Alzheimer Rally

Rally's & Ritten voor Goede Doelen
Datum: 12 apr 2019

Locatie: Heerlickheijd van Ermelo  |  Plaats: Ermelo, Nederland

 

Alzheimer Rally 2019

De Alzheimer Rally wordt in 2019 voor de achtste maal gehouden en wel op vrijdag 12 april. De eerste editie werd in 2012 verreden met start en finish bij Kasteel Ruurlo en was direct een groot succes. Voor de laatste editie, met start en finish bij de "Heerlickheijd van Ermelo", hadden maar liefst 165 equipes ingeschreven met een grote variatie aan schitterende automobielen, zoals Alvis, Bugatti, Bentley, Ferrari, Aston Martin en natuurlijk een veld vol Alfa Romeo's, Porsches en Jaguars, hoofdzakelijk klassiek maar ook modern. De inschrijving is uitsluitend op uitnodiging. 

Alle edities samen hebben, tot nu toe, het fantastische bedrag van € 387.500,00opgebracht. Door deel te nemen werkt u niet alleen mee voor dit goede doel maar geniet u van een dag rijplezier met gelijkgestemden. De Alzheimer Rally is tevens een uitstekende gelegenheid om te netwerken en een prima oefening voor deelnemers aan de komende Tulpenrallye.

De Alzheimer Rally mag dan een benefiet rally zijn maar de top van de Nederlandse historische rallyrijders verschijnt ieder jaar aan de start, vandaar dat we sinds 2016 voor hen een Expertklasse hebben ingevoerd.  

Kortom; u moet er gewoon bij zijn, want ook U kunt mee(st)rijden voor een wereld zonder Alzheimer!

Drie verschillende klassen

Er worden in principe maximaal 160 equipes tot de start toegelaten verdeeld in 3 verschillende klassen:

1

Expertklasse

De Expertklasse is voor top-navigatoren die hun sporen in de rallysport hebben verdiend maar natuurlijk ook een goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye. U krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt. Het niveau is vergelijkbaar met die van de Tulpenrallye maar de Alzheimer Rally is ook een uitstekende oefening om de samenwerking tussen bestuurder en navigator nog eens te testen.
2

Sportklasse

Voor deelnemers in de Sportklasse is de rally een serieuze aangelegenheid. En evenals de afgelopen edities een heel goede voorbereiding voor de komende Tulpenrallye. U krijgt te maken met diverse kaartleessystemen die ook in de Tulpenrallye worden gebruikt. Deze klasse is eveneens geschikt voor deelnemers aan de Tulpenrallye die hebben ingeschreven in de Tourklasse.
3

Toerklasse

Geschikt voor beginners of equipes die nog niet eerder aan een rally hebben deelgenomen, maar ook in deze klasse is er voldoende competitie. In de Toerklasse wordt gereden volgens het Bol-pijl systeem en Pijlen kortste route op duidelijke kaartfragmenten met een schaal van 1:25.000. Voorbeelden van deze systemen kunt u vinden op de website van RallyNews, hier een voorbeeld van het Bol-pijl systeem en van Pijlen kortste route. De weg kwijt raken is vrijwel niet mogelijk. Genieten van het landschap en de fraaie route is zeker voor deze klasse het motto! 

Zoekt u nog meer informatie over de rally- en rittensport dan is het boek 'kaartleessystemen' een goed uitgangspunt. Te verkrijgen via www.kaartleessystemenboek.nl 

Start- en finishlocatie

Ook In 2019 starten en finishen wij weer bij Hotel "Heerlickheijd van Ermelo" in Ermelo op de Veluwe.

 

 

 

Telefoon
06 29944500
E-mail
info@alzheimerrally.nl
Inschrijfgeld
€ 550,00
Adres
Staringlaan 1
3852 LA Ermelo, Nederland

 

Kaart