GEO-rally

Rally's & Ritten voor alle Auto's
Datum: 30 mrt 2019

Locatie: Callia Lounge op Landgoed de Salentein  |  Plaats: Nijkerk, Nederland

4 e GEO-Rally – Leerzame topontspaning op zaterdag 30 maart a.s.

Enkele jaren geleden zijn we van start gegaan met trainingen voor rallyequipes die met meer vertrouwen en een grotere kans op succes willen deelnemen aan historische autorally’s. Met succes! Veel equipes die onze trainingen volgden hebben daarna goede tot zeer goede klasseringen bereikt in de rally’s waaraan ze deelnamen. 16 Februari 2019 verzorgt Joep Wanders een kaartleestraining voor de DHRC, waarbij ‘hoe wordt een equipe beter’, het herkennen van oude wegen en routeonderbrekingen (wegverleggingen, wegen die weg zijn (!) en omrijden) het hoofdthema zijn en op papier geoefend worden. 30 Maart is het tijd de opgedane kennis in praktijk te brengen en te oefenen. En omdat veel historische rittenrijders wel eens willen kennismaken of oefenen met de systemen van de Tulpenrallye is gekozen voor kaartleessystemen die daarin veel gebruikt worden: Pijlen & Punten en Ingetekende Lijn. Om de oefening nóg completer te maken wordt gereden op 1:50.000 én 1:100.000 kaarten en zal een regularity deel uitmaken van het parcours.

Er is géén apart (technisch) Reglement voor de GEO-Rally, de systeembeschrijvingen van het Reglement van de Tulpenrallye zijn van toepassing. Speciaal bij deze editie is dat (voor het eerst bij een ‘echte’ rally!) gebruik gemaakt wordt van de Rallycheck app van Isource, die ontwikkeld is in samenwerking met de Stichting ABC-Rally. Dat wil zeggen dat je onderweg geen traditionele routecontroles gaat tegenkomen in de berm van de weg, maar dat de routecontroles op het scherm van je smartphone verschijnen (en je vervolgens zelf bepaalt of je die controle op je digitale controlekaart wilt noteren). Een kijkje in de toekomst én een unieke ervaring! Robert Mous van Isource is bij de rally aanwezig en geeft in de briefing nog eens een uitleg hoe het werkt.

Wat je nodig hebt voor de GEO-Rally is een Androïd smartphone (liefst niet ouder dan een jaar of 2-3), een smartphonehouder voor tegen de voorruit en een oplaadkabeltje naar de sigarenaansteker. Zie website https://rallycheck.com voor verdere details. In de week voorafgaand aan de GEO-Rally krijg je via mail instructies om de Rallycheck app succesvol te downloaden en installeren (dat laatste kan ook nu al door je aan te melden als Tester, zie de Rallycheck-site).

Al doet de naam van de oefenrally anders vermoeden (GEO staat nl. voor Geoefende Equipes Only), deelname staat open voor iedereen. Er mag zelfs deelgenomen worden in een moderne auto, al doe je het oefenaspect daar natuurlijk wel enig geweld mee aan. De GEO-Rally kent echter slechts één klasse en is uitgezet op pittig Sportklasse-niveau. Daarmee is de rit een goede oefening voor de Expert-, de Sport- en de top van de Tourklasse. Er is géén tijdsdruk, de rit kent geen TC’s. Na afloop van de oefenrit geeft de uitzetter een gedetailleerde uitleg van hoe het had gemoeten. Uitleg en uitslag krijg je ook via mail toegestuurd.

Graag nodig ik u uit deel te nemen aan de op zaterdag 30 maart 2019 Locatie en programma De Callia Lounge op Landgoed de Salentein, Putterstraatweg 5-9, 3862 RA Nijkerk (tel. 033-2475201).

Programma:
10.45 – 11.15 ontvangst deelnemers met koffie/thee
11.15 – 11.45 briefing door de uitzetter & Robert Mous
11.45 – 12.30 gezamenlijke lunch
12.31 start eerste deelnemer ca.
15.30 finish eerste deelnemer
16.45 – 17.30 uitleg

Inschrijven en Betaling
Het inschrijfgeld van de GEO-Rally bedraagt € 95 per equipe (inclusief koffie/thee bij aankomst en lunch). Inschrijven doe je door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen via de button Inschrijven onder GEORally 2019. Inschrijven en betalen kan tot en met 24 maart 2019 (of tot het maximum aantal equipes van 60 is bereikt). Betaling doe je door het inschrijfgeld over te maken op IBAN NL15 ABNA 0572 1668 18 ten name van Stichting ABC-Rally te Abbekerk onder vermelding van GEO-Rally en de equipenaam. Als je later de inschrijving wilt wijzigen, stuur dan een mailberichtje naar info@abc-rally.nl. Kosteloos annuleren kan tot en met 24 maart 2019, daarna vindt geen restitutie meer plaats.

zie ook https://www.rallynews.eu/index.php/totaal-nieuws/884-de-rallycheck-app-gaat-live-bij-de-geo-rally

 

 

E-mail
info@abc-rally.nl
Inschrijfgeld
€ 95,00
Adres
Putterstraatweg 5
3862 RA Nijkerk, Nederland

 

Kaart