Belgian Westhoek Classic

logobwc
Categorie
België
Datum
vrijdag 17 september 2021 00:00 - zaterdag 18 september 2021 00:00
Locatie
Grote Markt - Grote Markt
9600 Ronse, België
E-mail
bjorn@belgianwesthoekclassic.be

 

STARTLOCATIE RONSE 

Op vrijdag 17 september 2021 wordt om 19u00 het startschot gegeven van op de Grote Markt te Ronse. In samenwerking met de lokale autoclub Motor Union 2000, zijn we te gast in het stadscentrum van Ronse. Met een wagenpark op de Grote Markt, een technische controle voor het stadhuis en de nodige kijklustigen meteen sfeer troef!

FINISHDORP HEESTERT

Op zaterdag 18 september 2021 finisht het evenement in de vooravond in het finishdorp by Garage Dumont te Heestert. Elke deelnemer ontvangt er zijn 'finisher' aandenken. Nieuw dit jaar is dat het slotdiner met receptie zal plaatsvinden op wandelafstand van het finishpodium te Heestert.

HOTEL OVERNACHTING

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag overnachten we in het nieuw gedeelte (pas geopend sinds april 2020) van het Van der Valk Hotel te Nijvel. Elke BWC-deelnemer ontvangt een kortingscode om een voorkeurstarief te bekomen. Napraten over de avondetappe kan in de (extra lang) geopende bar terwijl de heerlijke kamers garant staan voor een uitstekende nachtrust. Een heerlijke mix tussen inspanning & ontspanning.

VIDEO COVERAGE

Het volledige evenement kent een live video coverage via Facebook. Thuisblijvers beleven het evenement vanop de eerste rij dankzij live actiebeelden en interviews in het heetst van de strijd. De uitzendingen zijn na het evenement eveneens te herbekijken via de website. Een leuk souvenir om jezelf als deelnemer aan het werk te zien. 
 

TWEE CATEGORIEËN

Deelnemen kan in 2 categorieën. De kaartleesspecialisten nemen het tegen elkaar op in de categorie 'expert'. Zelf 'te plotten' kaarten geven de navigatoren uit deze categorie extra uitdaging. De meest toegankelijke categorie is de categorie 'classic'. Het roadbook bevat bol-pijl met afstanden en eenvoudige ingetekende (actuele) stafkaarten en het is vooral de combinatie met het volgen van de tijdstabel en het bochtige vijfsterrenparcours die het uitdagend en authentiek maakt. Deze categorie brengt alle vroegere 'BWC-touring'-deelnemers, de habitués van VAS Classic & BEHVA (voorheen BFOV) evenementen en alle bezielers van authentiek rijden met een puur roadbook bij elkaar. Het parcours is voor beide categorieën identiek.

DEELNAMEVOORWAARDEN

Meer vragen over toegelaten voertuigen? Vergunningen? Bemanning? Veiligheidsvoorzieningen? Raadpleeg dan onze deelnamevoorwaarden. 

 

 
 

Powered by iCagenda