoeten en bij te praten. Op prachtige locaties en met een uitstekende verzorging!

De zesde Rit om de Hertzberger Trofee staat gepland van 30 mei tot en met 1 juni 2019.

Deelname aan het evenement kost voor particulieren € 1.695,- inclusief BTW en is uitsluitend mogelijk op invitatie. Zakelijke inschrijvingen zijn eveneens mogelijk. Uw bedrijf krijgt dan exposure in het routeboek en 1 startplaats bij het evenement. Een zakelijke inschrijving kost € 1.750,- exclusief BTW. Mocht je een bijzondere auto hebben die is gebouwd voor 31 december 1945 en interesse hebben om deel te nemen aan het evenement, neem dan contact op met Arno Blokland: arnoblokland@svcc.nu.

HET (VOORLOPIGE) PROGRAMMA

Donderdag 30 mei 2019

11:00 Ontvangst Landgoedhotel de Wilmersberg (De Lutte)
12:15 Welkom door SVCC
12:45 Deelnemers naar de auto’s
   
13:01 Start van de 6e Rit om de Hertzberger Trofee
15:00 Theepauze op particulier landgoed met bezichtiging unieke autocollectie
17:30 Aankomst bij de Wilmersberg met aansluitend borrel
18:00 Aanvang BBQ met terugblik op dag 1 en uitreiking Prix d’Unique
22:00 Einde dag 1 / overnachting
   

Vrijdag 31 mei 2019

9:01 Start van dag 2 van de Rit om de Hertzberger Trofee
10:30 Koffiepauze
11:30 Ontvangst, rondleiding en lunch op 14e eeuws kasteel
15.00 Theepauze bij Twentse textielvilla
17:30 Finish bij de Wilmersberg
20:00 Diner, prijsuitreiking en overnachting

Zaterdag 1 juni 2019

Einde programma en vertrek equipes.

Deelnamevoorwaarden

 

 

 

E-mail
arnoblokland@svcc.nu
Website
Inschrijfgeld
vanaf € 1.695,00
Adres
Rhododendronlaan 7
7587 NL De Lutte, Nederland

 

Kaart