Legend Boucles à Bastogne

Belgische Rally's & Ritten (VAS/BFOV/RACB)
Datum: 2 feb 2019 - 3 feb 2019

Locatie: Omgeving Bastogne  |  Plaats: Bastenaken, België

 

Het legendarische evenement


Sinds de Boucles in zijn versie “Legend” verreden wordt, in 2006 heeft het evenement meer dan ooit de harten van de rallyfans veroverd. Het geheim van het succes? Een competitie die het midden houdt tussen regularity en snelheid, een geweldige sfeer, veel spektakel en heel wat publiek.

Aangezien het "Boucles" de legende heeft ingevoerd. In 2015 een verdere stap in de richting van ... Bastogne! Aanzienlijk succes in de eerste editie Ardennen werd bevestigd en overtrof in 2016.

De onbetwistbare referentie!

Binnen de Royal Automobile Club van Spa houdt men van uitdagingen en van weddenschappen ! In 2006 besloot Pierre Delettre om de Boucles de Spa om te vormen tot de Legend Boucles de Spa, waarbij hij meesterlijk voorzag dat de sportevenementen voorbehouden aan oude wagens, die synoniem waren voor spektakel en gezelligheid, steeds belangrijker zouden worden! Negen jaar later volgde de exodus naar het hart van de provincie Luxemburg en de Belgische Ardennen, voor wat de Legend Boucles @ Bastogne zouden worden. Opnieuw was het een schot in de roos. Het kleine wereldje van de rally ontdekte een speelterrein dat uniek was in zijn genre, om niet te zeggen uitzonderlijk…

De Legend Boucles @ Bastogne zijn een evenement dat het kader van een rally in de autosport ver overschrijdt. Het is een ware ode aan de oude wagens die vanaf vrijdagavond een immense massa verzamelt in het hart van Bastogne voor een handtekeningensessie. Het is een waar trefpunt geworden van de fans. Daarna worden de 300 deelnemende wagens uitgestald op de voornaamste verkeersader van de stad! Een uniek gegeven!

De zaterdag wordt verdeeld over de klassementsproeven gelegen in de provincies Luik en Luxemburg. Zondag treden de Legend Boucles @ Bastogne dan nog een andere dimensie binnen met een serie aan trajecten die uitgestippeld worden… midden de Luxemburgse bossen. Een parcours dat uniek is in zijn genre… en dat niet enkel in België! Dat alles dankzij een proef van meer dan 40 kilometer! Wie doet beter?

Na de overwinning van de Fransman Bryan Bouffier in februari 2018, gaan de internationale concurrenten zich nog meer verdringen op 1, 2 en 3 februari 2019. Het wordt gegarandeerd een nieuwe gemotoriseerde “Slag om de Ardennen” voor wagens uit vroegere tijden, die verdeeld worden in de categorieën ‘Legend’, ‘Challenger’ en ‘Classic’. En u, u komt toch ook naar dit feest?

 

 

 

E-mail
info@racspa.be
Inschrijfgeld
€ 1.350 (Classic)
Adres
Bastenaken
6600 , België

 

Kaart